QUOTE(Katusik @ 2009 09 25, 17:35)
mes visada perkam turguje po 5 kg. suvalgom per porą savaičių.
gal kokius 10 kg pirkti? o kiek kg maiše?
Man atrodo, kad 50 kg
Aš vis mąstau apie maišo pirkimą

Bet būtent dėl taupymo, nes mes bulvių nedaug valgom, bet kartais vistiek valgom, o žiemą kaina ženkliai padidėja

Pamenu, kad pavasarį SM kažkas rašė kaip kaime labai pigiai nusipirko, aš audžiu mintį šįmet taip pamėginti
QUOTE(prieblanda @ 2009 09 25, 18:04)
o kiek laiko verdi? nes aš tai visada vandenį po užvirimo nupilu, nes visokie kraujai suputoja, o paskui jau normaliai verdu, bet ilgiau virtas sultinys yra skanesnis
Neilgai

Nupilti tai taip, nupilu pirmą vandenį

Šiaip verdu neilgai, nes verdama mėsa būna tik vištienos file

, o jos skonis ilgiau virus man nepakinta, juolab, kad vistiek dar įdedu kokių prieskonių ir t.t., tai tas apvirimas tik dėl to, kad nenaudot kubelio ir būtų natūralus sultinys. Gal man nelabai jaučias, nes aš verdu TIK trintas sriubas
QUOTE(arfineja @ 2009 09 26, 10:01)
Man regis, atsisakius saldumynu, daug susitaupo, nes brangus tie bjaurybes ir kata paragaves negali sustot.
Jei saldainius, tai tiesa, o vat pyragus/ sausainius ir pan. labai sveika (tiek sveikatos, tiek piniginės atžvilgiu

) kepti namie
QUOTE(kastonele @ 2009 09 26, 10:17)
visada teikiu pirmenybę sveikesniam patiekalui, tik dabar nuo rugsėjo stengiuosi taupiau gaminti, tiek kad išmest nereikėtų, nusipirkti kažkur pigiau
o aš nemanau, kad pigesnis patiekalas būtinai turi būti nesveikas

Mes sveikai maitintis stengiamės jau keletą metų , teko konsultuotis su specialiste, labai bijojau, kad neįpirksiu rekomenduojamų produktų, bet... iš esmės nieko neįperkamo ten nebuvo

Žinoma, tiesa ir tai, kad pvz kiauliena pigesnė už vištienos file...