Turime daug pomidorų. Gal žinote kaip iš jų pasidaryti pomidorų padažą - tomatą? AČIŪ
QUOTE(Coxe @ 2009 09 26, 16:22)
Turime daug pomidorų. Gal žinote kaip iš jų pasidaryti pomidorų padažą - tomatą? AČIŪ
Konservavimo temoje aš,rašiau naminio padazo receptą
Pžiūrėk ,gal patiks
QUOTE(regna @ 2009 09 27, 21:28)
bandysim, ačiū
Naminis pomidorų kečupas.
Gamintas kečupas namuose yra kvapnesnis,ir netoks saldus,kaip įvairių rūšių pirktinis produktas.
Padažui naudokite pačių užaugintus pomidorus.
Egzistuoja daug įvairių skirtingų pomidorų padažo receptų.
Įjo sudėtį gali įeiti kitos daržovės,ir vaisiai,taip pat įvairūs prieskoniai.
Actas kečupui suteikia šiek tiek aštroką skonį,tačiau jeigu mėgstate švelnesnį kečupą ,vietoj acto vartokite raudonąjį vyną .
Prieš pradėdami gaminti padažą,sterilizuokite stiklainius.
Kečupo galiojimo laikas 4-5menesiai.
Kaip pasigaminti namų sąlygomis pomidorų kečupą
maždaug 1,2litro
Į puodą sudėkite keturis laurų lapus.
6 juoduosius pipirų grūdelius,
a.š. garstyčių,
a.š,kmynų sėklų,
Įpilkite 250ml.obuolių acto.
Pakaitinkite neužvirdami,tada skystį perkoškite pro smulkų sietelį.
Smulkiai supjaustykite 4,5kg.pomigdorų.
Pora trejetą minučių virkite juos ant mažos ugnies,paskui išspauskite pro sietelį.
Susmulkinkite pusė kg. svogūnų,sudėkite į keptuvęmįpilkite šiek tiek vandens ir virkite,kol suminkštės,tada pertrinkite.
Puode pavirinkite pusė kg cukraus,150g.druskos,200ml. saulėgrąžų aliejaus,ir 200ml.acto,kol ištirps cukrus.
Supilkite pomidorų ir svogūnų tyrę į puodą,užvirinkite,nuolat maišydami.
Įpilkite kvapiojo acto ir pusvalandį laikykite mišinį ant mažos ugnies ,kol sutirštės.
Išpilstykite į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite.
Šaltinis "Laiko patikrintos idėjos ir patarimai"
Gamintas kečupas namuose yra kvapnesnis,ir netoks saldus,kaip įvairių rūšių pirktinis produktas.
Padažui naudokite pačių užaugintus pomidorus.
Egzistuoja daug įvairių skirtingų pomidorų padažo receptų.
Įjo sudėtį gali įeiti kitos daržovės,ir vaisiai,taip pat įvairūs prieskoniai.
Actas kečupui suteikia šiek tiek aštroką skonį,tačiau jeigu mėgstate švelnesnį kečupą ,vietoj acto vartokite raudonąjį vyną .
Prieš pradėdami gaminti padažą,sterilizuokite stiklainius.
Kečupo galiojimo laikas 4-5menesiai.
Kaip pasigaminti namų sąlygomis pomidorų kečupą
maždaug 1,2litro
Į puodą sudėkite keturis laurų lapus.
6 juoduosius pipirų grūdelius,
a.š. garstyčių,
a.š,kmynų sėklų,
Įpilkite 250ml.obuolių acto.
Pakaitinkite neužvirdami,tada skystį perkoškite pro smulkų sietelį.
Smulkiai supjaustykite 4,5kg.pomigdorų.
Pora trejetą minučių virkite juos ant mažos ugnies,paskui išspauskite pro sietelį.
Susmulkinkite pusė kg. svogūnų,sudėkite į keptuvęmįpilkite šiek tiek vandens ir virkite,kol suminkštės,tada pertrinkite.
Puode pavirinkite pusė kg cukraus,150g.druskos,200ml. saulėgrąžų aliejaus,ir 200ml.acto,kol ištirps cukrus.
Supilkite pomidorų ir svogūnų tyrę į puodą,užvirinkite,nuolat maišydami.
Įpilkite kvapiojo acto ir pusvalandį laikykite mišinį ant mažos ugnies ,kol sutirštės.
Išpilstykite į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite.
Šaltinis "Laiko patikrintos idėjos ir patarimai"
POMIDORŲ PADAŽAS
Radau senokai kažkuriam forume receptuką pomidorų padažo, mums jis patiko:
3 kg. pomidorų,
10 svogūnų,
1 šaukstas cinamono,
žiupsnelis juodųjų pipirų maltų,
3 šaukštai druskos,
2 stiklinės cukraus,
1 stikslinė acto (9 %).
Pomidorus merkiame į karštą vandenį, po to atvėsiname, nulupam odeles, svogūnus nulupam, susmulkinam. Pomidorus ir svogŪnus sumalame, sudedame likusius produktus ir verdame ant silpnos ugnies valandą laiko, tada supilstom į stiklainius ir užsukam. Pirmą kartą ruošiant šį padažą aš viso acto, cukraus iškart nepyliau, o ragavau, ko trūksta.
Gal kam bus per aštru, ar per saldu.
Gal kam cinamonas nepatinka.
Bet sudėjau visus čia surašytus produktus.
Mums labai tinka ir patinka. Svarbiausia, nedaug darbo ir geras rezultatas.
Radau senokai kažkuriam forume receptuką pomidorų padažo, mums jis patiko:
3 kg. pomidorų,
10 svogūnų,
1 šaukstas cinamono,
žiupsnelis juodųjų pipirų maltų,
3 šaukštai druskos,
2 stiklinės cukraus,
1 stikslinė acto (9 %).
Pomidorus merkiame į karštą vandenį, po to atvėsiname, nulupam odeles, svogūnus nulupam, susmulkinam. Pomidorus ir svogŪnus sumalame, sudedame likusius produktus ir verdame ant silpnos ugnies valandą laiko, tada supilstom į stiklainius ir užsukam. Pirmą kartą ruošiant šį padažą aš viso acto, cukraus iškart nepyliau, o ragavau, ko trūksta.
Gal kam bus per aštru, ar per saldu.
Gal kam cinamonas nepatinka.
Bet sudėjau visus čia surašytus produktus.
Mums labai tinka ir patinka. Svarbiausia, nedaug darbo ir geras rezultatas.
Koks šaunus receptukas Reikės būtinai išbandyti
ir as butinai pameginsiu,-aciu
reikės mėgint.
Įdomu dar būtų adžikos pasigamint... gal kas žinot kaip?
Įdomu dar būtų adžikos pasigamint... gal kas žinot kaip?
QUOTE(silsta @ 2010 06 28, 13:45)
POMIDORŲ PADAŽAS
Radau senokai kažkuriam forume receptuką pomidorų padažo, mums jis patiko:
3 kg. pomidorų,
10 svogūnų,
1 šaukstas cinamono,
žiupsnelis juodųjų pipirų maltų,
3 šaukštai druskos,
2 stiklinės cukraus,
1 stikslinė acto (9 %).
Pomidorus merkiame į karštą vandenį, po to atvėsiname, nulupam odeles, svogūnus nulupam, susmulkinam. Pomidorus ir svogŪnus sumalame, sudedame likusius produktus ir verdame ant silpnos ugnies valandą laiko, tada supilstom į stiklainius ir užsukam. Pirmą kartą ruošiant šį padažą aš viso acto, cukraus iškart nepyliau, o ragavau, ko trūksta.
Gal kam bus per aštru, ar per saldu.
Gal kam cinamonas nepatinka.
Bet sudėjau visus čia surašytus produktus.
Mums labai tinka ir patinka. Svarbiausia, nedaug darbo ir geras rezultatas.
Radau senokai kažkuriam forume receptuką pomidorų padažo, mums jis patiko:
3 kg. pomidorų,
10 svogūnų,
1 šaukstas cinamono,
žiupsnelis juodųjų pipirų maltų,
3 šaukštai druskos,
2 stiklinės cukraus,
1 stikslinė acto (9 %).
Pomidorus merkiame į karštą vandenį, po to atvėsiname, nulupam odeles, svogūnus nulupam, susmulkinam. Pomidorus ir svogŪnus sumalame, sudedame likusius produktus ir verdame ant silpnos ugnies valandą laiko, tada supilstom į stiklainius ir užsukam. Pirmą kartą ruošiant šį padažą aš viso acto, cukraus iškart nepyliau, o ragavau, ko trūksta.
Gal kam bus per aštru, ar per saldu.
Gal kam cinamonas nepatinka.
Bet sudėjau visus čia surašytus produktus.
Mums labai tinka ir patinka. Svarbiausia, nedaug darbo ir geras rezultatas.
Bandysiu
Gal kas turite tiršto pomidorų padažo receptą, bet be krakmolo?
Kinietiškas pomidorų padažas
Aštriai salstelejęs.. bet abejingų jam neliko, įvertintas puikiausiai
5 kg. pomidorų
10 vnt. raudonosios paprikos
10 vidutinių svogūno galvučių
2 čilli pipiriukai
šaukštelis pipirų
vos vos cinamono
2.5 stiklinės cukraus
2.5 šaukšto druskos
250 gr. acto
šaukštelis maltos raudonos paprikos miltelių
šviežio baziliko ir raudonėlio lapelių
Į keturias dalis pjaustom pomidorus, papriką, svogūnus, čilli ir suberiam kapotus žalumynus.
Beriam pipirus, cinamoną ir verdame apie valandą uždengus puodą dangčiu. Atidarinėti nereikia, tegul viskas troškinasi garuose. Atvėsiname.
Pertriname masę per sietelį ir pastatome bent valandai. Susidariusį viršuje skystį nusemiame, jo apie 100 ml. gaunasi, nors priklauso ir nuo pomidorų.
Statome puodą ant ugnies, supilame likusius produktus ir maišant verdame, kol padažas sutirštės, aš viriau apie valandą.
Skanaus!!
Iš šio kiekio gaunasi apie 3,5 l. padažo.
Aštriai salstelejęs.. bet abejingų jam neliko, įvertintas puikiausiai
5 kg. pomidorų
10 vnt. raudonosios paprikos
10 vidutinių svogūno galvučių
2 čilli pipiriukai
šaukštelis pipirų
vos vos cinamono
2.5 stiklinės cukraus
2.5 šaukšto druskos
250 gr. acto
šaukštelis maltos raudonos paprikos miltelių
šviežio baziliko ir raudonėlio lapelių
Į keturias dalis pjaustom pomidorus, papriką, svogūnus, čilli ir suberiam kapotus žalumynus.
Beriam pipirus, cinamoną ir verdame apie valandą uždengus puodą dangčiu. Atidarinėti nereikia, tegul viskas troškinasi garuose. Atvėsiname.
Pertriname masę per sietelį ir pastatome bent valandai. Susidariusį viršuje skystį nusemiame, jo apie 100 ml. gaunasi, nors priklauso ir nuo pomidorų.
Statome puodą ant ugnies, supilame likusius produktus ir maišant verdame, kol padažas sutirštės, aš viriau apie valandą.
Skanaus!!
Iš šio kiekio gaunasi apie 3,5 l. padažo.
Pomidorų padažas žiemai
3 kg. pomidorų
2 raudonosios paprikos
3 dideli svogūnai
1 galvutė česnako
1 stiklinė cukraus
5 v.š. druskos
150 ml. acto (9 %)
1 а.š. maltų juodųjų pipirų
1 а.š. cinamono
1 а.š. maltos kalendros
baziliko ir raudonėlio
Pomidorams išpjauti "subinėles " ir užpilti verdančiu vandeniu ir nublanširuoti. Sumalti mėsmalės pagalba pomidorus, paprika, svogūnus. Sudėti daržoves į puodą, suberti druską, cukrų ir likusius prieskonius. Virti apie valandą vis pamaišant. Sudėti smulkintą česnaką, supilti actą, permaišyti, pavirti kelias minutes ir karštą padažą supilstyti į stiklainius.
3 kg. pomidorų
2 raudonosios paprikos
3 dideli svogūnai
1 galvutė česnako
1 stiklinė cukraus
5 v.š. druskos
150 ml. acto (9 %)
1 а.š. maltų juodųjų pipirų
1 а.š. cinamono
1 а.š. maltos kalendros
baziliko ir raudonėlio
Pomidorams išpjauti "subinėles " ir užpilti verdančiu vandeniu ir nublanširuoti. Sumalti mėsmalės pagalba pomidorus, paprika, svogūnus. Sudėti daržoves į puodą, suberti druską, cukrų ir likusius prieskonius. Virti apie valandą vis pamaišant. Sudėti smulkintą česnaką, supilti actą, permaišyti, pavirti kelias minutes ir karštą padažą supilstyti į stiklainius.