Labai įdomi OOO idėja, manau šiemet ir mano artimieji gaus saldainių
                Will, galima guminukų receptą  
 
Labai įdomi OOO idėja, manau šiemet ir mano artimieji gaus saldainių
  
                
                                    
                
                
                
            Labai įdomi OOO idėja, manau šiemet ir mano artimieji gaus saldainių
QUOTE(fuksė @ 2009 09 02, 15:25)
Puiku, o issinesimui i ka galima supakuot, ar tirpsta greit? Nebandei pakuoti i kokias dezutes? Labai originali dovana gautusi + pakis kavos ar arbatos... 
dovanai nerizikuociau - dar reik tobulint sita recepta, tik vis negaminu
o jei reik salumynu prie kavos, tai kepkit kokiu keksiuku - sokoladiniu ar apelsininiu, ant virsaus gajum galima papaisyt (glajus paprastas - kaiusinio baltymas su cukrum ar cukraus pudra isplanktas iki standumo, paisoma ant karstu dar keksiuku ir dar atviroj karstoj orkaitej palaikoma), paisoma i paprasta maiseli sudejus ir maziuka kampiuka nukirpus
taip pat galima prikept is meduolines teslos visokiu figureliu ir irgi glajum apipaisyt
o irisai labai puikiai gaunasi is grietines ir cukraus - tik kaitint daznai maisant reikia, o po to i kokias formeles grazias supilant
cia as siandien be pietu, tai apie maista ir saldumynus patrauke pasneket
QUOTE(ooo @ 2009 09 02, 15:30)
dovanai nerizikuociau - dar reik tobulint sita recepta, tik vis negaminu  
  sakaiu reik zugalvot kieta "luoba" pries riesutukus ar sokolado drozles dedant, tada transportavimui bus labiau tinkami  
 
o jei reik salumynu prie kavos, tai kepkit kokiu keksiuku - sokoladiniu ar apelsininiu, ant virsaus gajum galima papaisyt (glajus paprastas - kaiusinio baltymas su cukrum ar cukraus pudra isplanktas iki standumo, paisoma ant karstu dar keksiuku ir dar atviroj karstoj orkaitej palaikoma), paisoma i paprasta maiseli sudejus ir maziuka kampiuka nukirpus
 
taip pat galima prikept is meduolines teslos visokiu figureliu ir irgi glajum apipaisyt
  jei turit maistiniu dazu - ta glaju ir paspalvint galima  
  meduoline tesla ilgai "galiojanti", tai kad ir padzius - dar geriau  
o irisai labai puikiai gaunasi is grietines ir cukraus - tik kaitint daznai maisant reikia, o po to i kokias formeles grazias supilant
  vietoj formeles galima ir trupucio aliejaus patepta taurele naudot  
  bus apvaliukai tokie virsuje  
 o jei dar juos kokius sokoladu apipilt  
cia as siandien be pietu, tai apie maista ir saldumynus patrauke pasneket
  
o jei reik salumynu prie kavos, tai kepkit kokiu keksiuku - sokoladiniu ar apelsininiu, ant virsaus gajum galima papaisyt (glajus paprastas - kaiusinio baltymas su cukrum ar cukraus pudra isplanktas iki standumo, paisoma ant karstu dar keksiuku ir dar atviroj karstoj orkaitej palaikoma), paisoma i paprasta maiseli sudejus ir maziuka kampiuka nukirpus
taip pat galima prikept is meduolines teslos visokiu figureliu ir irgi glajum apipaisyt
o irisai labai puikiai gaunasi is grietines ir cukraus - tik kaitint daznai maisant reikia, o po to i kokias formeles grazias supilant
cia as siandien be pietu, tai apie maista ir saldumynus patrauke pasneket
Gali testi
QUOTE(fuksė @ 2009 09 02, 15:42)
Gali testi 
  
 dar tuos meduolius populiariau prasome apsneketi... 
 kur gaut tokios teslos? Vaje kokis as profanas cia. 
vienas is varinatu
500 g miltų
100 g margarino
200 g medaus
200 g cukraus
2 kiaušiniai
kepimo milteliai
arbatinis šaukštelis prieskonių mišinio (gvazdikėliai, kardamonas, cinamonas, muškato riešutas, viskas sumalta)
Medų, cukrų ir margariną šildom kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinam, įmušam kiaušinius, išmaišom, tada dedam persijotus miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Išmaišom. Valandai dedam tešlą į šaldytuvą. Tada kočiojam ant miltais pabarstytos lentos. Išpjaustom sausainiukus ir kepam 200C orkaitėje apie 10-15 min. Iškepti meduoliai sudedami į sandarų indą ir paliekami, kol ataušta.
šaltinis - SM kulinarijos skyrelis, tiksliai autores nenurodysiu
Papildyta:
ir siaip - yra SM kulinarijos skyrelyje tema "Kalediniai kepiniai" ar kazkaip panasiai vadinasi - ten daug varinatu rasit - pradedant paprasciausiais sausainiukais, baigiant super duper puosniais kalediniais namukais
QUOTE(fuksė @ 2009 09 02, 14:56)
jei neturit tam įrankių ir medžiagų ir niekad to nedarėt, tai parduotuvėj tai gali laaabai brangiai kainuot. čia iš patirties sakau. darbas menkniekis, medžiagos brangios, ypač jei su sidabrais prasidedi
QUOTE(fuksė @ 2009 09 02, 15:42)
Gali testi 
  
 dar tuos meduolius populiariau prasome apsneketi... 
 kur gaut tokios teslos? Vaje kokis as profanas cia. 
Bea meduolių receptas - lengvas ir gana nebrangus. Praėjusiais metais visus artimuosius kalėdinėmis žvaigždėmis apdalinau
QUOTE(SilRa @ 2009 09 02, 16:25)
Bea meduolių receptas - lengvas ir gana nebrangus. Praėjusiais metais visus artimuosius kalėdinėmis žvaigždėmis apdalinau 
ale musėt laiko užima any tas žvaigžes lipiolint?
QUOTE(ulyja @ 2009 09 02, 16:27)
ale musėt laiko užima any tas žvaigžes lipiolint?
neee, ne itin, aš, pamenu, gal du vakarus sugaišau - vieną vakarą minkiau ir kepiau, o kitą - glajumi piešiau. Jei darysi mažus meduoliukus - daugiau sugaiši, jei pjaustysi tokias figūras kaip mugėje - sugaiši mažiau laiko
QUOTE(prieblanda @ 2009 09 02, 16:19)
jei neturit tam įrankių ir medžiagų ir niekad to nedarėt, tai parduotuvėj tai gali laaabai brangiai kainuot. čia iš patirties sakau. darbas menkniekis, medžiagos brangios, ypač jei su sidabrais prasidedi  
  medžiagoms aš ardau senus išėjusius iš mados papuošalus  
Atsivežiau iš tetutės dauuggg kuruliukų ale perliukų, visokių senienų, naujienų, net senoviškų tai meistrausiu. O medžiagų kainos tai jau joooo....
                as ir megstu sukurti viena kita papuosaliuka  
 kai dovanoju artimiems, tai labai dziaugiasi ir mielai nesioja/puosiasi 
 ir man tai yra svarbu  
                
                    
                        
                                    
                
                
                
            
                Papuošalų gaminti nemokėčiau, buvo mintis numegzti visiems raštuotas pirštines, betgi tada neliktų paslapties, vaikai matytų ir būtinai pasidomėtų, tai ir atmečiau tą mintį... Pas mus paprastai dovanos parodomos tik Kalėdų naktį 
                
                                    
                
                
                
            QUOTE(fuksė @ 2009 09 02, 14:42)
Gali testi 
  
 dar tuos meduolius populiariau prasome apsneketi... 
 kur gaut tokios teslos? Vaje kokis as profanas cia. 
QUOTE(ooo @ 2009 09 02, 14:52)
vienas is varinatu
500 g miltų
100 g margarino
200 g medaus
200 g cukraus
2 kiaušiniai
kepimo milteliai
arbatinis šaukštelis prieskonių mišinio (gvazdikėliai, kardamonas, cinamonas, muškato riešutas, viskas sumalta)
Medų, cukrų ir margariną šildom kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinam, įmušam kiaušinius, išmaišom, tada dedam persijotus miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Išmaišom. Valandai dedam tešlą į šaldytuvą. Tada kočiojam ant miltais pabarstytos lentos. Išpjaustom sausainiukus ir kepam 200C orkaitėje apie 10-15 min. Iškepti meduoliai sudedami į sandarų indą ir paliekami, kol ataušta.
šaltinis - SM kulinarijos skyrelis, tiksliai autores nenurodysiu
 
Papildyta:
ir siaip - yra SM kulinarijos skyrelyje tema "Kalediniai kepiniai" ar kazkaip panasiai vadinasi - ten daug varinatu rasit - pradedant paprasciausiais sausainiukais, baigiant super duper puosniais kalediniais namukais
500 g miltų
100 g margarino
200 g medaus
200 g cukraus
2 kiaušiniai
kepimo milteliai
arbatinis šaukštelis prieskonių mišinio (gvazdikėliai, kardamonas, cinamonas, muškato riešutas, viskas sumalta)
Medų, cukrų ir margariną šildom kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinam, įmušam kiaušinius, išmaišom, tada dedam persijotus miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Išmaišom. Valandai dedam tešlą į šaldytuvą. Tada kočiojam ant miltais pabarstytos lentos. Išpjaustom sausainiukus ir kepam 200C orkaitėje apie 10-15 min. Iškepti meduoliai sudedami į sandarų indą ir paliekami, kol ataušta.
šaltinis - SM kulinarijos skyrelis, tiksliai autores nenurodysiu
Papildyta:
ir siaip - yra SM kulinarijos skyrelyje tema "Kalediniai kepiniai" ar kazkaip panasiai vadinasi - ten daug varinatu rasit - pradedant paprasciausiais sausainiukais, baigiant super duper puosniais kalediniais namukais
negaliu net skaityt tokių parašymų
    




