Man įtaria policistinių kiaušidžių sindromą, nes folikulai jau antrą kartą formuojasi abiejose kiaušidėse. Taip pat minėjo , kad jų kiekvienoje kiaušidėje yra daug ir gan didoki. Gydytoja sako, kad neina pastebėti lyderiaujančio (aš buvau 7-8 dienomis).Kadangi planuojame vaikelį, o gydytoja rekomenduoja 3 kartos kontraceptinių tablečių gydymą bent tris mėn. norėčiau paklausti ar aš galėčiau pastoti nepradėjus gerti tų tablečių? o gal nėra šansų pastoti, nes kiek žinau, kad galimas dalykas, kad ir ovuliacijos nėra. Man niekad to nėra niekas pastebėję, nors jau daugiau kaip pusę metų lankausi pas ginekologus ir nesuprantu ar galėjo taip iš karto pasidaryti. Ir dar norėjau paklausti, gal man taip atsitiko, nes aš gėriau 3 mėn. duphaston dešimt dienų iki mėnsinių, dėl tepliojimų ???
Ačiū.
Policistinių kiaušidžių sindromas- tai įgimtas dalykas. Nevyksta ovuliacija, sutrikęs mėnesinių ciklas. Tačiau ir negydant kartais galimos spontaninės ovuliacijos, ir moteris pastoja.Todėl pirmiausiai siūlyčiau jums bent 4-5 ciklus pasimatuoti bazalinę temperatūrą, kad objektyviau būtų galima vertinti kiaušidžių funkciją. Kaip matuoti BT labai aiškiai aprašyta forumo skyrelyje norinčioms pastoti.
Ar turint policistines kiaušides , požymiai gali būti kaip nesulaukiant mmm ar nėštumo?
Ne, nes esant policistinių kiaušidžių sindromui vyrauja kiti hormonai.
Ar būtinai turi būti sutrikęs ciklas kai yra policistinės kaišidės? Ir kas jau yra sutrikęs ciklas? Ir kas yra per liga (ar tai ir yra policistinės kiaušidės) kai folikulai subręsta , bet nesprogsta.
Ar gali apspręsti hormonų tyrimai kurie yra daromi 3 ciklo dieną ir 21 c.d. apie policistinių kiaušidžių buvimą? Ačiū.
Ar gali apspręsti hormonų tyrimai kurie yra daromi 3 ciklo dieną ir 21 c.d. apie policistinių kiaušidžių buvimą? Ačiū.
Policistinių kiaušidžių sindromas diagnozoujamas, kai yra anovuliacija, mėnesinių ciklo sutrikimas, pasireiškiantis labai retomis mėnesinėmis arba išviso jų nebuvimu, ar atvirkščiai negausiu labai dažnu kraujavimu,nevaisingumas, padidejęs kūno plaukuotumas, spuogai, bei tiriamt UG randami daugybiniai 2-8 mm diametro ar didesni folikulai ir kartu matomi kiaušidės kapsulės, bei pačio kiaušidės audinio pakitimai.
Tačiau ir nesant šiam sindromui tiriant UG galima matyti daugybinius folikukulus(tik be kitų minėtų požymių), jei yra kitos kilmės anovuliacija,pvz. dėl prolaktino kiekio padidėjimo.
Taigi, jei nesprogsta folikulas, nekyla BT tai tik rodo, kad nevyksta ovuliacija. O tam priežąsčių gali būti keletas, reikalingi išsamūs tyrimai.
Viską smulkiau turėtų paaiškinti jūsų gydytoja.
Tačiau ir nesant šiam sindromui tiriant UG galima matyti daugybinius folikukulus(tik be kitų minėtų požymių), jei yra kitos kilmės anovuliacija,pvz. dėl prolaktino kiekio padidėjimo.
Taigi, jei nesprogsta folikulas, nekyla BT tai tik rodo, kad nevyksta ovuliacija. O tam priežąsčių gali būti keletas, reikalingi išsamūs tyrimai.
Viską smulkiau turėtų paaiškinti jūsų gydytoja.
miela gydytoja,
pries beveik 3 menesius patyriau persileidima, po to laiko nebuvo man menesiniu, pries savaite buvau grizusi i lietuva ten ultragrasu nustate, kad man policistiniu kiausidziu sindromas, bet5 hormunu tyrimai buvo geri (visi normos ribose) israse mn gerti duphaston tablete, bet penktadieni lygtais pradejo man teplioti ir n uo t6ada kasdien tepa, bet kazkaip normaliai niekaip nesusergu,o Airijos gydytojai buvo liepe trecia mnenesiniu diena pasidaryti hormonu tyrimus, tai dabar ir nezinau ka daryti, ar tai menesines ar ne? ir kada pradeti gerti vaistus? ir Ar tie vaistai visur jie tie patys ar ne? ta prasme car airijos gydytojai zinos tokius vaistus, ar geriau laukti ir gerti ka jie israsys? As visiskai pasimetus
ir kiek sansu, kad as pastosiu ir isnesiosiu maziuka? dekui uz atsakymus
pries beveik 3 menesius patyriau persileidima, po to laiko nebuvo man menesiniu, pries savaite buvau grizusi i lietuva ten ultragrasu nustate, kad man policistiniu kiausidziu sindromas, bet5 hormunu tyrimai buvo geri (visi normos ribose) israse mn gerti duphaston tablete, bet penktadieni lygtais pradejo man teplioti ir n uo t6ada kasdien tepa, bet kazkaip normaliai niekaip nesusergu,o Airijos gydytojai buvo liepe trecia mnenesiniu diena pasidaryti hormonu tyrimus, tai dabar ir nezinau ka daryti, ar tai menesines ar ne? ir kada pradeti gerti vaistus? ir Ar tie vaistai visur jie tie patys ar ne? ta prasme car airijos gydytojai zinos tokius vaistus, ar geriau laukti ir gerti ka jie israsys? As visiskai pasimetus

ir kiek sansu, kad as pastosiu ir isnesiosiu maziuka? dekui uz atsakymus

"Duphaston"as visur skiriamas preparatas, ir Airijos gydytojai jį tikrai žinos.
Jei ruošiatės atlikti hormoninius tyrimus, jokių hormoninių preparatų negerkite.
Policistinių kiaušidžių sindromas- tai daugiasimptomis sutrikimas, ir vien iš UG tyrimo jis nenustatomas. Tap ,kad nesijaudinkite, atlikite visus Jums paskirtus tyrimus, o jau tuomet spręsite, kokio gydymo reikės toliau.
Jei ruošiatės atlikti hormoninius tyrimus, jokių hormoninių preparatų negerkite.
Policistinių kiaušidžių sindromas- tai daugiasimptomis sutrikimas, ir vien iš UG tyrimo jis nenustatomas. Tap ,kad nesijaudinkite, atlikite visus Jums paskirtus tyrimus, o jau tuomet spręsite, kokio gydymo reikės toliau.
miela gydytoja, noreciau paprasyti, kad jus ivertiuntumet mano hormonu rezultatus, nes niekur atsakymo normalaus negaunu, gydytoja, kuri analizavo juos pasake, kad tai normalus hormaonai, bet taip gali buti, kad policistines kiausides yra, bet hotrmonai ju nerodo ( testas darytas gal 5 dienos iki mano mmm, bet ji sake, kad nera tikslo laukti, nes jeigu ciklas nereguliarus hormonai ir taip parodys.
LH 1.81 (ribos 1.10 - 11.6)
FSH 7.22 (ribos 1.00 - 9.00\)
SHBG 27.8 (ribos 18.0 - 144)
testosteronas 2.56 (ribos 0.69 - 55.5)
Prolactin 97.0 (ribos 40.0 - 530)
nurasiau visak, beveik nuo laboratorijos lapo. Labai busiu dekinga jeigu jus Paaiskintumet man, kaip tai suprast tai gerai ar ne?
LH 1.81 (ribos 1.10 - 11.6)
FSH 7.22 (ribos 1.00 - 9.00\)
SHBG 27.8 (ribos 18.0 - 144)
testosteronas 2.56 (ribos 0.69 - 55.5)
Prolactin 97.0 (ribos 40.0 - 530)
nurasiau visak, beveik nuo laboratorijos lapo. Labai busiu dekinga jeigu jus Paaiskintumet man, kaip tai suprast tai gerai ar ne?
Jei tikrai nevyksta ovuliacija, ir yra kitų požymių, leidžiančių įtarti policistinių kiaušidžių sindromą(apie tai jau ne kartą rašiau), FSH ir LH būtina tirti 3-5 tą ciklo dieną. Visi kiti jūsų atlikti tyrimai yra normos ribose, ir pastojimui netrukdo.
dėl nežymaus kraujavimo prieš ir po mėnesinių (ar ciklo viduryje) kreipiausi į ginekologę. Apžiūrėjus ultragarsu, ji padarė prielaidą, kad viena kiaušidė policistinė, nurodė pasidaryti "kiaušidžių markerio" tyrimą. Kaip gydymą, paskyrė vartoti supplin ir kontraceptines tabletes. Ar tikrai man tai gali padėti? Ar ateity turėsiu problemų dėl pastojimo?
Vien UG diagnozuoti policistinių kiaušidžių sindromo neįmanoma. Be to, tai negali būti tik vienos kiaušidės. Greičiausiai gydytoja matė gydytoja matė daug pirminių folikulų, o tai visai normalu.
Apie policistinių kiaušidžių sindromą jau rašiau ne kartą.
Apie policistinių kiaušidžių sindromą jau rašiau ne kartą.