Įkraunama...
Įkraunama...

Jaunos moterys su stulbinančiom karjerom

perskaičiau šiandien Lietuvos Ryte straipsnį apie TV 3 vadovės Lauros Blaževičiūtės vestuves ir vėl prisiminiau mane seniai dominantį klausimą. Kaip jaunom moterim tai pavyksta?
Tarkim jos biografija:
TV3 nuolatine generaline direktore paskirta iki šiol laikinai šias pareigas ėjusi Laura Blaževičiūtė. L.Blaževičiūtė žiniasklaidos grupėje „Modern Times Group“ (MTG), kuriai priklauso TV3, TV6 ir „Power Hit Radio“, dirba nuo 2001 metų. Prieš užimdama TV3 generalinio direktoriaus pavaduotojos pareigas ji vadovavo TV6 televizijai, buvo „Viasat3“ kanalo Vengrijoje bei TV3 televizijos Latvijoje marketingo vadovė. L.Blaževičiūtė taip pat yra dirbusi didžiausio MTG verslo padalinio „Viasat Broadcasting“ centriniame biure Londone. (http://www.balsas.lt/naujiena/224109/l-blazeviciute-nuolatine-tv3-vadove/rubrika:naujienos-verslas-reklamairziniasklaida)

Arba Inga Skisaker-Kinduriene:
dabar Nordea gen direktorė. In 2004-2006 Skisaker-Kinduriene headed the retail chain Rimi Lietuva, in 1999-2000 served as a board member of Rokiskio Suris (Rokiskis Cheese), the leading Lithuania's cheese producer. In 1996-2002 she headed Baltic Fund Securities, the Lithuanian subsidiary of US investment fund Baltic Fund ILP. From June 2007 Skisaker-Kinduriene was in charge of Nordea Bank Lietuva's development. (http://people.hoovers.com/executives/chief-executive-officer/nordea-bank-ab/inga-skisaker-kinduriene)

Mano geriausia draugė iš universiteto. Įsidarbino banke, keliauja darbo reikalais po pasaulį, pinigų neturi kur dėti. Tikrai. Nors mokėsi vidutiniškai, yra vidutiniškų gabumų, jau nekalbant apie tai, kad mes nei finansus, nei ekonomiką esam baigusios. Ir be to mum abiem dar keletas metų iki 30!!!

Ar dar kuriai yra iškilęs toks klausimas? Gal kas turit kokios info? Šiaip man įdomu?

Tik prašau nereik aiškint apie lovas. Gerai būtų kad viskas taip paprasta butų smile.gif Be to nebe tie laikai, ne problema rast kas į tavo lovą eitų smile.gif ypač jei piniginėse ne vėjai. O kiokios jų atsakingos pareigos. Plius va Ingos darbas prieš 13 !!!!!! metų - amerikos investicinei bendrovei vadovavo. Jie tikrai bet ko neskiria. O kiek jei tada metelių buvo...

pakalbam šita tema kam irgi šis klausimas buvo kilęs
gal rasim atsakymą ką MES ne taip darom
ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaLina @ 2009 08 29, 18:47)
Ar dar kuriai yra iškilęs toks klausimas? Gal kas turit kokios info? Šiaip man įdomu?


man, tai daznai iskyla. Tikrai nesuprantu, kaip joms tai pavyksta. Man keletas meteliu ir 30, o as dar nieko nepasiekus verysad.gif .
Atsakyti
Šis klausimas kankina ir mane. Man dar toli iki 30, tačiau universitetą jau baigiau, įsidarbinau toli gražu ne svajonių darbe, gaunu mažą atlyginimą ir kone kasdien laužau galvą, kaip gi čia pramušt ledus. Manau, kad daug kas priklauso nuo žmogaus charakterio, mokėjimo bendrauti, reikiamoje vietoje atsidurti reikiamu laiku ir pasitikėjimo savimi. Dar, žinoma, sėkmės ir pažinčių.
Atsakyti
Jo, neretai ir man kyla, tokie klausimai g.gif juo labiau, kai giminėje turiu ryškų pavyzdį. Ji dar neturi 30m., o dirba didelės žinomos tarptautinės kompanijos generalinė direktorė. Žinant jos biografiją iš šalies atrodo, lyg už rankos ją kas būtų link to vedę. Atrodo taip, kad ji visą laiką atsiduria tinkamu laiku, tinkamoje vietoje doh.gif . baigė ji kolegiją viešąjį administravimą, įsidarbino viešbutyje administratore. vieną dieną tame viešbutyje apsistojo norvegai, kurie steigė įmonę. kadangi ji laisvai kalbėjo angliškai, jie jai pasiūlė eit pas juos dirbt, iš pradžių ji dirbo visokius pagalbinius darbus, t.y su popieriais, versdavo dokumentus ir jiems vertėjavo. Kai gamykla buvo atidaryta jie ją paskyrė direktoriaus pavaduotoja.bet kadangi direktoriaus Lietuvoje dažniausiai nebūdavo, tai gamyklai su 300 žmonių praktiškai vadovavo ji. ten bedirbant, būdavo įvairios komandiruotės, verslo susitikimai ir aišku, naudingos pažintys. ir per tas pažintis, jai vėl buvo pasiūlytas naujas darbas ir naujos pareigos jau daug didesnėje tarptautinėje kompanijoje, kurioje ji sėkmingai ir dabar dirba.
Aš asmeniškai manau, kad sunkiausia ir svarbiausia yra ta pati pradžia, o paskui kai viskas įsibėgėja, atsiranda daug naudingų pažinčių ir tas galimybių ratas labai prasiplečia. bet vat, kaip tą pradžią padaryt, čia tai klausimas vertas miliono g.gif
Atsakyti
Dabar tokia situacija, kad viskas pradeda zlugti...Taip noretusi tureti pelninga versla.
Nepriklausti nuo vyro... Gal kas girdejo apie seminarus nemokamus "moterys ir verslas" ar kazkaip panasiai. Ar kur galima butu kreiptis pagalbos ... Kadaisekazka girdejau, bet...Nereikejo nieko.
Atsakyti
ir dar pastebėjau, kad šitie "stebuklai" dažniausiai atsitinka skandinaviškose bendrovėse. Gal čia jų tokios verslo tradicijos? Arba tipo "va žiūrėkit kaip pas mus viskas super - 25-metės tarptautinėm bendrovėm vadovauja". Nes bent jau Amerikoj, kur aš jau kiek metų gyvenu ir seku visą verslo gyvenimą, prenumeruoju didžiausius verslo žurnalus, mokaus galų gale tai !!!, tokių stebuklų tikrai neteko girdėti. Tokias pareigas (aišku sąlyginai kalbant) užima žmonės baigę geriausius universitetus su keliasdešimt metų patirtimi. Be to vienas dalykas yra tėtuko firmelė, bet visai kitas didelės bendrovės. Aišku, sėmė ir buvimas tinkamu laiku tinkamoj vietoj daug reiškia, bet tai tik vienas iš komponentų, nes man žinomi pvz tikrai niekuom per daug nepasižymi.
Atsakyti
o as, manau, kad uzsienyje galima greiciau karjera padaryt, gal ne iki gen. direktoriaus, bet iki vadoves pareigu ar pan. tai tikrai.

kiek pas mus daugybe zmoniu su aukstaisiai "sedi" metai is metu, ant to pirmojo karjeros laiptelio ir niekaip, negali pakilt ax.gif .
Atsakyti
Išsilavinimas, žinoma, svarbu, bet šitais sėkmės atvejais svarbesni kiti dalykais - verslumas, sėkmė ir dar velniai žino kas... O gal Dievas žino kas mirksiukas.gif
Kita vertus, ne kiekviena sau kelia tikslą būtinai būti generaline tarptautinės kompanijos direktore bigsmile.gif Manau, kad svarbiausia mėgti tai, ką dirbi smile.gif Yra toks super posakis: "žmogus - tai paukštis, kurio vienas sparnas - šeima, kitas - karjera" rolleyes.gif Tik jei abu sparnai vienodai skledžia žmogus laimingas biggrin.gif Vienam reikia gražios didelės šeimos, kitam super thumbup.gif vienišiaus gyvenimas. Kiekvienam savo... Taip ir su karjera... Kažkas laimingas mažame ūkyje melždamas karvutę, o kažkam norisi valdyti milijonus...
Atsakyti
Laura Blazeviciute mokesi toj pacioj mokykloj kaip as, ir galiu pasakyti, kad viska ji pasieke savo kruvinu darbu, nes apart mokslu ji daugiau nieko nemate, buvo tipine kalike - pirmune. Universitete taip pat. Vieniems uztenka sekmes, kitiems visisko atsidavimo ir sunkaus darbo, o kitam turint ir ta, ir ta vistiek nepavyksta smile.gif
Atsakyti
labai idomi tema thumbup.gif , kazin ar yra nors viena su mazais vaikais uzsienyje pradejusi versla, nes kazkaip neisivaizduoju kaip reiktu pradet uzsienyje versliuka ,jei mazi vaikai lietuvoj, arba vyras, o tu karjeriste bastaisi po skandinavijos salis..
arba ingos krukauskienes fenomenas, prasimuso sau is vargses kokia ponia tapo, net pagirtina. man patinka,kad ji taip "nepasikelusiai" elgiasi, aisku gyvai jos nepazistu,bet kiek matau man patinka,tik vaiku atzvilgiu man nepatinka jos elgesys,tas norejimas igyvendinti savo neissipildziusias svajones ant vaiku,tiek tapti mis, tiek prezidentu,man kazkoks apsurdas, vaikiskuose filmuose rodoma,kaip turciu vaikai nuo mazens verciami mokytis,kad butu pranasesni uz kitus.. manau nuo to pradeda vystytis pasikelimas..
ir dar juokingai skamba jos svajones-noriu pagimdyt mergyte, noriu ismokti sokti, na cia tokie norai,manau kad kiekvienas idejes pastangu galetu jas ispildyti ax.gif o paskui kalbeti apie tai kaip pasiekei tikslo.. kaip tau pavyko pagimdyti arba ismokti sokti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 03 rugsėjo 2009 - 11:59
Stebedama labiau sekmingus zmones tarp savo pazistamu, matau, kad tie zmones siek tiek izulus ir kietoko charakterio. Tai padeda eiti i prieki nepaisant nieko. O mokslai... Tai tikrai nepagrindinis dalykas. Tiesiog tas kas baiges tik vidurine lyderiaus vienoj srity, o kas 3 univerus-kitoj.
Atsakyti
QUOTE(Liutas2006 @ 2009 09 03, 12:59)
Stebedama labiau sekmingus zmones tarp savo pazistamu, matau, kad tie zmones  siek tiek izulus ir kietoko charakterio. Tai padeda eiti i prieki nepaisant nieko. O mokslai... Tai tikrai nepagrindinis dalykas. Tiesiog tas kas baiges tik vidurine lyderiaus vienoj srity, o kas 3 univerus-kitoj.

del charakterio bruozu tai taikliai pastebeta- geras zmogus, per geras kad vadovautu, jam norisi ligybes, reikia to noro valdyti -kad galetum vadovauti ir kietesnes sirdies, kad nepabijotum paaiskint ir atsikirs atsakymui, jei to reikia, tikrai reikia to virsesnio jausmo, norisnt tapti vadovu.
Atsakyti