Aš viską perku dienom- pvz kai perku maltą mėsą, tai iškart prašau, kad susvertų man į atskirus maišiukus
QUOTE(Will @ 2009 09 25, 11:26)
nelabai. ~90 litrų
specialiai pardavėm seną mažą šaldytuvą ir nusipikrom didesnę kamerą
QUOTE(Katusik @ 2009 09 25, 12:33)
nelabai. ~90 litrų
specialiai pardavėm seną mažą šaldytuvą ir nusipikrom didesnę kamerą
specialiai pardavėm seną mažą šaldytuvą ir nusipikrom didesnę kamerą
Nerandau šaldytuvo dokumentų, bet berods pas mus 107 L, 4 stalčiai
QUOTE(Katusik @ 2009 09 25, 11:14)
va va, ir pas mus tas.
jau stengiames visą mėsą šaldyti porcijomis (ar kepsniams, ar troškiniams).
ale visvien kai užsimanai ko nors, tai arba kitokios mėsos reikia, arba tingi atšildyti, arba per daug/per mažai.
jau stengiames visą mėsą šaldyti porcijomis (ar kepsniams, ar troškiniams).
ale visvien kai užsimanai ko nors, tai arba kitokios mėsos reikia, arba tingi atšildyti, arba per daug/per mažai.
visada darau porcijomis
QUOTE(Will @ 2009 09 25, 11:44)
Nerandau šaldytuvo dokumentų, bet berods pas mus 107 L, 4 stalčiai
Tai kadangi du prikroviau uogų, man niekas nebetelpa 
geras
pas mane 3 stalčiai ir 1 toks plokščias stalčiukas. tik žolėms šaldyti tinka
Papildyta:
QUOTE(bjaurybe @ 2009 09 25, 11:44)
iš lenkų viską vežat?
ar tikrai apsimoka? kiek kainuoja pati kelionė? kiek užtrunkat?
ir ką perkat lenkuose?
QUOTE(Katusik @ 2009 09 25, 12:55)
geras
pas mane 3 stalčiai ir 1 toks plokščias stalčiukas. tik žolėms šaldyti tinka
pas mane 3 stalčiai ir 1 toks plokščias stalčiukas. tik žolėms šaldyti tinka
tai gal ten ledukų stalčiukas? pas mane irgi toks yra, bet aš žolių nešaldau, nė nepagalvojau
QUOTE(Katusik @ 2009 09 25, 12:57)
geras
pas mane 3 stalčiai ir 1 toks plokščias stalčiukas. tik žolėms šaldyti tinka
pas mane 3 stalčiai ir 1 toks plokščias stalčiukas. tik žolėms šaldyti tinka
pas mane 4 ir ploksčias.
Ploksčiam laikome šaldytus krapus ir pan. maišiukuose.
QUOTE(Will @ 2009 09 25, 11:57)
tai gal ten ledukų stalčiukas? pas mane irgi toks yra, bet aš žolių nešaldau, nė nepagalvojau 
čia ne aš, o MB prisišaldo.
turim grynų saliero lapų, rugštynių, baziliko ir mix'ą iš kelių prieskonių.
šiemet MB eksperementavo, tai blenderiu sumalė krapus, pertažoles ir salierus. tą žalią žolinę košę supilstė į ledukų formas ir užšaldė.
dabar kai gaminam ką nors, įmetam į puodą vieną žolelių kubelį ir
prisišaldėm nemažai. iki Naujųjų metų tikrai užtekti turėtų. o kainavo viskas ~20 lt. žoleles pirkom Kalvarijų turguje.
QUOTE(Katusik @ 2009 09 25, 13:05)
čia ne aš, o MB prisišaldo.
turim grynų saliero lapų, rugštynių, baziliko ir mix'ą iš kelių prieskonių.
šiemet MB eksperementavo, tai blenderiu sumalė krapus, pertažoles ir salierus. tą žalią žolinę košę supilstė į ledukų formas ir užšaldė.
dabar kai gaminam ką nors, įmetam į puodą vieną žolelių kubelį ir
gaunasi. kvapas koks... mmmmm.......
prisišaldėm nemažai. iki Naujųjų metų tikrai užtekti turėtų. o kainavo viskas ~20 lt. žoleles pirkom Kalvarijų turguje.
turim grynų saliero lapų, rugštynių, baziliko ir mix'ą iš kelių prieskonių.
šiemet MB eksperementavo, tai blenderiu sumalė krapus, pertažoles ir salierus. tą žalią žolinę košę supilstė į ledukų formas ir užšaldė.
dabar kai gaminam ką nors, įmetam į puodą vieną žolelių kubelį ir
prisišaldėm nemažai. iki Naujųjų metų tikrai užtekti turėtų. o kainavo viskas ~20 lt. žoleles pirkom Kalvarijų turguje.
Puiki idėja
QUOTE(Katusik @ 2009 09 25, 11:55)
bet kažkaip gaunasi, kad kai reikia ką gaminti, produktus perkam. o kas kameroj, tai tipo žiemai 
kuo ilgiau šaldiklyje maistas stovi, tuo jis labiau prastėja
QUOTE(Katusik @ 2009 09 25, 12:14)
ale visvien kai užsimanai ko nors, tai arba kitokios mėsos reikia, arba tingi atšildyti, arba per daug/per mažai.
pas mane mikrobangėje sėkmingai viskas atitirpsta.
aš krapus šaldau dėžutėse
QUOTE(Will @ 2009 09 25, 12:08)
tu gi žinai, praėjusiais metais aš taip kubeliais trintas uogas šaldžiau. irgi patogu buvo
o kas liečia taupymą, tai tikrai nemažai susitaupo, jei prisišaldai žolelių. dabar jos pigios. jei imi pas kokią babulką viską, ką ji turi, tai dar pigiau gaunasi.
anksčiau mes prekybcentriuose krapus ar petražoles žiemą pirkdavom. bet paskaičiavom, kad nesvietiškai brangiai gaunasi. žolelės vienam patiekalui kainuodavo ~ 2,50 lt. o kiek tokių patiekalų per žiemą!
tai dabar šaldom
Papildyta:
QUOTE(prieblanda @ 2009 09 25, 12:15)
padėti mėsgalį atsitirpti į mikrobangę mums per didelis vargas
o dėžutėse ne per daug vietos užima?
QUOTE(Katusik @ 2009 09 25, 13:20)
tu gi žinai, praėjusiais metais aš taip kubeliais trintas uogas šaldžiau. irgi patogu buvo
žinau, nusikopinau idėją ir irgi taip darau
Aš kartais mikrobangėje irgi atšildau, bet stengiuosi to nedaryti : taupumo sumetimais dėl elektros sąnaudų ir sveikatos sumetimais, nes lėtai atšilusi mėsa geresnė (geriausia, kai atšilinėja laikoma šaldytuve, bet pvz kalakutas taip kelias dienas šyla





