Įkraunama...
Įkraunama...

Kendo

Norėčiau pasidalinti savo įspūdžiais iš vaiko treniruočių, jei kas turite vaikų, kurie mosikuojasi namuose su kardais, suprasite:)
Visą vasarą pralakstęs su pagaliais kieme, rudenį pradėjo eiti į mokyklos pirmąją klasę. Mokykloje radau skelbimą, kad vaikai kviečiami lankyti kendo, kagi, nuėjome...
Įdomiausia buvo tai, kad pačioje pradžioje, visi vaikai plovė salę, pirmasis įspūdis buvo toks, kaip mano vaikas gali plauti mokyklos salę, pačioje pradžioje buvau pasipiktinusi, vėliau pamačiau, kad vaikui visai ir patiko, antroje treniruotėje kartojosi tas pats, dabar jis pats laukia, kada gi plaus grindis. Pati treniruotė vyko su bambukinėmis lazdomis rankose, kiekvienas žingsnis ar pratimas visur su juo. Žaidimas taip pat su juo. Pačioje pradžioje buvo pagalys, dabar jis virto vaikui kardu.
Pačioje pradžioje noras buvo eiti ir taisyti vaiką, nes treneris leido būti treniruotėje ir stebėti patį procesą. Bet gavusi pastabų iš jo, kad mamos turi sėdėti ir tik stebėti, pasijutau pati kaip vaikas gavęs pylos:) Tada pradėjau save analizuoti, ar aš galiu sėdėti ir tik stebėti savo vaiką, nesikišant į jo veiksmus. Sunku net ir dabar, kada jau daugiau nei dvi savaites stebiu patį procesą.
Aš kaip aš, bet vaikas šiek tiek pasikeitė, stabtelėjo, pradėjo sukaupti dėmesį, pradėjo daryti atsispaudimus, bet tai neturėtų stebinti nieko, jei jūsų vaikas lanko kitus kovos menus, bet kad sėda pats prie pamokų ir stengiasi mokintis pats, tai čia su kuo pasikalbu, vis retesnis vaiko užsiėmimas, tai tuo galiu pasidžiaugti. Kompiuteris irgi rado savo pradžią ir pabaigą žaidimui. Kada čia, buvo, atrodo vieną vakarą, paruošęs pamokas, pats susidėjo knygas ir atskirai rašymo sąsiuvinius, klausiu kodėl nesidedi, sako treneris liepė atnešti parodyti kaip rašau. Nežinau, kiek tęsis taip su mano vaiku ir ar treniruotės turėjo įtakos, bet kol kas reikia džiaugtis tuo.
Atsakyti
Kolegei paskaiciau, tai ji klausia, kur cia vyksta? Nes namuose du "riterius" augina smile.gif
Atsakyti
mes einame i Vėtrungės pradinę mokyklą.
Atsakyti
QUOTE(Cia Liepa @ 2009 10 01, 11:13)
mes einame i Vėtrungės pradinę mokyklą.

Noriu pridurti, kad tai Kaune. Dar treniruotes vyksta Panemunes pradineje mokykloje ir Silainiuose. Mano berniukas taip pat mojuoja kardais jau antri metai smile.gif . Vasara buvo ir kendo stovykloj. Visa seima liko labai patenkinta tuo ka matem, nes ir tevai buvo itraukti i kendo pasauli. Girdejau jie atidaro nuo spalio ir dienos centra vaikams. Reikes pasidometi.
Atsakyti
Sakyciau labai idomus spotas biggrin.gif
O cia tik Kaune yra ar ir Vilniuje galima atrasti? Turiu draugiu, auginanciu kareiviukus doh.gif

O siaip idomu: ar mergaites ten irgi priima? g.gif
Atsakyti
taip, ateina ir mergaites, kiek teko girdeti daugiausiai kendo mergaiciu yra kacergineje, nes ten trenere moteris.
na del sostines, tai reikes paklausti po treniruotes.

antradieni gryzo vaikas is treniruotes, liepes man surinkti visus sasiuvinius ir nesti treneriui, siandien zinosiu kam.
Atsakyti
Na tikrai idomus sportas... smile.gif
Atsakyti
na kagi, gryzo vaikas namo nuleides galva, sake treneris, kad netvarkingai raso jei bus taip toliau, reikes perasyti.
Atsakyti
Ar Vilniuje kas nors lanko?Atrodo cia Azuolyno g.
Atsakyti
Žinot, ir mane sudomino kendo. Auginu du bernus, kurie man vis pomidorų pagalius ištraukinėja, matot, jiems geri kardai... Todėl labai sudomino šis sportas. Žinau, kad trečiadienį 20 val. vyksta treniruotė SEB arenoje. Todėl nusprendžiau nuvažiuoti ir pasižiūrėti, o ir šiaip smulkiau viską susižinoti. Žinau, kad treniruotės būna du kartus per savaitę, kaina - 80 Lt./mėn. Jei lanko du vaikai iš vienos šeimos - 30 proc. nuolaida. Yra užsiėmimai ir suaugusiems.
Atsakyti
Isklausinejau trenerio, sake, kad su Vilniumi reikia palaukti, bent iki gruodzio menesio. Minejo, kad iesko nauju patalpu, nes SEB arenoje treniruotes nevyksta.

Siandien mano pilietis gryzo is treniruotes, liepe atnesinesti knygutes ir tuscius sasiuvinius. Pasirodo atostogos mums tik mokyklose, cia treniruotes nenutruksta.
Atsakyti
Gal zinote nuo keliu metu vaikucius priima i kendo?
Atsakyti