Ir vakar, ir siandien niekaip nesiseka normaliai iskepti ka nors. Vakar desrelem vynioti mieline tesla dariau (anksciau viskas pagal tas pacias proporcijas puikiausiai isejo), tai net nebezinojau ka kaltinti, kai sudejus visus produktus tesla nesiminke normaliai, o tiesiog gabalais byrejo (tikrai zinau, kad ne tokia turi gautis), dadejau dar grietines, bet ir tas nepadejo, kociojant is viso siaubas kazkoks buvo, ir skonis nekoks gavosi iskepus. O siandien sugalvojau obuoliu pyraga is trapios teslos kepti (irgi ne pirma karta ). Viskas normaliai buvo, kol nepradejau minkyti. Tesla vel gabalais byreti pradejo . Tai minkiau tol, kol margarinas daugiau atsilo ir siaip ne taip susiklijavo. Tarp situ teslu bendri produktai buvo tiktai miltai ir kiausiniai. Tai kas gi man teslas gadina? Galvojau, kad gal svarstykles sugedo, bet margarina gerai pasvere, tai turbut ne. Jau antra diena visa pikta vaikstau, gal tikrai ant kokiu blogu miltu uzsiroviau? Tarp kitko miltus visada tuos pacius naudojau...
Ir pirkti neseniai ir dar metus galioja... Suprantu, kad pirma karta daryciau, tai bent jau taip nesinervuociau. Palikau kolkas saltai ta tesla, bijau ir pradet kepti.
manau, kad kalti tik miltai. Nes as neperseniausiai irgi nusipirkau miltus is kuriu net blynu normaliu negaliu iskepti Pirkau tokius kaip visada, bet juk skirtumas akivaizdus
O tai kokiu cia miltu nepirkt? Pasidalinkit seimininkes
As naudoju Maxima auksciausios rusies, kur kepiniams visokiems, konditerijos gaminiams ir t.t. Nesiskundziu. Gal galit, ka geriau pasiulyt?
As naudoju Maxima auksciausios rusies, kur kepiniams visokiems, konditerijos gaminiams ir t.t. Nesiskundziu. Gal galit, ka geriau pasiulyt?
Moterishkes,kepiniams geriausiai tinka EXTRA ir tik EXTRA miltai,tai yra seniau vadinama krupchatka,pasiklauskit mamu ir mociuciu...
As visada Malsenos auksciausios rusies pirkdavau, si karta irgi tie patys. Ir anksciau normalus kepiniai gaudavosi ir jokiu extra nereikejo. Teks turbut kitokios firmos kokius nors bandyt, nes dar karta tokia "tesla" pamacius tikrai per langa ismesiu
Na aš naudoju kelių rūšių miltus:
Jei reikia trapiems pyragams (ypač kai kepu obuolių su imbieru) tai puikiai tinka KArališki malsenos. Jie padaro tešlą trapią ir kai iškepa - kepinys nebūna klampus, o trapus maloniai Nelabai tiktų manau apvynioti ką nors, nes tikrai jie byra...
O visiems kitiems patiekalams dažniasuiai naudoju kvietinius aukščiausios rūšies miltu. Jie puikiai tinka blynams, picos tešlai, ir t.t. Tik nelabai man jie tinka pyragams kažkodėl
Jei reikia trapiems pyragams (ypač kai kepu obuolių su imbieru) tai puikiai tinka KArališki malsenos. Jie padaro tešlą trapią ir kai iškepa - kepinys nebūna klampus, o trapus maloniai Nelabai tiktų manau apvynioti ką nors, nes tikrai jie byra...
O visiems kitiems patiekalams dažniasuiai naudoju kvietinius aukščiausios rūšies miltu. Jie puikiai tinka blynams, picos tešlai, ir t.t. Tik nelabai man jie tinka pyragams kažkodėl
QUOTE(ulaa @ 2004 04 13, 21:41)
Moterishkes,kepiniams geriausiai tinka EXTRA ir tik EXTRA miltai,tai yra seniau vadinama krupchatka,pasiklauskit mamu ir mociuciu...
Visiskai teisingai. O blynams ar kokiems virtinukams tinka tie visi auksciausiu rusiu ir panasiai
man su tais extra visi kepiniai superiniai! isskyrus kibinus (gaunasi labai nekoks skonis) ar mieline tesla (sunkiai kelia)