Aš irgi taip pat dariau, bet galvoaju gal dar reikėjo kaitinti jau supiltą į stiklainius...Bet jeigu sakot, kad išsilaiko tai puiku. Jaučiu gretai suvalgysime...
QUOTE(Ania @ 2012 08 02, 12:55)
Aš irgi taip pat dariau, bet galvoaju gal dar reikėjo kaitinti jau supiltą į stiklainius...Bet jeigu sakot, kad išsilaiko tai puiku. Jaučiu gretai suvalgysime...
Manau,kad tikrai kaitinti jau supilta i stiklainius nebereikia.As ne viena taip misraine darau.Suverdu,o po to verdancia misraine i iskaitintus stiklainius ir laikosi kuo puikiausiai.
Neradau tokios temos tai rasau cia.. Reikia patyrusiu konservavime pagalbos help.gif
Pirma karta bandysiu konservuoti blush2.gif radau faina pomidoru padazo receptuka http://aj-receptai.b...zas-ziemai.html
Ten pagal recepta raso 9proc acta, pas mane 7proc. Ar nenusaus man su tokiu actu? g.gif
Ir kaip tuos stiklainius jus iskaitinat?
Pirma karta bandysiu konservuoti blush2.gif radau faina pomidoru padazo receptuka http://aj-receptai.b...zas-ziemai.html
Ten pagal recepta raso 9proc acta, pas mane 7proc. Ar nenusaus man su tokiu actu? g.gif
Ir kaip tuos stiklainius jus iskaitinat?
QUOTE(Floweeer @ 2012 09 17, 22:57)
Neradau tokios temos tai rasau cia.. Reikia patyrusiu konservavime pagalbos help.gif
Pirma karta bandysiu konservuoti blush2.gif radau faina pomidoru padazo receptuka http://aj-receptai.b...zas-ziemai.html
Ten pagal recepta raso 9proc acta, pas mane 7proc. Ar nenusaus man su tokiu actu? g.gif
Ir kaip tuos stiklainius jus iskaitinat?
Pirma karta bandysiu konservuoti blush2.gif radau faina pomidoru padazo receptuka http://aj-receptai.b...zas-ziemai.html
Ten pagal recepta raso 9proc acta, pas mane 7proc. Ar nenusaus man su tokiu actu? g.gif
Ir kaip tuos stiklainius jus iskaitinat?
man kažkodėl neatidaro nuorodos
nemanau,kad tie 2%kažką keičia
QUOTE(Ulė @ 2011 08 17, 20:38)
Pomidorų padažas žiemai
3 kg. pomidorų
2 raudonosios paprikos
3 dideli svogūnai
1 galvutė česnako
1 stiklinė cukraus
5 v.š. druskos
150 ml. acto (9 %)
1 а.š. maltų juodųjų pipirų
1 а.š. cinamono
1 а.š. maltos kalendros
baziliko ir raudonėlio
Pomidorams išpjauti "subinėles " ir užpilti verdančiu vandeniu ir nublanširuoti. Sumalti mėsmalės pagalba pomidorus, paprika, svogūnus. Sudėti daržoves į puodą, suberti druską, cukrų ir likusius prieskonius. Virti apie valandą vis pamaišant. Sudėti smulkintą česnaką, supilti actą, permaišyti, pavirti kelias minutes ir karštą padažą supilstyti į stiklainius.
3 kg. pomidorų
2 raudonosios paprikos
3 dideli svogūnai
1 galvutė česnako
1 stiklinė cukraus
5 v.š. druskos
150 ml. acto (9 %)
1 а.š. maltų juodųjų pipirų
1 а.š. cinamono
1 а.š. maltos kalendros
baziliko ir raudonėlio
Pomidorams išpjauti "subinėles " ir užpilti verdančiu vandeniu ir nublanširuoti. Sumalti mėsmalės pagalba pomidorus, paprika, svogūnus. Sudėti daržoves į puodą, suberti druską, cukrų ir likusius prieskonius. Virti apie valandą vis pamaišant. Sudėti smulkintą česnaką, supilti actą, permaišyti, pavirti kelias minutes ir karštą padažą supilstyti į stiklainius.
as darau lygiai taip pat,tik nemalu o isvirusi viska sublenderiuoju pats skaniausias pomidoru padazas
NAMINIS POMIDORŲ PADAŽAS
3 kg pomidorų
4 svogūnų
3 lauro lapelių
3-4 šakelių raudonėlio
1 šaukštelio maltų pipirų
1 šaukštelio malto imbiero
1/2 šaukštelio cinamono
1/2 šaukštelio maltos aitriosios paprikos
150 ml baltojo vyno acto
250 g rudojo cukraus
Pomidorus bei svogūnus nulupti ir supjaustyti kubeliais. Sudėti į puodą. Įmesti lauro lapelius, raudonėlius, pasūdyti ir ant silpnos ugnies kaitinti apie 20 min. Lauro lap. ir raudonėlius išimti, daržoves pertrinti ir supilti atgal į puodą. Suberti likusius prieskonius ir maišant virti apie 20 min. Supilti actą, suberti cukrų ir dar pavirti apie 10 min. Padažą supilti į paruoštus stiklainius.
Aš pomidorų nelupau, o iš karto sublenderiavau, tada supyliau į puodą, subėriau svogūnus, laurus, raudonėlius. Kaitinau, kol svogūnai pasidarė skaidrūs. Tuomet išėmiau žoles, masę dar kartą sublenderiavau, subėriau prieskonius, pakaitinau 10 min, supyliau actąir cukrų ir dar apie 10 min. viriau. Jei svogūnus smulkiai supjaustysite ir patinka daržovių gabalėliai padaže, tai antrą kartą net neblenderiuočiau.
P.S. Man nepatinka cinamonas ir imbieras, tai jų net nedėjau. Padažas gavosi saldžiarūgščiai aštrus (iš vienos normos-3 litrai).
3 kg pomidorų
4 svogūnų
3 lauro lapelių
3-4 šakelių raudonėlio
1 šaukštelio maltų pipirų
1 šaukštelio malto imbiero
1/2 šaukštelio cinamono
1/2 šaukštelio maltos aitriosios paprikos
150 ml baltojo vyno acto
250 g rudojo cukraus
Pomidorus bei svogūnus nulupti ir supjaustyti kubeliais. Sudėti į puodą. Įmesti lauro lapelius, raudonėlius, pasūdyti ir ant silpnos ugnies kaitinti apie 20 min. Lauro lap. ir raudonėlius išimti, daržoves pertrinti ir supilti atgal į puodą. Suberti likusius prieskonius ir maišant virti apie 20 min. Supilti actą, suberti cukrų ir dar pavirti apie 10 min. Padažą supilti į paruoštus stiklainius.
Aš pomidorų nelupau, o iš karto sublenderiavau, tada supyliau į puodą, subėriau svogūnus, laurus, raudonėlius. Kaitinau, kol svogūnai pasidarė skaidrūs. Tuomet išėmiau žoles, masę dar kartą sublenderiavau, subėriau prieskonius, pakaitinau 10 min, supyliau actąir cukrų ir dar apie 10 min. viriau. Jei svogūnus smulkiai supjaustysite ir patinka daržovių gabalėliai padaže, tai antrą kartą net neblenderiuočiau.
P.S. Man nepatinka cinamonas ir imbieras, tai jų net nedėjau. Padažas gavosi saldžiarūgščiai aštrus (iš vienos normos-3 litrai).