Tik dabar suku galvą, ką man su tuo raugu daryt... namiškiam nepatinka duona su raugu, kepta duonkepėje, nes ji rūgštumą turi.. Vis maitinu, dalį išmetu ir laikau.. Kažkaip visiškai išmesti gaila (o gal dar prisireiks ir sugalvosiu orkaitėj duonelę išsikept), tai ir laikau aš jį šaldytuve vis pamiršdama
Aš vis paskaitau paskaitau ir man kažkaip keista darosi, kaip mergaitėm nesiseka taip su raugu
Man kažkaip pasisekė iš pirmo karto
tiesa, kartais neiškelia jis man duonos, bet pati jau tada būnu kalta
ir pamirštu aš jį dažnai pamaitint (
), ir būna, kad miltų per klaidą vis ne tų pamaitinimui įberiu
bet gyvena jis man kaip pasiutęs.. Tiesa, kartą, jau minėjau, kad kai per daug iškilo, į kitą stiklainį dalį įdėjau, tai ta dalis labai greit man sugedo
ir kvapas buvo kaip raugintų agurkų
Tik dabar suku galvą, ką man su tuo raugu daryt... namiškiam nepatinka duona su raugu, kepta duonkepėje, nes ji rūgštumą turi.. Vis maitinu, dalį išmetu ir laikau.. Kažkaip visiškai išmesti gaila (o gal dar prisireiks ir sugalvosiu orkaitėj duonelę išsikept), tai ir laikau aš jį šaldytuve vis pamiršdama
Tik dabar suku galvą, ką man su tuo raugu daryt... namiškiam nepatinka duona su raugu, kepta duonkepėje, nes ji rūgštumą turi.. Vis maitinu, dalį išmetu ir laikau.. Kažkaip visiškai išmesti gaila (o gal dar prisireiks ir sugalvosiu orkaitėj duonelę išsikept), tai ir laikau aš jį šaldytuve vis pamiršdama
QUOTE(grange @ 2009 11 01, 17:06)
QUOTE(grange @ 2009 11 01, 17:06)
kokia pas tave duonkepė, kad 3kg kepa ?
man tai kiek įdetu produktų - tarkim 1kg bendroj sumoj, tai ir iškepta duona bemaž tiek pat sveria
šiandien kepiau kvietinę duonelę su kepintais svogūnais, kažkada mačiau tokį receptą, bet tingėjau jungti kompą, tai sudėjau viską kaip paprastai duonai bei dar pakepinau 2 savo kumščio dydžio svogūnus ir juos įdėjau jau po garsinio signalo.
Duonelė gavosi superinė, skani, aš kai tokia kepintų svogūnų megėja, tai dabar dažnai kepsiu tokią duonelę
padariau dar padažiuką - varškės pokelis, 4 didelės česnako sklitelės, daug krapų, petražolių ir porą šaukšių giretinės, druskytė.
ir išėjau į lauką su vaiku, tai parėjusi namo po poros valandų neradau nei padažiuko, nei pusės duonos, MB sulapnojo, sakė labai skanu ir sustoti negalėjo, nors ir buvo po sočių pietų
QUOTE(dzhina @ 2009 11 01, 18:38)
Vat šitą aš jau prieš porą menesiukų nusižiūrėjus
Dzina, Tu pati bandei jį gamint?
Elika aš dariau štai tokią ricotta, receptą radau SM'e italų virtuvės temoje
itališkoji naminė ricotta
receptą nukopijavau, rašiau ne pati
Reikės:
1 l pieno
120 ml grietinėlės
1 a. š. druskos
1,5 v. š. citrinos sulčių
Pasiruošti nemažą dubenį, į kurį tilps ir nepaskęs Jūsų kiaurasamtis. Į kiaurasamtį įtiesti trigubą marlinio audinio skiautę.
Pasiruošti citrinos sultis ir laikyti jas ranka pasiekiamoje vietoje, netoli puodo, kol Jūs darbuositės prie viryklės. Puode sumaišyti pieną, grietinėlę ir druską, dėti ant vidutinio kaitrumo ugnies ir kaitinti nuolat maišant (kad neprisviltų apačia). Kai pienas pasieks tokią, mažais burbuliukais burbuliuojančią stadiją, bet dar nevirs (o Jūs jau jausite kad virš puodo laikyti ranką garuose darosi karšta, šliūkštelti citrinos sultis (kurios ir padarys iš jūsų pieno švelnios tekstūros ricottos sūrį, liaudiškai - sutrauks) ir greitai greitai maišykite su mediniu šaukštu ar mentele, kad viskas gerai ir tolygiai susimaišytų, leiskite šiai masei dar 1 min pasikaitinti ant vidutinio stiprumo ugnies. Palengva mažindami ugnį (kad neužvirtų), kaitinkite dar apytiksliai vieną minutę, nemaišykite ir viryklę išjunkite. Palikite masę puode dar vienai minutei ir supilkite ją į jau paruoštą kiaurasamtį.
Švelni varškės masė atsiskirs nuo nereikalingo skysčio. Tegu taip ir stovi, atvėsta iki kambario temperatūros (tai užtrunka apie valandą). Sudėkite ricottą į sandarų indelį ir dėkit į šaldytuvą. Nors man skani dar ir šilta
itališkoji naminė ricotta
receptą nukopijavau, rašiau ne pati
Reikės:
1 l pieno
120 ml grietinėlės
1 a. š. druskos
1,5 v. š. citrinos sulčių
Pasiruošti nemažą dubenį, į kurį tilps ir nepaskęs Jūsų kiaurasamtis. Į kiaurasamtį įtiesti trigubą marlinio audinio skiautę.
Pasiruošti citrinos sultis ir laikyti jas ranka pasiekiamoje vietoje, netoli puodo, kol Jūs darbuositės prie viryklės. Puode sumaišyti pieną, grietinėlę ir druską, dėti ant vidutinio kaitrumo ugnies ir kaitinti nuolat maišant (kad neprisviltų apačia). Kai pienas pasieks tokią, mažais burbuliukais burbuliuojančią stadiją, bet dar nevirs (o Jūs jau jausite kad virš puodo laikyti ranką garuose darosi karšta, šliūkštelti citrinos sultis (kurios ir padarys iš jūsų pieno švelnios tekstūros ricottos sūrį, liaudiškai - sutrauks) ir greitai greitai maišykite su mediniu šaukštu ar mentele, kad viskas gerai ir tolygiai susimaišytų, leiskite šiai masei dar 1 min pasikaitinti ant vidutinio stiprumo ugnies. Palengva mažindami ugnį (kad neužvirtų), kaitinkite dar apytiksliai vieną minutę, nemaišykite ir viryklę išjunkite. Palikite masę puode dar vienai minutei ir supilkite ją į jau paruoštą kiaurasamtį.
Švelni varškės masė atsiskirs nuo nereikalingo skysčio. Tegu taip ir stovi, atvėsta iki kambario temperatūros (tai užtrunka apie valandą). Sudėkite ricottą į sandarų indelį ir dėkit į šaldytuvą. Nors man skani dar ir šilta
QUOTE(nataliuncik @ 2009 11 01, 16:26)
QUOTE(J@lanta @ 2009 11 01, 16:33)
kokia pas tave duonkepė, kad 3kg kepa ?
čia skaitos "nedirbk iki nakties,ir nenusišnekėsi"
SUsiblūdau, dabar kai paskaičiau ką parašiau,tai jetus jetus.
na man ji atrodė sunki, pasvėriau, bet nebesigilinau "giliau" tris rodė,bet aišku kad ne kg
QUOTE(Elika @ 2009 11 01, 17:46)
Vat šitą aš jau prieš porą menesiukų nusižiūrėjus
niekaip neprisiruošiu pabandyt
Dzina, Tu pati bandei jį gamint?
atrodo skaniai ir viliojančiai, bet man kažkaip labai keistai skamba tas kefyro šaldymas

Dzina, Tu pati bandei jį gamint?
gaminau jau turbut virs 20 kartu ir niekaip neatsibosta
tik nebesumastau kokius priedus deti
dar bandziau ir jogurta saldyti, faina uztepele gavosi
tikrai pabandykit ir nenusivilsit, super paprasta paruosti, pigiai gaunasi, o jau skanumelis...mmm...
pas mane dabar visada kameroje guli 2 maiseliai kefyro
QUOTE(grange @ 2009 11 01, 17:55)
viršutinė skalė rodo kilogramus, tai matau, kad kažkur svoris apie 1.3kg
apatinė neįžiūriu koks ten matavimo vienetas
nieko tokio, o tai maniau, ką čia per žvėrį nusipirkai, kepiantį tokius svorius
Pralinksmino Grange žvėris
Aš kelis kartus esu supainiojus skales ant matavimo ąsočio
Matyt, reikia tam gyvūnėliui daugiau dėmesio skirt, o ne taip priešokiais kaip aš
Kelis kartus jau ir augo, tai pamaitint užmiršau, tai supelijo. Jau beveik susitaikiau su mintim, kad naudosiu tik sausą raugą
Koks įdomus receptas
Gal tiktų tzatzikiui gaminti? Arba pačių prieskoniukų Tzatziki - česnakai, druska, mėtos
QUOTE(Elika @ 2009 11 01, 18:21)
Aš vis paskaitau paskaitau ir man kažkaip keista darosi, kaip mergaitėm nesiseka taip su raugu
Matyt, reikia tam gyvūnėliui daugiau dėmesio skirt, o ne taip priešokiais kaip aš
QUOTE(dzhina @ 2009 11 01, 18:58)
gaminau jau turbut virs 20 kartu ir niekaip neatsibosta
tik nebesumastau kokius priedus deti
issiseme mano fantazija
tik nebesumastau kokius priedus deti
Koks įdomus receptas
QUOTE(Lung @ 2009 11 01, 18:15)
Koks įdomus receptas
Gal tiktų tzatzikiui gaminti? Arba pačių prieskoniukų Tzatziki - česnakai, druska, mėtos 
Aha, ir aš bandysiu su tzatzika, su varškė pasaka gaunasi gal ir čia išeis, tik konsistencija skirsis
QUOTE(Lung @ 2009 11 01, 16:15)
Matyt, reikia tam gyvūnėliui daugiau dėmesio skirt, o ne taip priešokiais kaip aš
As atrodo ir skyriau demesio, ale... 2 kartus nesigavo... 3ciam kartui dar nekyla rankos... O salyklo ir sauso raugo cia niekur negaunu pirkt... Reiks siust kazka i delona, kad man nupirktu ir atsiustu
O pas grange apatine skale yra svarai ( LB paundai dar vadinami....). Airiai juos labai myli, nors ir perejo jau prie normalios matavimo sistemos, ale LB taip ir like...






