Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

QUOTE(Sigitaw @ 2009 09 13, 05:39)

Bezdzioniu duona(Monkey bread)
  lotuliukas.gif

Labai įdomus receptukus smile.gif
O čia jau puse normos parašyta, ar dar reikia dalinti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2009 09 15, 11:27)
nesiryztu, atrodo perdaug ten to sukimo, liejimo, kepimo biggrin.gif
o jau kam ryztuosi tai dazniausiai gaunasi  blush2.gif
persimeciau ant sausainiu, vakar iskepiau labai skaniu sausainiu, kuriu siandien jau nebeliko  doh.gif

receptuka ir nuotraukyte prasom nesti cia ax.gif
Atsakyti


QUOTE(Kozete @ 2009 09 15, 16:40)
Labai įdomus receptukus  smile.gif
O čia jau puse normos parašyta, ar dar reikia dalinti? ax.gif


Parasyta visa norma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(meduolytee @ 2009 09 15, 21:51)
receptuka ir nuotraukyte prasom nesti cia  ax.gif

Sviestiniai sausainiai su džemu

user posted image

Reikia:

* 113 g. kambario temp. sviesto
* 70 g. cukraus pudros
* 1/4 a. šaukštelio druskos
* 1 a. šaukštelio vanilės ekstrakto
* 175 g. miltų
* aviečių - mėlynių džemo (pasirinktinai)
Sviestą išsukti su cukraus pudra, druska bei vanilės ekstraktu iki purios masės. Galima išsukti mikseriu arba mediniu šaukštu. Aš sukau rankomis. Kai išgaunam purią masę sukant po truputį supilam persijotus miltus. Suminkome masę ir iš jos atgnybus gabalėlį tešlos formuojame apie 2,5 cm. kamuoliukus. Juos šiek tiek suplojame ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepame 180°C temp. orkaitėje apie 10 min. po to išimame, padarome viduryje įdubimą, įdedame džemo ir vėl kepame apie 5 min. kol gražiai pagels. Atvėsiname ant grotelių.

Levandiniai - citrininiai sausainėliai

user posted image

Reikia:

* 14 v. šaukštų (210 g.) kambario temp. sviesto
* 3/4 stiklinės cukraus pudros
* 1 kiaušinio trynio
* 1 v. šaukšto džiovintų levandų žiedelių arba 1/2 v. šaukšto šviežių žiedelių
* 1 citrinos žievelės
* 1,5 stiklinės miltų
* 3 v. šaukštai bulvių krakmolo
* žiupsnelio druskos

Dubenėlyje sviestą išsukti su cukraus pudra, įmušti kiaušinio trynį, suberti levandos žiedelius, tarkuotą citrinos žievelę bei žiubsnelį druskos, sukant palaipsniui suberti persijotus miltus bei krakmolą. Suminkyti tešlą į 3-5 cm. skersmens “dešrą”, padalinti į dvi dalis, suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 2 val. (tešla gali stovėti šaldytuve iki 3 dienų). Atvėsusią tešlą supjaustyti apie 5 mm. storio griežinėliais, sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepti 170 °C temp. apie 12-15 min. Išimti ir atvėsinti ant grotelių.

Rekomenduoju!

daugiau nuotrauku bei mano ispudziau, kurie sausaineliai skanesni mano bloge 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2009 09 16, 10:51)

Levandiniai - citrininiai sausainėliai



Nerealu blink.gif O jau nuotraukos gražumas!
Ar jaučiasi levandų kvapas?
Atsakyti
QUOTE(Kashaya @ 2009 09 16, 10:38)
Nerealu blink.gif O jau nuotraukos gražumas!
Ar jaučiasi levandų kvapas?

4u.gif aciu

Levandos nedominuoja, bet jauciasi rolleyes.gif labai skanus sausaineliai, dauguma mano kleckas sukirto lotuliukas.gif
Atsakyti
o is kur tu levandu gaut? g.gif
Atsakyti
QUOTE(*B.A* @ 2009 09 16, 11:03)
o is kur tu levandu gaut?  g.gif

vaziuoti i Provancija smile.gif juokauju...

galima naudoti sviezias (buna pirkti vazoneliuose) arba dziovintas. ass gavau is giminaicio dideli punda, dalis sudeta i medvilninius maiselius ir kvepia spintoj, o dalis ziedeliu nukeliavo i sandaru stiklaineli kepiniams ax.gif
Atsakyti
marmurinis pyragas su suriu rolleyes.gif
user posted image
tesla:180 g sviesto,
170 g cukraus,
3 kiausiniai,
20 g kakavos milteliu,
120 g miltu,
2,5 a.s. kepimo milteliu,druskos,
surio masei:
250 g tepamo surio(cream cheese,philadelphia)
60 g cukraus,
1 a.s vanilino,
1 kiausinis.

Minksta kambario temperaturos sviesta issukti su cukrumi iki purumo,po viem=na sukant imusti kiausinius.
MIltus,persijoti su kakavos milteliais,druska,kepimo miltelias ir imaisyti i tesla.

Surio masei skirtus produktus gerai ismaisyti.

I kepimo skardele(23cm) istepta riebalais pilti puse teslos,ant jos surio mase,ant virsaus vel tesla,mediniu pagaliuku pavingiuoti pavirsiu.

Deti i ikaitinta orkaite 160C ir kepti apie 60min.

labai sultingas nepersaldus pyragas.MB kai isisuko,tai liko tik trupiniai.
Atsakyti
Kadangi si temute populiariausia, tai turbut sulauksiu atsakymo ax.gif 4u.gif

AR galima kaksa kept ne kekso formoj, o teflonineje arba stiklineje kepimo formoje? taip noriu kekso su kriausem, bet negi pirkt daba forma... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo angi: 16 rugsėjo 2009 - 13:41
QUOTE(angi @ 2009 09 16, 14:40)
Kadangi si temute populiariausia, tai turbut sulauksiu atsakymo  ax.gif  4u.gif

AR galima kaksa kept ne kekso formoj, o teflonineje arba stiklineje kepimo formoje? taip noriu kekso su kriausem, bet negi pirkt daba forma...  doh.gif

galima, tik bus ilgesnis kepimo laikas mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 09 16, 15:26)
galima, tik bus ilgesnis kepimo laikas  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif


aciu 4u.gif
jau ir kitoj temutej uzklausiau, nes laaaabai noriu kekso, ir turiu kruva kriausiu tongue.gif
Atsakyti