Sveikos, išradingosios mamytės
Užsimanėme kraštų bulvių salotų Deja, konkretaus recepto nesuradau, nors ieškojau ir internete, ir močiutės kulinarinėse knygose.. Mat ten įeina nepageidaujamų ingredientų, kurių mūsų šeimoje ne visi mėgsta, pvz.: salierai arba obuoliai..
Vienoje kavinėje prieš šimtą metų tokių karštų salotų mano "antroji pusė" yra valgęs. Apibūdinimas: "kažkas panašaus į baltą mišrainę, tik šilta" Minėjo, kad lygtai įėjo ir kepti lašinukai..
Gal kuriai iš jūsų kilo kažkokių asociacijų?
Iš anksto dėkui už naudingas idėjas
Karštos bulvių salotos
810 vidutinio dydžio bulvių
4 kubeliais supjaustytos kumpio riekutės
½ supjaustyto poro
1 susmulkintas salieras
2 valgomieji šaukštai susmulkintų krapų
25 ml vandens
25 ml aliejaus
100 ml vyno acto
50 ml cukraus
½ arbatinio šaukštelio druskos
2 žiupsneliai šviežiai maltų pipirų (ant peilio galo)
Galima ruošti jas kaip garnyrą prie mėsos arba vienas.
1. Išvirkite bulves (virkite kol suminkštės). Nulupkite ir supjaustykite riekutėmis.
2. Sudėkite kumpį į keptuvę be riebalų ir pakepinkite ant lengvos ugnies.
3. Sudėkite porą ir salierą ir pakepinkite juos, kol suminkštės.
4. Dideliame inde sumaišykite kitus ingredientus. Po to sudėkite bulves, kumpį ir daržoves. Viską išmaišykite ir patiekite ant stalo.
810 vidutinio dydžio bulvių
4 kubeliais supjaustytos kumpio riekutės
½ supjaustyto poro
1 susmulkintas salieras
2 valgomieji šaukštai susmulkintų krapų
25 ml vandens
25 ml aliejaus
100 ml vyno acto
50 ml cukraus
½ arbatinio šaukštelio druskos
2 žiupsneliai šviežiai maltų pipirų (ant peilio galo)
Galima ruošti jas kaip garnyrą prie mėsos arba vienas.
1. Išvirkite bulves (virkite kol suminkštės). Nulupkite ir supjaustykite riekutėmis.
2. Sudėkite kumpį į keptuvę be riebalų ir pakepinkite ant lengvos ugnies.
3. Sudėkite porą ir salierą ir pakepinkite juos, kol suminkštės.
4. Dideliame inde sumaišykite kitus ingredientus. Po to sudėkite bulves, kumpį ir daržoves. Viską išmaišykite ir patiekite ant stalo.
Aciu Tik kad i recepta ieina salierai, o maniskis ju nemegsta.. Bandysiu pakeisti juos kazkuo kitu. Gal morkos tiktu? Tiesa sakant, tiesiog paeksperimentuosiu - manau, prie bulviu tik daug kas
QUOTE(Kootwella @ 2005 10 06, 10:23)
nors ieškojau ir internete, ir močiutės kulinarinėse knygose.. ... prieš šimtą metų tokių karštų salotų mano "antroji pusė" yra valgęs. Apibūdinimas: "kažkas panašaus į baltą mišrainę, tik šilta" Minėjo, kad lygtai įėjo ir kepti lašinukai..
Si tema buvo jau pas SM, tik nepamenu kur. Manyciau, kad tai panasu i vokiskas bulviu salotas - jos gaminamos su ivairiais priedais.Pagrindas:
1kg virtu bulviu, marinatui 4-5 saukstai aliejaus, 2 saukstai acto, + garstyciu, druskos, pipiru, cukraus pagal skoni.+ svogunu ir kumpio (ar sonines, lasinuku) kubeliu + buljono. Virtos bulves supiaustomos riekelem, uzpilama marinatu, pamaisoma, tada uzpilti karsto buljono (mesinio ar darzovinio) kiek nori (skysciau ar tirsciau), suversti pakepinta kumpi ir svogunus.Pagal upa + obuoliu, agurku, saliero ar pan, bet nebutinai.Svarbiausia, kad bulves kiek pasimarinuotu, t.y. sutrauktu ta skoni i save.
musu seimynelei labai patinka sitos bulviu salotos....supjaustau kubeliais isvirtas bulves,apkepu keptuveje sampinjonus(galima deti ir kitokius grybus) su svoguneliais,visaka keptuveje sumaisau,dedu prieskonius,krapus, dar ipilu aliejaus....ir skanaus...greitai ir paprasta...
atrodo, kad gausys labai skaniai. reikės pabanyti kokį receptelį
Reiks butinai pabandyt
parasysiu ir as savo firmini recepta
reikia:
mazu bulvyciu
vynuoginiu pomidoriuku (gerai ir paprasti)
kumpio (dedu paskrudinta, bet tiks bet kokia mesyte)
salotu
pora virtu kiausiniu
bulvytes isvirti su lupenom, perpjauti pusiau ir apkepinti keptuveje su prieskoniais. Pomidoriukus perpjauti pusiau, kiausinius griezineliais, salotas paplesyti, sudeti mesyte, galima uzpilti majonezo, jei patieksite neismaisyta labai graziai atrodo o skanumelis
reikia:
mazu bulvyciu
vynuoginiu pomidoriuku (gerai ir paprasti)
kumpio (dedu paskrudinta, bet tiks bet kokia mesyte)
salotu
pora virtu kiausiniu
bulvytes isvirti su lupenom, perpjauti pusiau ir apkepinti keptuveje su prieskoniais. Pomidoriukus perpjauti pusiau, kiausinius griezineliais, salotas paplesyti, sudeti mesyte, galima uzpilti majonezo, jei patieksite neismaisyta labai graziai atrodo o skanumelis
Pasiūlysiu kelis receptus skanių šiltų bulvių salotų:
1. Išvirtas bulves (skaniausiai išeina iš šviežių mažučių) supjaustyti riekutėmis ir išdėlioti lėkštėje kartu uždedant po riekutę krabų lazdelės. Apibarstyti smulkintais svogūnų laiškais ir krapais. Užpilti padažo (į aliejų įpilti citrinos sulčių, įberti druskos, išmaišyti).
2. Virtas bulves ir virtas morkas supjaustyti kubeliais. Avokadus ir agurkus- taip pat kubeliais, pomidorus supjaustyti riekutėmis, išimti sėklas ir riekutes taip pat pasmulkinti, supjaustyti porą žiedeliais. Galima dar įdėti smulkintos virtos mėsos ar kumpelio. Viską sudėti į kepimo (troškinimo) indą, apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir dėti į orkaitę pakepti, kol sūris išsilydys. patiekti apibarsčius smulkintais svogūnų laiškais. Skanaus
1. Išvirtas bulves (skaniausiai išeina iš šviežių mažučių) supjaustyti riekutėmis ir išdėlioti lėkštėje kartu uždedant po riekutę krabų lazdelės. Apibarstyti smulkintais svogūnų laiškais ir krapais. Užpilti padažo (į aliejų įpilti citrinos sulčių, įberti druskos, išmaišyti).
2. Virtas bulves ir virtas morkas supjaustyti kubeliais. Avokadus ir agurkus- taip pat kubeliais, pomidorus supjaustyti riekutėmis, išimti sėklas ir riekutes taip pat pasmulkinti, supjaustyti porą žiedeliais. Galima dar įdėti smulkintos virtos mėsos ar kumpelio. Viską sudėti į kepimo (troškinimo) indą, apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir dėti į orkaitę pakepti, kol sūris išsilydys. patiekti apibarsčius smulkintais svogūnų laiškais. Skanaus
Musu seimai patiko sis receptas.
Prancūziška bulvių košė
Reikalingi produktai:
500g bulvių, salierų šakniagumbis, 50g sviesto, 50g tarkuoto fermentinio sūrio, druskos, pipirų.
Bulves ir salierą nuskusti, supjaustyti mažesniais gabaliukais ir išvirti pasūdytame vandenyje. Nusunkus iš karto sugrūsti, sudėti sviestą, sūrį, pasūdyti, pagardinti pipirais ir maišyti kol masė pasidarys vientisa ir puri.
Prancūziška bulvių košė
Reikalingi produktai:
500g bulvių, salierų šakniagumbis, 50g sviesto, 50g tarkuoto fermentinio sūrio, druskos, pipirų.
Bulves ir salierą nuskusti, supjaustyti mažesniais gabaliukais ir išvirti pasūdytame vandenyje. Nusunkus iš karto sugrūsti, sudėti sviestą, sūrį, pasūdyti, pagardinti pipirais ir maišyti kol masė pasidarys vientisa ir puri.