Įkraunama...
Įkraunama...

Vengrija

QUOTE(archia @ 2014 08 01, 21:44)
Gal galima smulkiau apie pasiplaukiojimą Dunojumi, kaip surasti iš kur plaukia, gal tvarkaraščiai internete yra ir pan. ?


Mums ten vietoj siūlė einant palei Dunojų.
Atsakyti
QUOTE(archia @ 2014 08 01, 21:44)
Gal galima smulkiau apie pasiplaukiojimą Dunojumi, kaip surasti iš kur plaukia, gal tvarkaraščiai internete yra ir pan. ?

Plaukėm su laivu Legenda, štai jų puslapis: Legenda vakarinis kruizas
Einant krantu palei Dunojų ten tų laivukų gal virš 10, kainos skirtingos, ir programos skirtingos, yra kur su šokiais arba su vakariene. Šis gal pigiausias, bet negarantuoju ax.gif Į bilieto kaina įeina 1 gėrimas (vynas/šampanas/alus/vanduo/sultys/limonadas).
Kelionė trunka 1 val, vietos patogios sėdimos, prie kiekvienos sėdynės audiogidas, kalbantis 30 kalbų, įskaitant lietuvių.
Dieną plaukti pigiau, bet vakare, kai visas miestas apšvietas, pats grožis mirksiukas.gif Plaukėm 21-22 val. Mašinai stovėjimas nemokamas, bet geriau atvažiuoti iš anksto, nes sunku rasti laisvą vietą
Atsakyti
Gal kuri galėtumėte parašyti apie parkingą Budapešte? Pvz., kiek kainuoja valanda senamiestyje, ar yra dienų, kai mokėti nereikia. Visi centre esantys viešbučiai už parą prašo 10-20 eurų už parą, todėl ir mąstau, ar pirktis vietą parai ar visoms trims..
Būčiau labai dėkinga už informaciją. 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,

Kas galetu pasidalinti ispudziais apie Budapesta, Balatono ezero apylinkes ar kitas vietas, kurias matete ir verta butu aplankyti?

Atsakyti

Mane domintu sviezesne info ka nuveikti galim su mazais vaikais Vengrijoje. Kokios kainos pragyvenimo? Pramogu?

Atsakyti
QUOTE(taskiukas @ 2017 07 11, 20:39)
<p>Mane domintu sviezesne info ka nuveikti galim su mazais vaikais Vengrijoje. Kokios kainos pragyvenimo? Pramogu?</p>



Mes keliavom dvi šeimos. Vienoje šeimoje 2 ir 4 metų vaikai, kitoje - 5 ir 7. Tai vaikams labiausiai patiko Vezsprem zoologijos sodas, Afrikos muziejus ir zoologijos sodas, Šetendrėje marcipanų muziejus, palakstyti po Višegrado pilį, beabejo maudynės Balatono ežere, pasivaikščiojimai Szalajka slėnyje, nes ten yra visokių karstyklių, danieliai ir t.t., galima važiuoti traukinuku, didesniesiems patiko plaukti laiveliu Talpoca urve, Egerszalók terminiai šaltiniai. O šiaip pavažinėjus prie Balatono vaikams yra visokių įrengtų pramogų parkų, karstyklių ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Ausrapo @ 2017 05 12, 14:43)
Sveiki,

Kas galetu pasidalinti ispudziais apie Budapesta, Balatono ezero apylinkes ar kitas vietas, kurias matete ir verta butu aplankyti?


Mūsų maršrutas buvo toks:

Baradla urvas
Szalajka slėnis (Bukk kalvų nac. parke)
Egerszalók terminiai šaltiniai
Ėgeris
Memento parkas - panašiai kaip mūsų Grūto parkas, tik mažesnis.
Gorsium archeologinis parkas – atkastas romėnų miestas.
Poilsis prie Balatono ežero aplankant Afrikos muziejų ir zoologijos sodą, Tapolka ežero urvą, Hegyestu bazalto kolonos, Tihany pusiasalį, Vezsprem zoologijos sodą, Vezsprem senamiestį.
Keliaujant link namų:
Aquincum – romėnų gyvenvietės griuvėsiai ir muziejus.
Szentendre
Višegrado pilis
Holloko kaimas - tai etnografinis vengrų kaimas
Ipolytarnoc fosilijų parkas
Papildyta:
Gal kam keliaujant pro Vengriją ar į ją, praverstų forintai. Nuo mūsų kelionės liko 2920 forintų (9,70 €). Kaunas
Atsakyti

O kodel rinkotes Veszprém zoo soda? Mes galvojome i Budapesto zoo soda keliauti. Gal zinote kuris geresnis?

Atsakyti
QUOTE(taskiukas @ 2017 07 29, 16:24)
<p>O kodel rinkotes <span>Veszprém zoo soda? Mes galvojome i Budapesto zoo soda keliauti. Gal zinote kuris geresnis?</span></p>

Del Budapesto zoo net nesidomejom.
Atsakyti

Sveiki,

Mano nuomone Vengrija tikrai nėra šalis į kurią reikėtų planuotis visą atostogų kelionę. Bet tai idealus pusiaukelio taškas važiuojant link tolimesnių pietų - Bulgarijos, Rumunijos, Kroatijos ar kt. Balkanų šalių. Balatono ežerui užtenka vienos nakvynės, Budapeštui 1-2. Na ir atskiras reikalas yra vyno/kulinarinis turizmas. Va čia tai super! Egerio ir Tokajaus vyno regionuose yra ką nuveikti :bigsmile: ir piniginei neatsiliepia  :) 

Gal atsirastų pabuvusių kituose Vengrijos vyno regionuose? Būtų įdomu išgirst įspūdžius...

Atsakyti
Sveiki smile.gif

Gal kas turite parduoti Budapešto gidą ?
Reikia kovo mėnesiui.Deja nerandu knygynuose ir internetiniuose knygų saituose unsure.gif
Būčiau labai dėkinga už bet kokią info biggrin.gif
Atsakyti