Įkraunama...
Įkraunama...

Santariškių vaikų ligoninė

Praeitą savaitę, pirmadienį, mano 5 su puse mėn. mažius pradėjo kosėti - ne itin stipriai, tačiau išsikviečiau gydytoją į namus. Ji paklausė ir prirašė kosulį lengvinančias suspensijas. Tačiau jau antradienį vakare mažiukui pakilo temperatūra, o trečiadienį prasidėjo ir sloga, ėmė stiprėti kosulys. Pakartotinai išsikviečiau gydytoją iš poliklinikos. Tuomet ji nusprendė, jog prasideda bronchitas ir be antibijotikų, tikriausiai, neišsiversime. Prirašė net dviejus antibijotikus: lengvesnius ir stipresnius. Liepė pradėt nuo silpnesnių, o jei po paros pagerėjimo nebus, pradėti vartoti ir stipresnius. Ketvirtadienį kosulys ir švogždimas kvėpuojant sustiprėjo, todėl pradėjom stiprius antibijotikus ir vėl iškviečiau gydytoją. Atėjusi ir paklausiusi kvėpavimo, drebančiom rankom išrašė siuntimą į Santariškes - mat įtarė, jog gal prasidėjo plaučių uždegimas. Skaudančia širdimi ir su ašaromis išvažiavom į Santariškes, tačiau, pagalvojusi, jog Santariškėse dirba rimti medikai, nurimau, jog mano vaiką ten TIKRAI pagydys. Kai mus paguldė į palatą ir teko nusivilkti striukę, jau po pusvalandžio sustirau. ŠILDYMAS BUVO IŠJUNGTAS!!! Mažiukas prikrovė į sauskelnes. Nurengiau šaltoje palatoje ir nunešiau į vonią prausti. Atsukau vandenį - iš abiejų čiaupų bėgo ŠALTAS VANDUO. Mėginau nuleisti, palaukti, gal vis dėlto atsiras šiltas. Be šansų. Atėjusi budinti gydytoja liepė neduoti jokių atsivežtų vaistų, o najų nepaskyrė. Taigi, ketvirtadienį pragulėjom be jokių vaistų. Tik tris kartus atnešė tokią "pypkę" pakvėpuoti. Mažiukas vis sunkiau kvėpavo. Tik penktadienį ryte, kai atėjo palatos gydytoja, buvo pradėti tyrimai. Juk reikėjo išsiaiškinti kas gi yra mano sūneliui. Šaltuose kabinetuose teko vėl išrenginėti vaikelį, kai tuo tarpu visas ligoninės personalas vaikščiojo su vilnonėm kojinėm ir "fufaikėm". Taigi, mano ziukiui diagnozavo obstrukcinį bronchitą (nuo jo vaikas duso), abiejų ausyčių katarinį uždegimą ir akių uždegimą. Į ausis ir akis vaikui buvo paskirti lašai, o nuo bronchito ir vėl tik ta "pypkė" 4 kartus per dieną. Tačiau penktadienį seselės davė inhaliacijas tik 2 kartus, o vakare pamiršo. Vaikelis vos kvėpavo. Išsikviečiau budinčią gydytoją. Ta pakveitė sesutę ir gavom tas 2 iki tol neduotas inhaliacijas. Apsisprendžiau, jog šeštadienį ryte važiuoju namo, nes mačiau, jog vaikeliui ligoninėje darosi tik blogiau. Pasirodo, vyro giminėje yra gydytoja, dirbanti Antakalnyje būtent su plaučių ligomis. Ji atvažiavo ir skubiai mus pasiėmė į Antakalnį. Paklausiusi Vakariuko kvėpavimo, ji paskambino kolegėms ir liepė ruošti palatą SU DEGUONIMI... Supratau, jog kvepia reanimacija. Ačiū Dievui ir jai... Jau tos pačios dienos vakare, po intensyvaus gydymo, Vakariui pagerėjo.
O Santariškių ligoninės gydytojos prieš mums skubiai išvažiuojant į Antakalnį, parašė: "BŪKLĖ PAGERĖJO". Dabar aš ją tikriausiai užmuščiau... gun_bandana.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agne: 06 vasario 2005 - 22:27
Dieve mano.. Laikykites, tikiu, kad pasveiksit.. O santaruose, vaiku ligoninej - absoliutus bardakas. Gulejom ten su laringitu. Tai sesele vakare nusivede mergytei adrenalino inhaliacijas daryti, kauke uzdejo, mazoji klykia, as ja vos islaikau, o pati nei zodzio - kiek reikia buti ir dingo is kabineto mad.gif mad.gif mad.gif Pasedejom pasimete, kol sugebejau mazaja islaikyt ir isejom.. Specialiai koridoriuj slankiojau - kada ateis ta kar** - ka jus manot po puses valandos pasirode. Persiutus buvau ne tas zodis. Issikvieciau vyra, gydytojai pasakiau kad nelieku ligoninej ir isvaziavom namo. Pasikvietem savo pediatre, paaiskino kaip gydytis namu salygomis.
Va mums irgi grese ligonine pries pora savaiciu - net vidurius suko pagalvojus...
Laikykis Marija su savo vaikeliais...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agne: 06 vasario 2005 - 22:29
Prieš atvažiuodama į Santariškes mūsų pasiimti, ta giminaitė skambino palatos gydytojai ir teiravosi kokia diagnozė mažiukui ir koks gydymas. Po pokalbio atein palatos gydytoja ir klausia: "tai jūs giminių, dirbančių Antakalnio klinikose turit?"
Blyn, o koks jai skirtumas? Jei ji būtų anksčiau apie žinojusi, ji ką, būtų geriau gydžiusi mano vaiką? Man atrdo, kad jai trūksta tiek žinių, tiek ir elementaraus žmogiškumo. Jei nesugeba, tai lai ir pasako, kad gal geriau važiuokit į Antakalnį, nes kas jau kas, o ji tai žino, kad ten specializuojasi plaučių ligose. O aš tokių dalykų tai nežinojau - dar ir metų nėra kaip Vilniuj gyvenu. O giminaitė tik nusišypsojo ir pasakė: jiems gi "onoras" neleidžia prisipažint kad nesugeba išgydyti. Žodžiu, svarbiau onoras, bet ne vaiko gyvybė.
Atsakyti
Santariškėse mus paguldė į I diagnositinį skyrių. Galbūt kitose srityse besispecializuojantys gydytojai ir puikūs, negaliu suabsoliutinti. Man labai patiko neurologė Černiauskaitė. Bet čia mes kažkada važiavom profilaktiškai pasitikrinti. O kai kalba eina apie sergantį kūdikį... į Santariškes jau niekada negulčiau. Jei jūsų vaikeliai serga kvėpavimo takų ligomis krepkitės tik į Antakalnio vaikų klinikas - jie ten specializuojasi toje srityje. Mes pagulėjom nuo šeštadienio iki trečiadienio ir mus išleido gydytis namo - būklė žymiai pagerėjo. Ten ištyrė kas per "zaraza" užpuolė mano mažių. Ji sunkiai pasiduoda gydymui, todėl teks ilgokai gydytis, tačiau bent jau žinau kas vaikui yra.
O sušalo Vakaris Šeškinės poliklinikoje masažo kabinete. Visą savaitę prieš susergant važinėjom masažuotis į polikliniką. Dabar galiu kaltinti tik save. Šalta kabinete buvo, vaikelis išrengtas drebėjo, rankytės, kojytės, nosytė buvo ledinės. Ir kaip 5 dienas iš eilės po 30 min. Pinigų turėjom ne per daugiausia, todėl ir nekviečiau mokamos masažistės į namus. Tačiau dabar, kai serga mažiukas, kankinasi, nervai ir vaiko sveikata brangesni, o išlaidų vaistams tikrai daugiau. Baigiu dėl to sau nagus nugraužt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marija: 08 balandžio 2004 - 10:02
O siaube! As savo vaika irgi i masazus poliklinikoje vezioju. Net silpna pasidare. Man irgi atrodo kad patalpose per salta. Tai neleidau masazistei nurengti vaiko. Sakau toki maza galima ir su rubeliais patampyti ir ant kamuolio paridenti. Bet skersvejai ten nerealus, nes visi varsto duris. Ipykau jog masazuotoja su visais kalbasi, o i mano vaika net nezvilgteli. O mergyte mano jautri, ziuri, akutemis stebi ir drebina smakriuka. Tikra vaiko kankyne... Tik mes Centro poliklinikoje vaikstom.
Atsakyti
Zinot ne laiku as cia uzsukau i sita tema, as ka tik is Santariskiu ligonines ten pagulde i reanimacija mano mazule....Asa visada tikejaus, kad ten visam Vilniuj auksiausias lygis.Bet dabar jau nebezinai ka ir galvoti, nes priimamajam daktare i mane ziurejo kaip i kokia ziezula kuri vaiko neziuri...MAt kiek pas kitus daktarus veziojau sake, kad ausyciu ir gerkles uzdegimas...O sergam nuo antradienio o mazule silpsta...nezinau simtu procentu bet gydytojas ten vienas tokis malonus sake, kad jai gali buti zarnyno infekcija....tik neisivaizduoju nuo ko juk viska ta pati valgom.... nezinau kas ir kaip...


Marija laikykites....


o as tikiu, kad mazule pasveiks....
Atsakyti
QUOTE
Santariskese ir geru gydytoju daug, kaip ir visur buna ir tokiu, ir tokiu.



Taigi kad visur visokių gydytojų galima sutikti. Mes Santariškėse gulėjome I chirurgijos skyriuje. Tai gydantis gydytojas galiu sakyti kad tikrai gydytojas pagal pašaukimą. Na o apie sesules, tai geriau nekalbėti. Ne tik su vaikais, bet ir su mamom elgiasi kaip pagal savo nuotaikas.

QUOTE
TURIU TOKIA NUOSTATA NIEKADA NEDUOTI pINIGU, DOVANA, pADEKA, DEMESYS... TAIp... BET pINIGAI, GAL TODEL, KAD JIE GAUNA TAI pOTO SU KIEKVIENU IR ELGIASI TAIp....


Gerai, Enigma, kad turi tokią nuostatą, tik deja nevisada taip išeina NEDUOTI. Kai guėjome au dukra chirurginiame ir gydančiam gydytojui sumokėjau, tai tiesa sakant vos iš koto neišvirtau kai pasakė AČIū. Na kuris gydytojas šiandien dėkoja. Tokiam net negaila duoti. Bet čia mano nuomonė.

O tave Marija tikrai užjaučiu kad teko tokį siaubą pergyventi. Bet anksčiau ar vėliau tokiems gydytojams pats gyvenimas atlygins už tokį elgesį. Laikykitės.
Atsakyti
SANTARIŠKIŲ CHIRURGINIAM KORPUSE TIKRAI YRA SUPER GYDYTJŲ, BET INFEKCINĖ PUSĖ, TEN TIKRIAUSIAI IR GULĖJO doh.gif doh.gif doh.gif SAUGOKITĖS, MAMOS, IR ŽARYNO INFEKCIJŲ SKYRIUS YRA SIAUBINGAS, JEI NEKOVOSIT PAČIOS, ANT BLAKSTIENŲ NESTATYSIT, ŠPYGĄ GAUSIT IR VAIKĄ Į KAPUS GALI NUVARYTI blink.gif blink.gif
Atsakyti
Ne visuose skyriuose tokia betvarkė,tikrai ne visuose.Su dukryte teko gulėto ortopediniame skyriuje priežiūra thumbup.gif gydytojai thumbup.gif sesutes irgi thumbup.gif .net stebėjausi naktimis dukrytė pradeda verkti man nespėjus iš lovos išlipti sesutė jau tarp duryje stovi ir jau teiraujasi,kas nutiko clap.gif Nei vienai sesutei nieko nedaviau,tik išvažiuojant namo nunešiau didelį maišą saldainių ir kavos,nes buvau tikrai dėkinga už tokią priežiūra.Padėjau ant sesučių stalo ir pasakiau:kad visos pasivaišintų.Ir ką jūs sau manot vyr. sesuo atėjo ir padėkojo ,vos amo netekau.Dėl gydytojo atskira kalba,atsidėkojom ne saldainiais aišku,bet irgi paskutinę išvykimo dieną,o priežiūra dvi savaites buvo thumbup.gif Tame skyriuje aplamai viskas padaryta,kad tik vaikui būtų geriau ir patogiau.Kadangi mano dukrytė po operacijos buvo sugipsuota ir negalėjo sedėti tai po skyrių aš ją vežiojau su lova,kad tik vaikui būtų geriau.
Taigi apie šį skyrių galiu atsiliepti tik iš geros ir labai geros pusės
Atsakyti
ohmy.gif O mums siandien gydytoja siuntima i Santariskes israse ohmy.gif Gerai, kad nevaziavom, o susitarem su Antakalnuio kliniku neonatologe, kad ryt i namus su okulistu ateitu (pulingas konjuktyvitas ketvirta diena neduoda ramybes - labai daug pulingu isskyru). Tiesiog issigandom, kad dar kokios infekcijos ten negautu per tas konsuktacijas blink.gif Kainuos, zinoma, tokie gydytoju vizitai i namus, bet... g.gif Vaziusim tada, jei sitie specialistai patars, ne anksciau mad.gif Ypac po tokiu atsiliepimu apie Santariskes mad.gif
Atsakyti
QUOTE (Dobšiukas @ 2004 04 13, 12:35)
SANTARIŠKIŲ CHIRURGINIAM KORPUSE TIKRAI YRA SUPER GYDYTJŲ, BET INFEKCINĖ PUSĖ, TEN TIKRIAUSIAI IR GULĖJO doh.gif doh.gif doh.gif SAUGOKITĖS, MAMOS, IR ŽARYNO INFEKCIJŲ SKYRIUS YRA SIAUBINGAS, JEI NEKOVOSIT PAČIOS, ANT BLAKSTIENŲ NESTATYSIT, ŠPYGĄ GAUSIT IR VAIKĄ Į KAPUS GALI NUVARYTI blink.gif blink.gif

Marija, as laukiau tavo sms, bet tu mantaip ir nebeprasei, tai as supratau, kad viskas ok., bet negalejau isisvaizduoti, kad taip mad.gif


Siandien mano mazyle nuo 5 ryto veme kas 15 min, tai teko vaziuoti i SANTARISKIU INFEKCINE, nes itaria rotta virusa sad.gif
Dabar ji guli reanimacijoj ir jai lasina lasiukus. tai priemime ja is manes paeme ir nunese i reanimacja. O ta daktare, kuri prieme liepe vaziuot namo ir tik ryt atvaziuot. sako vaziuokit, isimiegokit, nes pienas pradings. Koks pradings!!! mad.gif As jai pasakiu, kad nepradings ir isejau i reanimacija.
Mane jau du kart is ten isprase,neleidzia buti salia, sako "niekas nesedi", o as maciau , kad sedi ir sakau "niekur as nevaziuosiu busiu cia, nes matau, kad sedi mamos!!! mad.gif Tada daktare eme prasyt, kad nepasilikciau, nes ji mane pamacius ims ketis, prasytis ant ranku ir nutrauks laseline. Leido tik zaislu palikti ir skambint kiek noriu. As nusileidau, nes jai prileido raminanciu ir ji daug miega, bet dabar sedziu namie ir zliumbiu. Ryt nu septyniu jau sedesiu ten ir tikrai niekur nesitrauksiu sad.gif mad.gif , be to jau perkeles mus kartu i skyriu.
Dobsiuk, kas ten tam skyriuj blogai, kad zinociau?
Atsakyti
o aš su berniuku preiš tris metus gulėjau naujagimių skyriui, kur visi po gimdymo traumų ar šiaip su įvairiais sutrikimais, gal psichoneurologiniu sk. vadinos. tai ten mane tiek prinervavo, kad net dabar, eidama į tą skyrių lankyti draugės vaikelio, negaliu sulaikyt ašarų. mus gydė kažkokia nervinga rėksnė. viskas jai buvo blogai. ojeigi ant lovos paguldydavau tą savo savaitės vaikelį, tai nuo jos riksmo net langai drebėdavo, tipo vaikas turi gulėt tik lovytėje.
buvo atvejis, kai seselė sumaišė vaistus, ir mums kito vaiko sugirdė. o vieną kartą neparuošė naktiniam maitinimui maistelio, tai vaikas klykė pusvalandį, kol aš seselę suradau sad.gif
Atsakyti