o su rugine, nesusidraugauju niekaip... tiesa-mažai bandžiau, ale norą atmušė
                Labas, įmesiu ir aš savo... majonezinė 
o su rugine, nesusidraugauju niekaip... tiesa-mažai bandžiau, ale norą atmušė
 
                
                                    
                
                
                
            o su rugine, nesusidraugauju niekaip... tiesa-mažai bandžiau, ale norą atmušė
QUOTE(nneringa @ 2009 11 07, 18:47)
Labas, įmesiu ir aš savo... majonezinė 
o su rugine, nesusidraugauju niekaip... tiesa-mažai bandžiau, ale norą atmušė
o su rugine, nesusidraugauju niekaip... tiesa-mažai bandžiau, ale norą atmušė
Mmmm, kaip skaniai atrodo
Aš dabar kepu eksperimentinė, tai jei gausis, parašysiu receptą, o tai jau nusibodo kasdieninės
                Sveikos kepejeles
As dabar kepu balta duona be pluteles, kvapelis jau nosi riecia, jei viskas gausis kaip recepte, tada parasysiu.
                
                
            As dabar kepu balta duona be pluteles, kvapelis jau nosi riecia, jei viskas gausis kaip recepte, tada parasysiu.
QUOTE(panterele35 @ 2009 11 08, 00:16)
Sveikos kepejeles
As dabar kepu balta duona be pluteles, kvapelis jau nosi riecia, jei viskas gausis kaip recepte, tada parasysiu.
As dabar kepu balta duona be pluteles, kvapelis jau nosi riecia, jei viskas gausis kaip recepte, tada parasysiu.
Na iskepe duona, bet plutele yra.
Parasysiu recepta, gal kas pamegins ir gausis
Duona be plutelės (kepta duonkepėje)
* 210 ml šilto vandens
* 115 ml pieno
* 2 v.š. sviesto
* 2 a.š. druskos
* 2 a.š. cukraus
* 600 g miltų
* 1,5 a.š. sausų mielių
Pagrindine programa
                sweikos gyvos kepėjėlės  
 
pagaliau ir aš turiu duonkepę, tai jungiuosi į jūsų būrelį
 mano duonkepė kepa iki 1,5kg duonos kepaliukus, tai vakar kai kepiau sumuštinių duonelę be plutelės tik 750g man pats kepaliukas toks nelabai dailus gavosi... gal jūs kaip paformuojat tą tešlą ar čia per mažas tešlos gabaliukas tokiai duonkepei  
 kažkaip pagalvojau gal labiau jinai pritaikyta 1 kg duonytei kepti, nes indas tai juk nemažas yra  
 bet šiaip skani duonytė gavosi... skanesnė, nei parduotuviniai "batonai" 
Ai tiesa, man jinai kažko sunkokai pjaustėsi... gal reikia kokia porą valandžikių palaukt ir tada pjaustyt? nu aš dar ne su duonai skirtu peiliu pjausčiau
                
                                    
                
                
                
            pagaliau ir aš turiu duonkepę, tai jungiuosi į jūsų būrelį
Ai tiesa, man jinai kažko sunkokai pjaustėsi... gal reikia kokia porą valandžikių palaukt ir tada pjaustyt? nu aš dar ne su duonai skirtu peiliu pjausčiau
QUOTE(Frekė @ 2009 11 07, 17:17)
kepiau pagal Delonoje esanti juodos duonos recepta tik nedejau raugo ir salyklo. tai ziu ir iskilo ir issimaise nors maisyt padejau seimininkutei
Kepu juodą duoną pagal Delonos receptą. Tik kadangi duonkepės neturiu, tai kepu orkaitėj, minkau pati (ilgai ir nuobodžiai), ir darau tiksliai pagal receptą. Superinė duona! Ir nepastebėjau kad ji pelytų
QUOTE(spanguoliukas @ 2009 11 08, 12:25)
Kepu juodą duoną pagal Delonos receptą. Tik kadangi duonkepės neturiu, tai kepu orkaitėj, minkau pati (ilgai ir nuobodžiai), ir darau tiksliai pagal receptą. Superinė duona! Ir nepastebėjau kad ji pelytų 
jei ji susivalgo per dvi dienas tada taip nesupelis bet mano atveju ji stovejo gal savaite jei ne daugiau... tiesiog as ta recepta pakoregavau ir dabar man gaunasi labai skani duonele. juk ir receptai prie duonkepiu vienoms gaunas kitoms ne... taip ir kiti receptai. mano atveju jis netinka nes nevalgom rugscios duonos....
                turiu klausimuką... ar galima majonezinę duoną gaminti su maišytais ruginiais-kvietiniais miltais? kaip tada su miltų proporcijom? jei recepte reikia 480g miltų, tai galiu kokius 300g kvietinių ir 180 ruginių? ir dar... kaip suprasti 240ml (vandens + 1 kiaušinis), tai čia gaunasi vandenį ir kiaušinį sumaišius turi gautis 240ml, ar vandens 240 ir 1 kiaušinis?  
  
                
                                    
                
                
                
            QUOTE(geneira @ 2009 11 08, 14:17)
turiu klausimuką... ar galima majonezinę duoną gaminti su maišytais ruginiais-kvietiniais miltais? kaip tada su miltų proporcijom? jei recepte reikia 480g miltų, tai galiu kokius 300g kvietinių ir 180 ruginių? ir dar... kaip suprasti 240ml (vandens + 1 kiaušinis), tai čia gaunasi vandenį ir kiaušinį sumaišius turi gautis 240ml, ar vandens 240 ir 1 kiaušinis?  
  
Taip, vandeni ir kiausini sumaisius turi gautis 240 ml. O del miltu tai mano manymu paemus bet kuri recepta gali eksperimentuoti. Kiek as bandziau sita duona kepti, tai visai sauniai gaunasi paprastus kvietinius miltus maisant su rupiais. Su ruginiais turetu sunkiau kilti, todel gali reiketi padidinti mieliu kieki. Bandyk eksperimentuoti
QUOTE(Mrs. R @ 2009 11 07, 13:37)
Na va, sveikit greičiau ir nesirkit
QUOTE(mama_Greta @ 2009 11 07, 14:58)
O kaip apkepinot? aliejuj, kaip įprastinę keptą duoną? 
Supjausčiau kubeliais, sudėjau į įkatintą keptuvę, bet pasirodė per sausa ir pyliau aliejaus kelis kartus po kelis šaukštus. Žinoma, sugėrė visą aliejų, bet skrebučiai buvo traškūs ir nepersigėrę riebalais (juokingai kažkaip nuskambėjo
QUOTE(nneringa @ 2009 11 07, 18:47)
Labas, įmesiu ir aš savo... majonezinė 
Gražuolė
QUOTE(geneira @ 2009 11 08, 11:55)
Ai tiesa, man jinai kažko sunkokai pjaustėsi... gal reikia kokia porą valandžikių palaukt ir tada pjaustyt? nu aš dar ne su duonai skirtu peiliu pjausčiau  
Reikia reikia palaukt
Šiandien su dukryte kepėm duoniukus - sausainiukus. Labai paprastai ir greitai pagaminami skanūs minkšti duoniukai. Mažylei labai patiko formelėmis spaudinėti meškučius ir kočioti tešlą, o dabar žaidžia su iškepusiais
                
                                    
                
                Šiandien kepiau duonelę, radusi nete receptuką. 
Itališka duona (apie 900 g. kepaliukas)
375 ml Vandens
1 šaukštelis druskos
1 šaukštas augalinio aliejaus
1 šaukštelis cukraus
475 g kvietinių miltų (550)
100 g kukurūzų miltų
1,5 šaukštelio sausų mielių
buvo nurodyta kepti su sumuštinių duonos programa, bet pas mane jos nėra, tai kepiau su pagrindine. Galiu pasakyti, kad duonelė gavosi labai skani. Tikrai tokia, kokią teko ragauti Italijoje tik skanesnė
 labai traški plutelė, o kepiau su šviesiausiu apskrudimo lygiu.
                
                    
                        
                                    
                
                
                
            Itališka duona (apie 900 g. kepaliukas)
375 ml Vandens
1 šaukštelis druskos
1 šaukštas augalinio aliejaus
1 šaukštelis cukraus
475 g kvietinių miltų (550)
100 g kukurūzų miltų
1,5 šaukštelio sausų mielių
buvo nurodyta kepti su sumuštinių duonos programa, bet pas mane jos nėra, tai kepiau su pagrindine. Galiu pasakyti, kad duonelė gavosi labai skani. Tikrai tokia, kokią teko ragauti Italijoje tik skanesnė
                Kepu (tiksliau ką tik suformavau ir palikau kildintis) duonelę su raugu pirmą kartą gyvenime  
  Tik dabar bijau, ar patiks ji mums, nes nemėgstame rūgščios duonos  
 
Kažkuri buvot įdėjusi nuorodą į lenkišką psl., tai raugą dariau pagal ten esantį 60 valandinio raugo receptą
  Nes ''normaliame'' pelėsis išbujojo trečią parą  
  Jeigu patiks duonelė su 60 valandiniu raugu, gal bandysiu ir su normaliu (žinau savo klaidą, ką ne taip padariau)  
 
                
                                    
                
                
                
            Kažkuri buvot įdėjusi nuorodą į lenkišką psl., tai raugą dariau pagal ten esantį 60 valandinio raugo receptą
    





