Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutaupyti perkant maistą?

QUOTE(ladydaisy @ 2009 09 14, 16:00)

gal yra bandziusiu uzsaldyti varske? galvoju nusipirkti didesni kieki, bet ne visa vienu gaminimu sunaudoti, o  kad nesugestu, galvoju saldyti, bet ar tai imanoma, nepakenks varskei? ir kiek laiko tada varske saldiklyje butu galima laikyti?  g.gif

Aš šaldau, skonis nepakinta smile.gif O laikaiu ilgiausiai gal mėnesį. Kažkaip ji mums greit susivalgo, neteko ilgiau laikyti.
Atsakyti
Dėl spanguolių klausė kažkas..Spanguoles reiktų sutrint - sumalt mėsmale arba blenderiu, pagl skonį įdėt cukraus, supilstyt tyrę į stiklainius ir laikyt šaldytuve.Turėsit labai sveiką nevirtą uogienę - labai skanu su blynais..ir pirmas vaistais peršalus. Laukiu, kol spanguolių kainos kris..ir kol jas ims pardavinėt jau natūraliai prisirpusias, o ne pusžales..

Kai iš kaimo parsivežu daugiau pieno ir jis surūgsta, daraus pati varškę..irgi galima šaldyt..bet man nebelieka ko šaldyt mirksiukas.gif

Taupau ant prieskonių - šiemet vienas šaldiklo stalčius vien šaldyti krapai, petražolės, salierai ir visokios kitos žolės. Daug ir džiovinau, vėliau darysiu mišinius..Mąstau ir apie arbatų mišinius su džiovintais vaisiais..Labai skanu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 14 rugsėjo 2009 - 16:13
QUOTE(ulyja @ 2009 09 14, 15:26)
o nereikia išmest tų senųjų.nu gal pravers... biggrin.gif spintoj taip sakant sukabini nuo mažiausio dydžio iki didžiausio biggrin.gif


gausi turėtų būti spinta kai visad svėriau 55kg o poto šastelėjo svoris iki 86kg
galėtų ateiti bet kas nuomuotis drabužių thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kastonele @ 2009 09 14, 16:46)
gausi turėtų būti spinta kai visad svėriau 55kg o poto šastelėjo svoris iki 86kg



oho koks skirtumas unsure.gif o padidejus buvai del ligos kokios ar is gero ir sotaus gyvenimo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(dirty_kiss @ 2009 09 14, 10:07)
Dėl keptuvės - tai asmeniškai patariu šitoj vietoj netaupyti. Aš rinkausi titano lydinio, tikrai neisgailiu, nors kaip reikėjo sumokėti apie 300lt tai buvo gaila... Už tai dabar reikia mažiau aliejaus, kepimą galima baigti anksčiau išjungiant, nes keptuvė ilgai lieka įkaitus ir t.t. ir pan.  ax.gif


nusipirkau šiandien su nuolaida už 166 titano keramikos, vieną kartą tekepiau bet patiko bigsmile.gif

QUOTE(mickute7 @ 2009 09 14, 14:39)
grybai  tongue.gif  ir is kaimo parsivezti bulviu kose ir karbonadai . nieko nepirksiu  schmoll.gif


pas mus irgi grybai pietums buvo, o rytoj karbonadas su daržovių troškiniu.

QUOTE(budylnikas @ 2009 09 14, 14:43)
nesitasko jokie aliejai, as aliejum tik vos patepu petelne ir kepu, reikia tik pabandyt - visai nesunkiai vartosi blynai ore


aha, blyną tikrai nėra sudėtinga apversti. tik pirmą kartą reikia išdrįsti wink.gif

QUOTE(ladydaisy @ 2009 09 14, 15:02)
sveikos taupuoles  4u.gif as taip pat megeja pataupyti pinigelius, bet paskutiniu metu nors ir veduosi cekiukius, pasizejus norisi mazesniu skaiciuku  blush2.gif  taigi, siuo metu saldyklyje turiu uzsaldytu sparaginiu pupeliu, ju ten nemazai, atsildytos jos man neskanios, bet ismest nenoriu, gal ka galetumet pasiulyti, ka butu galima pasigaminti? ax.gif


šaldytas iškart dedu į keptuve ir kepu, kol beveik iškepa, pabarstau tada druska ir džiūvėsėliais ir dar šiek tiek pakepu - labai skanu essen.gif
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2009 09 14, 16:55)
oho koks skirtumas  unsure.gif o padidejus buvai del ligos kokios ar is gero ir sotaus gyvenimo  rolleyes.gif


dėl sveikatos problemų verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Kris_ @ 2009 09 14, 14:58)
ką galima padaryt su spanguolėm?  unsure.gif gavom kibiriuką, šaldikly vietos nebėra...


Sutrinti pusę per pusę su medum- vit C bomba, ir po šaukščiuką ant tuščio - imunitetui pagalba.
Atsakyti
QUOTE(ulyja @ 2009 09 14, 14:32)
ką taupuolės pigiai darot valgyt šiandien?

sekmadienį rinkti grybai su bulvėm mirksiukas.gif

Prieblanda, tikiuosi ir neteks nusivilti drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Lock @ 2009 09 14, 17:01)
Aš šaldau, skonis nepakinta smile.gif O laikaiu ilgiausiai gal mėnesį. Kažkaip ji mums greit susivalgo, neteko ilgiau laikyti.


As irgi esu uzsaldziusi varskes. Reikes kuria diena istraukti ir ka nors pasigaminti.
Vaikysteje patikdavo varskes apkepas. Tik nesu niekad bandziusi pati daryti... Gal zinot koki paprasta recepteli?
Atsakyti
QUOTE(pantherrra @ 2009 09 14, 20:01)
As irgi esu uzsaldziusi varskes. Reikes kuria diena istraukti ir ka nors pasigaminti.
Vaikysteje patikdavo varskes apkepas. Tik nesu niekad bandziusi pati daryti... Gal zinot koki paprasta recepteli?


patiko mintis užšaldyti varškę, thumbup.gif anksčiau tekdavo išmesti kai nesusinaudodavo visa blush2.gif
Atsakyti
Pas mane irgi yra kameroje kilas varškės, bet vis neprisiruošiu kada apkepą kepti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(mickute7 @ 2009 09 14, 21:52)
Pas mane  irgi yra kameroje  kilas varškės, bet vis neprisiruošiu kada apkepą kepti  rolleyes.gif


įdomu net man pasidarė kokia ji bus atšildžius, tikrai daugiau neišmesiu geriau užšaldysiu thumbup.gif
Atsakyti