iu koks fainas pagrandukas, pas mane ir taip panašiai sukasi jei kepu su ruginiais miltais tada tešla kietesnė gaunasi, o šiaip šiandien kepiau greitą duonelę, pagal paprastą receptuką (moulinex) bet apsižiūrėjau, kad mielių neturiu sausų, tai sudėjau tas "gyvas"mieles ant miltu, duonelė super gavosi...
                
                                    
                
                
                
            
                saulegraza kokius moulinex receptus bandei? pas mane irgi moulinexas alia pirma dabar kepu rugine, o pati pati pirmoji buvo ir aprasymo duonkepes.... ir keksa dar bandziau  
 
                
                                    
                
                
                
            QUOTE(Nerutė @ 2009 11 05, 20:37)
ok  
  kiek dabar matau tai ne kazin kazkiek iskilo bet geriau nei anas bandymas  
 matysim kas per skonis... nors jau jauciu kad bent kuriam laikui grisiu prie bulku ir plikytos kvietines  
  na dar labai knieti majonezine isbandyt 
o pusryciam turiu iskept baltos duoneles, ja labiausiai mano seimyna megsta, tik prase, kad nebutu karsta
  nes B nemoka supjaustyt , vaikai pyksta kad sviestas tirpsta  
 tai teks uzstatyt kad iskeptu kokiai 4 ryto, valanda laiko siltai dar o paskui atves gal iki 6.30  
  
o pusryciam turiu iskept baltos duoneles, ja labiausiai mano seimyna megsta, tik prase, kad nebutu karsta
Kaip neseniai iškeptai kepėjai, tai net siūlyčiau tau pirma atsivalgyt paprastu kvietinių, o vėliau jau pati turėsi norą išbandyt naujus. Ir su duonkepė susidraugausi per tą laikotarpį
                Sveikutės, 
šiandien išbandžiau kepti duoną - tokią ale savo gamybos, bet sakyčiau, pavyko, bent jau valgoma
 kepiau su mielėm, palaikiau mieles su pusantro puoduko miltų, paskui dar pridėjau miltų ir vandens, ir dar kildinau. Tik išsileido, labai plokščia gavosi - turbūt tešla per minkšta (skysta) buvo? Miltų dėjau įvairių, gal reikėjo kepti formoje? Kažkaip receptų gausoje pasiklydau, tai bandžiau savo. Reikės dar paeksperimentuoti, norisi išmokti kepti tiesiog paprastą kvietinę (kvietinę / ruginę) kol kas be jokių priedų. Paskui bandysiu pasigilinti į siūlytus šiose temose receptukus.
                
                                    
                
                
                
            šiandien išbandžiau kepti duoną - tokią ale savo gamybos, bet sakyčiau, pavyko, bent jau valgoma
                raportuoju kas gavos - nu tikrai ne labai gerai alia ir ne prastai 
 valgoma 
 kazkiek iskilus 
 bet vis tiek darysiu pertrauka bent trumpa 
                
                                    
                
                
                
            
                Sūrio duona
180 ml vandens
450 g kvietinių miltų
2 kiaušinius
1,5 a.š. druskos
2,5 v.š. cukraus
1,5 v.š. sauso pieno(galima ir nedėt kas neturi)
2 v.š. aliejaus
100 g tarkuoto sūrio(Liliput, kam patinka su mėlynų pelėsių)
1 sauja kmynų
1.5 a.š. sausų mielių
Pagrindinė programa, vidutinio dydžio
Skonis ir kvapas neapsakomas, apskrudusi plutelė
 
                
                    
                        
                                    
                
                
                
            180 ml vandens
450 g kvietinių miltų
2 kiaušinius
1,5 a.š. druskos
2,5 v.š. cukraus
1,5 v.š. sauso pieno(galima ir nedėt kas neturi)
2 v.š. aliejaus
100 g tarkuoto sūrio(Liliput, kam patinka su mėlynų pelėsių)
1 sauja kmynų
1.5 a.š. sausų mielių
Pagrindinė programa, vidutinio dydžio
Skonis ir kvapas neapsakomas, apskrudusi plutelė
                O as tik ka istraukiau Duonele su majonezu 
  Jau kvepia kaip.... Tikiuos, kad ir skonis nenuvils... Tik as dariau su svogunu granulytem, tai tikiuos, kad nepadauginau as ju... Imesiu foto kai perpjausiu 

Matos ir mano rugine duonele salia
                
                                    
                
                
                
            
Matos ir mano rugine duonele salia
QUOTE(Nerutė @ 2009 11 05, 20:37)
o pusryciam turiu iskept baltos duoneles, ja labiausiai mano seimyna megsta, tik prase, kad nebutu karsta  
  nes B nemoka supjaustyt , vaikai pyksta kad sviestas tirpsta  
 tai teks uzstatyt kad iskeptu kokiai 4 ryto, valanda laiko siltai dar o paskui atves gal iki 6.30  
  
bent jau pas mane duonkepej yra silumos palaikymo funkcija, kai baigia kepti, jeigu neisimu is rozetes ir neisjungiu duonkepes, duonyte vis pasildo, kad silta butu
QUOTE(laukine @ 2009 11 06, 18:37)
bent jau pas mane duonkepej yra silumos palaikymo funkcija, kai baigia kepti, jeigu neisimu is rozetes ir neisjungiu duonkepes, duonyte vis pasildo, kad silta butu  
 abejoju, ar noresi 4 val ryto keltis kad isjungt aparata 
Na, nejau taip ir šildo ištisai?
QUOTE(Elika @ 2009 11 06, 18:27)
Na, nejau taip ir šildo ištisai? 
 Pvz. pas mane pašildo valandą po kepimo, o paskui išsijungia ir duonelė vėsta  
na tiesa pasakius ilgiau nei valandos nebuvau islaukus, ale issimdavau tokia pat karsta
                Man kartą teko palaikyt beveik porą valandų  
 tai išėmiau jau visai atšalusią, bet nelabai patiko tas, kad ji buvo drėgna, tokia kaip aprasojusi, ypač kepaliuko apačia.
O kai išimu ryte, tai būna labai karšta, tiesa, programą rytui stengiuosi nustatyt taip, kad netektų duonelei stovėt ilgiau kaip pusvalandį šildomai
                
                    
                        
                                    
                
                
                
            O kai išimu ryte, tai būna labai karšta, tiesa, programą rytui stengiuosi nustatyt taip, kad netektų duonelei stovėt ilgiau kaip pusvalandį šildomai
QUOTE(Nerutė @ 2009 11 05, 23:23)
raportuoju kas gavos - nu tikrai ne labai gerai alia ir ne prastai 
 valgoma 
 kazkiek iskilus 
 bet vis tiek darysiu pertrauka bent trumpa 
Eksperimentai
QUOTE(laurechka @ 2009 11 06, 17:02)
Labai gražios duonelės
    




