Įkraunama...
Įkraunama...

Šalti užkandžių receptai su nuotraukomis .8 tema,

QUOTE(Neila+69 @ 2010 01 12, 13:43)
vakarykstes mano salotos-misraine :
pekino kopustas
3pomidorai
agurkas
poras (maziau nei puse)
krapai
naminis rukytas kumpis
majonezas

gavosi pasaka ne salotos  thumbup.gif
user posted image

labai skaniai salotos atrodo,as darau tik be majonezo,reiks ir su majonezu pabandyti wub.gif 4u.gif ax.gif
Atsakyti
Zuvu kasneliai is "Beatos virtuve"
Darbo beveik nereik ideti, o pirsteliai labai thumbup.gif
user posted image

300g lasisos (as dariau visa kg pangasijos file, tai ir marinato atitinkamai daugiau dariau)
1 didelis saukstas majonezo
1/2 citrinos sulciu
1 saukstas soju padazo
1 saukstas smulkintu krapu
2 saukstai dziuveseliu
Padazui
1 saukstas majonezo
1 saukstas grietines
citrinos sulciu
ziupsnelis krapu
juodu pipiru

Zuvi supjaustom gabaleliais. Majoneza, citrinos sultis, soju padaza ir krapus sumaisome, uzpilame ant zuvies ir bent valanda marinuojame. Tada kiekviena gabaliuka voliojame dziuveseliuose ir dedam i folija isklota skarda .Kepam 190 laisniu orkaiteje apie 25 min. Padazui viska sumaisom ir tik spejam ciupti is lekstes, nes mano vyrai viska surijo staigiai biggrin.gif
Atsakyti
Paprasta ir skani užkandėlė
user posted image
Džiūvėsėlis, apteptas grūdėta varške su laiškiniais česnakais ir uždėtas saulėje džiovintas pomidoras.
Labai gardu smile.gif
Atsakyti
Atrodo labai skaniai 4u.gif
Būtinai išbandysiu vien dėl saulėje džiovintų pomidorų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Makra @ 2010 01 13, 15:08)
Zuvu kasneliai is "Beatos virtuve"

bigsmile.gif kaip įdomiai.. niekop naašaus nesu mačius.
o tie pirštukai tokie apskrudę, traškūs gaunas?
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif mane irgi sudomino tie žuvų kąsneliai nes savaitgali MB gimtadienis tai manau būtų nebloga užkanda biggrin.gif Tai kaip dėl to traškumo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mergyte83 @ 2009 09 15, 17:05)
Nezinau, ar buvo toks receptelis, bet jei pasikartosiu nepykit. Tiksliu ingridientu proporciju nerasysiu, nes viskas priklauso nuo turimo mesos kiekio.

Mesos iesmeliai

user posted image

Reikes:
Mesos farso,
Kiausinio
Cesnako (smulkiai sutarkuoti)
Svoguno (smulkiai supjaustyti)
Batono riekeliu
Pieno
Druskos
Maltu pipiru
Ivairiu prieskoniu (as naudojau  zoleliu misini, skirta mesai)
Bambukiniu iesmeliu

Batono riekeles ismirkyti piene ir sumaisyti su likusiais produktais. Viska gerai isminkyti.  Aplipdome farsa ant lazdeles ir kepame orkaiteje. Orkaite turi buti ikautusi iki 200 laipsniu. skanaus!

Siuos mesos iesmelius dariau vaiko gimtadieniui, tai labai greitai dingo nuo stalo. Vaikai sake, kad taip idomiau ir patogiau valgyti  smile.gif

Ismeginau, tik mes su malta jautiena dareme, kebabas - tikru tikriausiais, super mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(dosa @ 2010 01 13, 20:07)
Paprasta ir skani užkandėlė
user posted image
Džiūvėsėlis, apteptas grūdėta varške su laiškiniais česnakais ir uždėtas saulėje džiovintas pomidoras.
Labai gardu  smile.gif

Niam niam, tirkai del pomidoro verta thumbup.gif
Atsakyti
Kokia faina ideja del zuvies kepsneliu, nebuciau pagalvojus, kad orkaitej taip iskeps atrodo kad skrudinti as vakar zuvies pirstelius kepiau su citrinos zievelemis ir petrazolem wub.gif
Atsakyti
[quote=Nerytė,2010 01 14, 11:51]
as vakar zuvies pirstelius kepiau su citrinos zievelemis ir petrazolem wub.gif

O čia kaip tiksliau? gal galima plačiau dėl tų pirštelių? 4u.gif nes paprastai kepta žuvis jau pabodo..o daugiau nesugalvoju ką skanaus su ja padaryti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zivile.simona: 14 sausio 2010 - 11:56
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 01 14, 08:45)
bigsmile.gif  kaip įdomiai.. niekop naašaus nesu mačius.
o tie pirštukai tokie apskrudę, traškūs gaunas?


Na jie nera labai traskus, taciau tikrai nera minksti. Dar tikriausiai priklauso nuo to kiek tu jiems leisi skrusti g.gif Kita karta nekepciau pangasijos arba labai kruopsciai nupjaustyciau tuos "riebaliukus", nes jie niekur neisbego is susidariusios pluteles, liko viduje...
Mes emem i ranka ir tiesiog "dazydami" padaze valgem atvesusius, o Beata juos pateikia karstus su virtais brokoliais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zivile.simona @ 2010 01 14, 11:53)
O čia kaip tiksliau? gal galima plačiau dėl tų pirštelių?  4u.gif nes paprastai kepta žuvis jau pabodo..o daugiau nesugalvoju ką skanaus su ja padaryti  g.gif


user posted image

balta zuvies file supjaustyti pailgais gabaleliais, padruskinti, papripirinti ir palikti, kad pasimarinuotu.

I dziuveselius itarkuoti citrinos zieveles (stambesne tarka, bet ne burokine), ideti smulkintu petrazoliu bei siek tiek druskos, viska ismaisyti.

Zuvies pirsteli apvolioti miltuose, kiausinio plakinyje, po to dziuveseliuose ir kepti fritiurineje kol graziai apskrus, nusausinti ant popierines serveteles ir patiekti wub.gif

galima apvolioti kuskuse, bet reiktu mazinti aliejaus temperatura, nes greiciau dega 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nerytė: 14 sausio 2010 - 22:39
Ačiū Jums labai! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti