o ir į blynų tešlą įdėjus jie gaunasi tokie purūs... niam
man ta varškė iš šaldyto kefyro tai labai skani
na aš ją tepu ant duonytės, barstau druskyte ir žolelių mišiniu... Gaunasi kaip tepamas varškės sūrelis
o ir į blynų tešlą įdėjus jie gaunasi tokie purūs... niam
o ir į blynų tešlą įdėjus jie gaunasi tokie purūs... niam
QUOTE(nataliuncik @ 2009 11 04, 19:20)
nu nelabai
QUOTE(Elika @ 2009 11 04, 19:55)
nu jo, alia torto namuos vis tiek reiks, bet as juos irgi pati kepu ir jis juos irgi labai vertina tad teks abiem pluset ir man ir duonkepei
http://s87.photobuck...icture001-2.flv
kas netingit, pažiūrėkit,nufilmavau čia truputį,dariau dabar duoną, nu sukos sukos man tas kamuoliukas, bet jis toks nu kaip čia pasakyt, kietas, nu ta tešla nebesimėto inde, ar taip turi būt,ar kaip čia? nes pirmą kart tai taip nesusisuko
ir taip kai bandžiau smeigt su plastikine ta mentele, nelabai dalintis norėjo.
kas netingit, pažiūrėkit,nufilmavau čia truputį,dariau dabar duoną, nu sukos sukos man tas kamuoliukas, bet jis toks nu kaip čia pasakyt, kietas, nu ta tešla nebesimėto inde, ar taip turi būt,ar kaip čia? nes pirmą kart tai taip nesusisuko
grange kokia kepi
ziuriu kiek matau visai grazus tas pagrandukas, matytum tu mano rugine kaip sukosi
teslos gabalas sau, maisytuvai sau
QUOTE(grange @ 2009 11 04, 21:22)
o kas tau cia netinka? grazi tesla graziai minkosi
QUOTE(Nerutė @ 2009 11 04, 20:27)
grange kokia kepi
ziuriu kiek matau visai grazus tas pagrandukas, matytum tu mano rugine kaip sukosi
teslos gabalas sau, maisytuvai sau 
QUOTE(Margareta @ 2009 11 04, 22:13)
o kas tau cia netinka? grazi tesla graziai minkosi
turbut ir duona neprasta gavosi...
nežinau kas netinka
šitos dar nepjovėm,nes buvo šilta,paskiau nebesinorėjo., ryt paragausim.
o kepiau pagal tą patė receptą kol kas ,kaip ir dariau prieš tai,tik dėjau mažiau ba;tų miltų,ir įmaišiau daugiau rudų (než. tikslios jų sudėties
QUOTE(Nerutė @ 2009 11 04, 22:15)
O kokias tu naudoji mieles?
QUOTE(grange @ 2009 11 04, 22:22)
http://s87.photobuck...icture001-2.flv
kas netingit, pažiūrėkit,nufilmavau čia truputį,dariau dabar duoną, nu sukos sukos man tas kamuoliukas, bet jis toks nu kaip čia pasakyt, kietas, nu ta tešla nebesimėto inde, ar taip turi būt,ar kaip čia? nes pirmą kart tai taip nesusisuko
ir taip kai bandžiau smeigt su plastikine ta mentele, nelabai dalintis norėjo.
kas netingit, pažiūrėkit,nufilmavau čia truputį,dariau dabar duoną, nu sukos sukos man tas kamuoliukas, bet jis toks nu kaip čia pasakyt, kietas, nu ta tešla nebesimėto inde, ar taip turi būt,ar kaip čia? nes pirmą kart tai taip nesusisuko
Pas mane visada toks pagrandukas būna
QUOTE(Nerutė @ 2009 11 05, 09:12)
Pakeisk mieles į "šlapias". Jos pigios, 100 gr. apie 50-60ct kainuoja. Nežinau pagal kokį tu receptą kepi, aš 550 gr miltų pilu beveik 390 ml vandens ir dar aliejau apie du v.š. ir 8 gr mielių. Kyla tada puikiai. Man taip buvo. Mano antroji duonkepė su sausom mielėm nedraugauja, tik su "šlapiom". Viską išbandžiau, ir skysčių ir miltų kiekį keitaliojau, kol supratau kame ta nekylimo problema.
P.s. čia ruginei duonai su raugu ir salyklu.
QUOTE(nomke7 @ 2009 11 05, 08:58)
Pakeisk mieles į "šlapias". Jos pigios, 100 gr. apie 50-60ct kainuoja. Nežinau pagal kokį tu receptą kepi, aš 550 gr miltų pilu beveik 390 ml vandens ir dar aliejau apie du v.š. ir 8 gr mielių. Kyla tada puikiai. Man taip buvo. Mano antroji duonkepė su sausom mielėm nedraugauja, tik su "šlapiom". Viską išbandžiau, ir skysčių ir miltų kiekį keitaliojau, kol supratau kame ta nekylimo problema.
P.s. čia ruginei duonai su raugu ir salyklu.
P.s. čia ruginei duonai su raugu ir salyklu.
aciu
Na ruginiai miltai sunkiau maišosi ir kyla. Be raugo, sauso salyklo neišsikepčiau duonytės - juodos. Ji tankesnė nei balta ir turi būti. Man nekilo ir balta, kai mielės buvo pasenę.
Taigi čia atradau pačius skaniausius receptukus. Taip ir varau pakaitom: juodą, su pomodorais dar įdedu tarkuoto avokado, ir prancūzišką, keksus. Ach kad dar orkaitė keptų, tai ir formas kepiniams keisčiau.
Ačiū visoms , kad netingite dalintis savo patirtimi.
Taigi čia atradau pačius skaniausius receptukus. Taip ir varau pakaitom: juodą, su pomodorais dar įdedu tarkuoto avokado, ir prancūzišką, keksus. Ach kad dar orkaitė keptų, tai ir formas kepiniams keisčiau.
Ačiū visoms , kad netingite dalintis savo patirtimi.





