Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

QUOTE(ingridake @ 2009 09 22, 21:53)
Visa susukti kaip vyniotini,tada supjaustyti 2sm storio riekelemis ir deti i skarda vienas salia kito.

Skamba labai skaniai ir butinai noriu isbandyti, tik man nelabai aisku kaip gaunasi ta rozes forma? g.gif Nuotraukoje kazkaip kitaip atrodo, nepanasu, kad butu sudeta 2 cm storio riekelemis..
Atsakyti
QUOTE(pukiena @ 2009 09 23, 08:37)
Skamba labai skaniai ir butinai noriu isbandyti, tik man nelabai aisku kaip gaunasi ta rozes forma?  g.gif  Nuotraukoje kazkaip kitaip atrodo, nepanasu, kad butu sudeta 2 cm storio riekelemis..




Kai suvynioji kai vyniotini ir supjaustai dek i skarda pjuviu i virsu,na del rozes nesigincinu,as ji pirma kart kepiau tai vaizdas nekoks,bet skonis geras :4u:Gali pjaustyt storesnem riekelem,kai pjausciau tai is akies,o tesla mieline pakyla,ma buvo pilna skarda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingridake: 23 rugsėjo 2009 - 07:43
QUOTE(ingridake @ 2009 09 23, 07:41)
Kai suvynioji kai vyniotini ir supjaustai dek i skarda pjuviu i virsu,na del rozes nesigincinu,as ji pirma kart kepiau tai vaizdas nekoks,bet skonis geras :4u:Gali pjaustyt storesnem riekelem,kai pjausciau tai is akies,o tesla mieline pakyla,ma buvo pilna skarda.

Na, bandysim ka nors meistrauti biggrin.gif
aciu uz atsakyma notworthy.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigitaw @ 2009 09 23, 01:54)
Dar karta patikrinau knygoj recepta, nu lyg tai klaidos nepadariau. Mano vienintelis pamastymas, kad gal po uzvirimo tu ugnies neprisukai, tai verdant per daug skyscio isgaravo. Daugiau joks paaiskinimas neateina i galva, kodel tas syrupas nesigavo. Sorry  4u.gif

Na tiesiog i graikiskus saldumynus labai daznai pilamas sirupas, tai proporcijas zinau - mazdaug 50/50 (vandens ir cukraus), o cia gaunasi cukraus 4 kartus daugiau nei pieno, todel ir pamasciau. Bet vistiek labai skanu, tesla super ir cinamonas labai tinka, bandysiu dar karta 4u.gif
Atsakyti
Savo ribotų galimybių virtuvėj pabandžiau iškept keksiukus. Radau receptą kažkokioj knygoj iš operos "Išlikime liekni". Juose nėra riebalų, mažai cukraus ir nesideda kiaušinių tryniai (tipo, cholesterolio bomba). Keksiukai, kurių sudėtyje yra sviesto, aliejaus, man kur kas skanesni, bet ir šituos valgyt galima 4u.gif Jie gavosi tokie truputį "guminiai", vakar sunkiai atsiplėšė nuo popierėlių, bet šiandien kažkaip paskanėjo. MB juos pašildžiau mikrobangėj, perpjoviau pusiau ir uždėjau gabalėlį sviesto. Sakė, kad skanu...

user posted image

Cinamoniniai-rasinų keksiukai
(Jumbo Cinnamon-Raisin Muffins)

1 1/2 puodelio rupaus malimo miltų arba nebalintų miltų
1/2 puodelio nebalintų miltų
1/2 puodelio rudojo cukraus
2 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. cinamono
1/2 a.š. druskos
1/4 a.š. valgomosios sodos
1/2 a.š. muskato riešuto miltelių
3/4 puodelio razinų
2 didelių kiaušinių baltymai
1 puodelis neriebaus natūralaus ar vanilės skonio jogurto
1 V.Š. klevų sirupo
1 a.š. vanilės ekstrakto

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Pasiruoškite keksiukų formeles (receptas nurodytas šešiems dideliems keksiukams).
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, rudąjį cukrų, kepimo miltelius, cinamoną, druską, sodą, muskato riešutą. Įmaišykite razinas.
Mažesniame dubenyje išplakite kiaušinio baltymus iki stangrumo. Įdėkite jogurtą, klevų sirupą, vanilės ekstraktą. Gerai išmaišykite.
Supilkite kiaušinių masę į miltų mišinį ir išmaišykite atsargiai, kad neliktų sausų miltų gumulėlių.
Supilkite tešlą į keksiukų formas ir kepkite 35 min. Jei darysite 12 standartinių keksiukų, kepimo laiką sumažinkite iki 25 min.


P.S. Aš neturėjau muskato riešuto, tad apsiėjau be jo. Kiaušinius dėjau su tryniais, nes buvo gaila išmest biggrin.gif Tešla gavosi man labai kieta, tad dadėjau daugiau jogurto, jį naudojau vanilininį. Miltus visus dėjau paprastus, nes kitokių neturėjau, gal už tad ir tešla gavosi minkoma. Dariau 12 keksiukų ir kepiau apie 30 min.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2009 09 23, 21:15)
Na tiesiog i graikiskus saldumynus labai daznai pilamas sirupas, tai proporcijas zinau - mazdaug 50/50 (vandens ir cukraus), o cia gaunasi cukraus 4 kartus daugiau nei pieno, todel ir pamasciau. Bet vistiek labai skanu, tesla super ir cinamonas labai tinka, bandysiu dar karta 4u.gif


O tu sviesto neuzmirsai idet? Beje, tas sirupas ir turi toks tirstesnis gautis(tirstesnis nei baklavai). Man kai tas pyragas atvesta, tokia skani karameline plutele uzsideda ax.gif
Atsakyti
Kepejeles help.gif help.gif
Planuoju sestadieniui torta - marskinius daryt, viduj medaus tortas. Tik va kiek klausimu kilo doh.gif
1.Darant tuos marskinius, torta reikia dengti mase. Kokia geriau? Kazkada esu dariusi ta mase is saldainiu, tai ar ja bandyt, ar nesukt galvos ir kociot sita user posted image ( turiu spinteleje)
2. Savo medinuka darau su grietines kremu ( zinau tarp supermamu populiariausias yra su grietinele, bet nusprendziau nerizikuot ir daryt toki kaip visada, o ir jubiliatui manasis tortas labai patinka). Tai va, jei as ta mase dedu ant torto, istepto grietininiu kremu, tai mano galva ji nuo grietines prades tizti. Kazkur skaiciau, kad torta reik dengti sviestiniu kremu. Bet medaus tortas + grietines kremas + sviestinis kremas man skamba labai jau ne kaip. Gal sakau virsutinio sluoksnio netept grietine, tik ar nebus jis kietas? O kaip tada torto sonai?
3. Kaip padaryt ta marskiniu kalnieriu stacia? Ten ikist ka nors, kokia kieta juostele, ar is mases paprastai ir laikysis?
Sorry, gal kam nors ir juokingi klausimai, bet neradau atsakymu i juos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Astulenka @ 2009 09 24, 00:10)
Kepejeles  help.gif  help.gif
Planuoju sestadieniui torta - marskinius daryt, viduj medaus tortas. Tik va kiek klausimu kilo  doh.gif
Sorry, gal kam nors ir juokingi klausimai, bet neradau atsakymu i juos  blush2.gif


o Tu įlysk i papuošimų temą mirksiukas.gif http://www.supermama...?...7439&st=528



Atsakyti
QUOTE(Astulenka @ 2009 09 23, 21:10)
Kepejeles  help.gif  help.gif
Planuoju sestadieniui torta - marskinius daryt, viduj medaus tortas. Tik va kiek klausimu kilo  doh.gif
1.Darant tuos marskinius, torta reikia dengti mase. Kokia geriau? Kazkada esu dariusi ta mase is saldainiu, tai ar ja bandyt, ar nesukt galvos ir kociot sita user posted image  ( turiu spinteleje)
2. Savo medinuka darau su grietines kremu ( zinau tarp supermamu populiariausias yra su grietinele, bet nusprendziau nerizikuot ir daryt toki kaip visada, o ir jubiliatui manasis tortas labai patinka). Tai va, jei as ta mase dedu ant torto, istepto grietininiu kremu, tai mano galva ji nuo grietines prades tizti. Kazkur skaiciau, kad torta reik dengti sviestiniu kremu. Bet medaus tortas + grietines kremas + sviestinis kremas man skamba labai jau ne kaip. Gal sakau virsutinio sluoksnio netept grietine, tik ar nebus jis kietas? O kaip tada torto sonai?
3. Kaip padaryt ta marskiniu kalnieriu stacia? Ten ikist ka nors, kokia kieta juostele, ar is mases paprastai ir laikysis?
Sorry, gal kam nors ir juokingi klausimai, bet neradau atsakymu i juos  blush2.gif

Del saldainiu mases patarti nieko negaliu,nesu jos dariusi,o su sita dengiu tortus visada,nemanau,kad turetu istizti,tik nekociok labai plonai,o jei virsaus neaptepsi,tau bus nelygus baltinuku virsus,taigi geriau aptepk.is sito aicingo gali padaryti apykakle,tau ji truputi apdzius ir laikysis,tik kai uzdesi,paremk kuo nors,kad igautu forma,nes sukris.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Kadangi sergu ir sedziu namie, tai nusprendziau parasyti biggrin.gif.
Taigi,
1. Kepiau praeitoje savaiteje varskes apkepa ( pagal biski kitoki recepta nei visada kepdavau ). RECEPTAS: http://sigitosvirtuv...apkepas-26.html .
Recepte parasyta deti 4 v.s. cukraus, dejau beveik 5,5 v.s. ir tai nebuvo persaldu, kita karta deciau gal kokius 7 ax.gif, bet istikruju, receptas liuksiskas !!! thumbup.gif

2. Dar savaiteje praeitoje kepiau "Obuoliu pyraga su manu krupomis"
pagal sita recepta:

QUOTE(Gardee @ 2009 08 31, 15:20)
kepiau ir aš obuolių pyragą  biggrin.gif labai lengvutį
receptą radau Panelės žurnale:

10 obuolių (užtenka ir kokių 7-8)
2 stiklinės manų kruopų
2 stiklinės miltų
2 stiklinės cukraus (aš dėjau vieną su trupučiu - tai visiškai pakako)
200g sviesto (tinka ir margarinas)

gaminti laaabai paprasta: obuoliukus skiltelėmis supjaustyt. sumaišyti miltus, cukrų, manų kruopas (aš dar dedu vanilinio cukraus).
tada paimti kepimo formą, apdengti folija ir pabarstyti miltų/manų/cukraus mase. ant viršaus obuoliai, poto vėl miltų masė, vėl obuoliai ir pabaigoj dar ta miltų masė. ant viršaus išdėlioti obuolių skilteles ir sviestą sutrupint ir irgi išdėlioti. tiesa, dar barsiau ant viršaus cinamono  smile.gif
kepiau 40-45min, 190 laipsnių orkaitėj

gaunasi tikrai skanus ir nereikia nei kiaušinių, nei pieno ar vandens.

dar tiesa čia dėjau slyvų šiek tiek


Is tikruju pyragas gavosi skanus, tik biski jau su norma tai apsizioplinau doh.gif kaip nepagalvojau, kad gausis tiek daug, tai teko kept is 2 kartu, nu bet nieko blush2.gif

3. Dar praeitoje savaiteje kepiau sausainiukus blush2.gif Pagal sita recepta: http://forelle.bloga...namonu-226.html

Mano nuotrauka:
user posted image

Ir kaip sakoma: paprastumas genialume ! thumbup.gif Labai skanus ir greitai paruosiami smile.gif

Ir 4. Siandiena isbandziau keksiukus (pirma karta) pagal sita recepta:
QUOTE(Katu @ 2009 09 23, 22:03)
Savo ribotų galimybių virtuvėj pabandžiau iškept keksiukus. Radau receptą kažkokioj knygoj iš operos "Išlikime liekni". Juose nėra riebalų, mažai cukraus ir nesideda kiaušinių tryniai (tipo, cholesterolio bomba). Keksiukai, kurių sudėtyje yra sviesto, aliejaus, man kur kas skanesni, bet ir šituos valgyt galima  4u.gif  Jie gavosi tokie truputį "guminiai", vakar sunkiai atsiplėšė nuo popierėlių, bet šiandien kažkaip paskanėjo. MB juos pašildžiau mikrobangėj, perpjoviau pusiau ir uždėjau gabalėlį sviesto. Sakė, kad skanu...

user posted image

Cinamoniniai-rasinų keksiukai
(Jumbo Cinnamon-Raisin Muffins)

1 1/2 puodelio rupaus malimo miltų arba nebalintų miltų
1/2 puodelio nebalintų miltų
1/2 puodelio rudojo cukraus
2 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. cinamono
1/2 a.š. druskos
1/4 a.š. valgomosios sodos
1/2 a.š. muskato riešuto miltelių
3/4 puodelio razinų
2 didelių kiaušinių baltymai
1 puodelis neriebaus natūralaus ar vanilės skonio jogurto
1 V.Š. klevų sirupo
1 a.š. vanilės ekstrakto

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Pasiruoškite keksiukų formeles (receptas nurodytas šešiems dideliems keksiukams).
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, rudąjį cukrų, kepimo miltelius, cinamoną, druską, sodą, muskato riešutą. Įmaišykite razinas.
Mažesniame dubenyje išplakite kiaušinio baltymus iki stangrumo. Įdėkite jogurtą, klevų sirupą, vanilės ekstraktą. Gerai išmaišykite.
Supilkite kiaušinių masę į miltų mišinį ir išmaišykite atsargiai, kad neliktų sausų miltų gumulėlių.
Supilkite tešlą į keksiukų formas ir kepkite 35 min. Jei darysite 12 standartinių keksiukų, kepimo laiką sumažinkite iki 25 min.
P.S. Aš neturėjau muskato riešuto, tad apsiėjau be jo. Kiaušinius dėjau su tryniais, nes buvo gaila išmest biggrin.gif Tešla gavosi man labai kieta, tad dadėjau daugiau jogurto, jį naudojau vanilininį. Miltus visus dėjau paprastus, nes kitokių neturėjau, gal už tad ir tešla gavosi minkoma. Dariau 12 keksiukų ir kepiau apie 30 min.

user posted image


Na, keksiukai gavosi skanus, taciau as juos biski kitaip pavadinciau blush2.gif Ale "Duoniniai - cinamoniniai - razinu keksiukai" istikruju ir man labai patiko, kad nera jokio sviesto ir panasiai mirksiukas.gif seip tikrai skanus thumbup.gif rolleyes.gif
user posted image

Ir dar norejau paklausti, merginos, kur perkate keksiuku popierines formeles ir kokias? g.gif Man draugas rado kaskur tokias -
user posted image
bet kaskaip sunkiai tie popiereliai atsilupa verysad.gif gal kokias geresnes perkate?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Schino: 24 rugsėjo 2009 - 11:14
QUOTE(Schino @ 2009 09 24, 10:58)
Ir dar norejau paklausti, merginos, kur perkate keksiuku popierines formeles ir kokias?  g.gif  Man draugas rado kaskur tokias -

bet kaskaip sunkiai tie popiereliai atsilupa  verysad.gif  gal kokias geresnes perkate?

Tokias pirkau IKI, man lengvai atsilupo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Astulenka @ 2009 09 24, 00:10)
Kepejeles  help.gif  help.gif
Planuoju sestadieniui torta - marskinius daryt, viduj medaus tortas. Tik va kiek klausimu kilo  doh.gif
1.Darant tuos marskinius, torta reikia dengti mase. Kokia geriau? Kazkada esu dariusi ta mase is saldainiu, tai ar ja bandyt, ar nesukt galvos ir kociot sita user posted image  ( turiu spinteleje)
2. Savo medinuka darau su grietines kremu ( zinau tarp supermamu populiariausias yra su grietinele, bet nusprendziau nerizikuot ir daryt toki kaip visada, o ir jubiliatui manasis tortas labai patinka). Tai va, jei as ta mase dedu ant torto, istepto grietininiu kremu, tai mano galva ji nuo grietines prades tizti. Kazkur skaiciau, kad torta reik dengti sviestiniu kremu. Bet medaus tortas + grietines kremas + sviestinis kremas man skamba labai jau ne kaip. Gal sakau virsutinio sluoksnio netept grietine, tik ar nebus jis kietas? O kaip tada torto sonai?
3. Kaip padaryt ta marskiniu kalnieriu stacia? Ten ikist ka nors, kokia kieta juostele, ar is mases paprastai ir laikysis?
Sorry, gal kam nors ir juokingi klausimai, bet neradau atsakymu i juos  blush2.gif

1. gera bet kokia masė, lengviausia, skaniausia ir dar kokia ten -iausia tai šokoladinė maršmelow saldainių masė... thumbup.gif
2. sviestinis kremas tepamas laaaaaabai plonai, taigi jo nepajusi valgant tortą, o norint dengti masėmis, tortą būtina apdengti sviestiniu kremu, plonai tai panašiai 1-2 mmnu iki pusės jei jau labai nelygumai kažkur centimetro ir dengiam. Tik Meian masė nebijo grietinėlės, bet ir jinai turi būti apstingusi. Medučiui pirmiausiai leisk subręsti ir tik paskui denk, kad bręsdamas nesuplėšytų masės...
3. Kalnierių daryti reikėtų iš pastiliažo, o į jį įpylusi aliejaus, padengtum ir marškinius, o masė tokia, kad stačią bet ką padarysi tongue.gif sėkmės
Atsakyti