Įkraunama...
Įkraunama...

Auksinės vestuvės

Kadangi niekas man taip ir neatsake, susirankiojau scenariju ir simbolika is kitur, dar pati kiek dakuriau smile.gif
Dalinuosi su jumis, gal kam pravers, nes sioje temoje informacijos tikrai mazai wink.gif

AUKSINĖS VESTUVĖS


Visi suėda prie stalo.

1. Įteikiamas Auksinės santuokos liudijimas
Žodžiai:
Už kartu nueitus 50 auksinių metų Jums Donata ir Petrai įteikiame Auksinės santuokos liudijimą, kuriuo pažymima, jog
Pavasaris, ruduo – jūs visada drauge,
Žiema ar vasara – jūs visada šalia.
Ir šventės ir draugai – jūs visada kartu,
Nelaimės ar vargai, petys petin abu.
Už šypseną – šypsniu, už šilumą – žodžiu,
Už klaidą – švelnumu, ir taip ratu, ratu.
Iš metų į metus gyvenimo keliu
Važiuokit dar ilgai su meile ir džiaugsmu.

2. Vaikų ir anūkų sveikinimas

Taurė šampano. Valgis

3. Išrenkami stalo komendantai
Žodžiai:
Kokios gi vestuvės ir dar auksinės be stalo tvarkdarių. Todėl, kad svečiai tiek lėkštėse ir tuo labiau taurelėse nieko nestokotų ir neužmirštų pavartot skiriu stalo viršaičiais ..... ir ..... (įteikiami švilpukai).
Tad siūlau pakelti taureles
už butelių sausinimą
už burnų aušinimą
už maisto realizaciją
už kaimynų agitaciją
už smagias dainas prie stalo.

Dainos pašnekesiai, valgiai.

4. Žaidimas susipažinimui
Brangūs svečiai, nors ir vieni kitus pažystame, tačiau smagu susipažinti visiems iš naujo. Tad prašau kiekvieno svečio atskirai atsistoti ir drąsiai pasakyti savo vardą, kas esate jubiliatams ir pasakyti palinkėjimą iš savo vardo pirmosios raidės. Galime pradėti nuo manęs.
Aš esu Eglė, šventės kaltininkų vaikaitė, linkiu energingumo ir entuziazmo.
Prašom drąsiai visi iš eilės.

5. Įteikiama lazda ir užrišama juosta
Žodžiai:
Mielieji,
Jūs negailėjote išmintingo patarimo vaikams, anūkams ir draugams. Ištikus bėdai visuomet surasdavote savyje stiprybės ir jėgų jas įveikti. Jūs, kaip saulė - kuriai debesys pastoja kelią, bet ji vėl išnyra, šviečia ir šildo. Dabar jūs laimingi, nes didžiausius darbus jau kartu atlikote – vaikai užauginti, namai pastatyti ir pasodintas ne vienas medis. Jūs kantriai kūrėte bendrą gyvenimą: grūdelis prie grūdelio, plyta prie plytos, žodis prie žodžio ir taip jau 50 metų kartu. Tad leiskite jums įteikti šią paprastą medinę lazdą - kaip stiprybės ir išminties simbolį ir austą juostą, kuri įamžina jūsų darbštumą ir kantrybę.

Pakeliamos taurės.
Pranesama sveciams, kad jubliatai pjaus torta.

6. Mįslių spėjimas
Žodžiai:
O dabar patikrinsim sukaktuvininkų ir jubiliatų žinias. Pirmiausia susiskirstykime komandomis, viena puse stalo ir kita, sugalvokit komandų pavadinimus.
O dabar užduosiu mįsles, kuri komanda jų daugiau įmins ta ir laimės ir gaus prizą, o pralaimėjusiai komandai teks atlikti užduotį, kurią sugalvos laimėjusi komanda.

7. Žaidimas (po kiek laiko, ne is karto)
Kad būtų lygybė reikia suteikti galimybę atsirevanšuoti pralaimėjusiai komandai. Aš pasakysiu komandoms po raidę ir iš tos raidės turėsite pasakyti kuo daugiau daiktavardžių, viena sako viena komanda kitą kita. Laimės ta komanda kuri pasakis daugiausia daiktavardžių iš jai skirtos raidės.
Raidė Š (šaukštas, šakutė, švilpukas, šakės, šnapsas, šampanas, šaka, šokoladas, šildytuvas, šamas, šližikas, Šopenas, Šekspyras, šalikas, šydas, šonas, šonkaulis, šaldytuvas, šunbaravykis, šratinukas, šiukšlės, šaratas, šlaitas, šaukštelis, šviestuvas, šaulys, šaknis, šalis, šalmas, šarka, šarvai, šaškės, švarkas...).
Raidė S (sakai, samanos, sąsiuvinis, sliekas, siela, sausainis, siena, stalas, spinta, stiklinė, stikliukas, sraigė, sniegas, snaigė, sala, saulė, sofa, snukis, sąvaržėlė, sauskelnės, spiningas, sidabras, sausis, sabalas, saga, sagtis, sagutis, segtuvas, sakai, sakalas, salė, samagonas, samtis, sankaba, salietra...)

8. Įnešamas šeimos židinys
Prieš 50 metų jūs sukūrėte šeimą. Šeima - tai lyg židinys, prie kurio sugrįžtama kasdien atgauti fizinių ir dvasinių jėgų. Šeimoje auga vaikai, vaikaičiai, provaikaičiai ir šildosi šio židinio šilumoje.
Jūs nešėte šeimos židinio kibirkštėlę vaikams, dabar vaikai atneša šią jaukią savo šeimų aukuro ugnies dalelę jums brangūs tėveliai.
Tai meilės, pasitikėjimo, taikos ir šilumos liepsna, kuri neužgeso jau 50 metų. Kaip ir tuomet, taip ir dabar jūs esate laimingi nors smilkinius ir puošia jau sidabro gijos
Prisipildykime taures ir sudainuokime jubiliatams Ilgiausių metų.
Atsakyti
QUOTE(eglejk @ 2012 04 26, 09:32)
Kadangi niekas man taip ir neatsake, susirankiojau scenariju ir simbolika is kitur, dar pati kiek dakuriau smile.gif

is tikro labai daug visko doh.gif kaip auksinem vestuvem, ar ne per daug? g.gif
Atsakyti
QUOTE(tetuciukas @ 2012 04 26, 20:37)
is tikro labai daug visko  doh.gif kaip auksinem vestuvem, ar ne per daug?  g.gif

Tikrai neperdaug buvo, visi sveciai buvo labai patenkinti, visiems labai patiko, o labiausiai jubiliatai, kas man buvo ir svarbiausia.
Dar nepaminejau, kad is pradziu lekstese buvo padeta sausainukai su ivairiom linksmom ir rimtom frazem, ir visi sveciai skaite kas pas ka buvo sausainuke.
Tarp visu zaidimu ir visa kita, tiek sveciai tiek jubiliatai spejo ir lauke pabuvoti, ir fotosesijoj sudalyvauti ir vieni su kitais pabendrauti.
Nepersu savo scenarijaus niekam, Kam patiks lai pasinaudoja 4u.gif
o gal kas ras kokia minti savo kuriamam scenarijui, kiek zmoniu tiek nuomoniu smile.gif
Atsakyti
SVEIKUTĖS,

praietą savitgakį atšventėmes tėvų auksines vestuves..... jei būtų mano ryšys su tėvais, ypač mama kiek kitoks, gal būčiua dar labiua paistengsui padaryti šventę mielesnę, įdomesnę, nes manau veilos tikria galima sugalvoti daug ir įdomios.... bet.... padairua be sveikinimo žodžių, dar šiuos du ..žaiodimus"- kaip ir anksčiau minėtas visų svečių prisistatymas ir palinkėjimai iš svao vardo raidės, svečiai dar prie to pačio pasidlaino savo prisiminimais...
p paskui dar padairua viktoriną iš tėvų gyvenimo : kaip susipažino? kiek laiko druagavo? tiksli vestuvių data (nes šventėme kiek vėliau, o ten datos psirodo buvo net dvi)? kada gimė pirmas vaikas? koks amžiaus skirtumas tarp vaikų? keik anųūūkams metų? ir t.t. už teiisngus atsakymus- prizai- aš daviau juos šiaip sau traukti nežiūrint iš maišelio, bet buvo galima ir padaryti su kortelėmis, ant kurių surašyti juokingi prizų pavadinimai.... galiausiai klausimas- patys tėvai turi papasakoti savo įsimintiniausią bendro gyvenimo istoriją- už tai dovanojome jų bendo gyvenimo nuotraukų koliažą... čia būtų buvęs gražu nuotraukų filmukas.... bet mes nepersistengėme biggrin.gif dėl tam tikrų priežasčių....


Atsakyti
QUOTE(eglejk @ 2012 04 26, 09:32)
Kadangi niekas man taip ir neatsake, susirankiojau scenariju ir simbolika is kitur, dar pati kiek dakuriau smile.gif
Dalinuosi su jumis, gal kam pravers, nes sioje temoje informacijos tikrai mazai wink.gif



šaunus scenarijus thumbup.gif , tikrai pasistengėt 4u.gif
Atsakyti
Labai aciu uz scenariju 4u.gif labai pravers, o tai jau paskendau interneto platybese ieskodama kokiu nors graziu minciu seneliu sventei doh.gif
Atsakyti
Susirankiojau scenarijų ir simboliką, dar pati kiek dakūriau smile.gif
Dalinuosi su jumis, gal kam pravers, tėveliams ši šventė paliko labai didelį įspūdį.

AUKSINĖS VESTUVĖS

SCENARIJUS

I. IŠLEIDIMAS IŠ NAMŲ.
Daug jau nuotakų gulbėmis skrido per Jūs namų slenkstį:
Ir dukros, ir marčios.
Mes — suaugę vaikai — Jums atėjom žemai nusilenkti
Ir primint, kaip tekėjai, Mamyte, pati.

Mūsų amžius byloja, jog pusšimtis metų praėjo
Kai Tėveli, Tu Mamą tik mums išrinkai…
Mes svajojom kadais, kad auksinis ateis Jubiliejus
Ir šią santuoką laimins vaikai.

Jums auksinį saulėlydį pilam ant santuokos kelio,
Šilko juostom apjuosę bučiuojam rankas.
Dievo Dvasios palaimą išmeldę suklumpam ant kelių,
Jums surinkę lietuviškų pievų gėles.

Brangūs tėveliai,
Jūs negailėjote išmintingo patarimo vaikams, anūkams ir draugams. Ištikus bėdai visuomet surasdavote savyje stiprybės ir jėgų jas įveikti. Dabar jūs jau didžiausius gyvenimo darbus atlikote – vaikai užauginti, namai pastatyti ir pasodintas ne vienas medis. Jūs kantriai kūrėte bendrą gyvenimą: grūdelis prie grūdelio, plyta prie plytos, žodis prie žodžio ir taip jau 50 metų kartu. Tad leiskite jums įteikti šią paprastą medinę lazdą - kaip stiprybės ir išminties simbolį ir austas juostas, kurios įamžina jūsų darbštumą ir kantrybę.

Užrišamos juostos, įteikiama lazda ir gėlės mamai.
(išvykom į bažnyčią)

II. SUTIKIMAS
Sutinkam tėvus su duona, vandeniu ir druska.
Brangūs tėveliai, didžiausia laimė vaikams su duona ir druska pasitikti Dievo palaiminimą gavusius savo tėvus. Perlaužkite šią duonos riekę, pasidalykite ir žinokite:
- Kaip duonos riekę laužiate perpus, taip teko pasidalyt džiaugsmu ir laime, pečius suglaudus teko atremt vargus, kurie užklupdavo lyg naktis savaime!
Mieli tėveliai, mes, vaikai, iš visos širdies linkime, kad jūsų namuose visada rusentų jauki židinio ugnelė, krykštautų jūsų proanūkiai, kad gyvenimo saulės netemdytų nė menkiausias debesėlis...

Šventė skelbiama pradėta ir prašau visus prie stalo.

III. PASISVEIKINIMAS (už stalo)
Labas visiems, šį gražią, karštą vasarišką dieną susirinkusiems į tėvų auksinių vestuvių Šventę. Tėvų vardu dėkojame už jūsų nepasididžiavimą ir už tai, kad svarbūs ir brangūs tėvams žmonės šiandien yra šalia.

O šiandieninį mūsų vakarėlį norėčiau pradėti pasaka apie "Duodančias rankas" (groja muzika)
Todėl dabar siūlau prisipildyti stikliukus ir užgerti už tėvus, ne vien už mūsų, už visus tėvelius, nes mus kiekvieną iš mūsų sieja tas žodis tėvai, visi mes juos turim, dauguma iš čia esančių esam tėvai.

IV. TĖVŲ PADĖKOS ŽODELIS
Tad pradžioje norėčiau visiems svečiams priminti , ką visi be išimties privalote daryti visą laiką kol balius tęsis:
1. Daug valgyti.
2. Dar daugiau gerti.
3. Neliūdėti pačiam.
4. Rūpintis savo kaimynais, prižiūrėti ir linksminti juos.
5. Linksmai šokti.
6. Skambiai dainuoti
7. Visur ir visada palaikyti gerą nuotaiką.


V. ĮŽANGA Į LINKSMYBES
O dabar, kad šiandien neliktume nepavalgę ir neišgėrę, reikia įdarbinti kelis žmones prie šio žavingo stalo. Taigi, mums reikalingi trys (du) atsakingi žmonės, kurie atliktų komendantų darbą. Prašom siūlyti kaimynus, kurie jums atrodo patys patikimiausi ir tinkantys eiti šias pareigas (išrenkami stalo komendantai). O kad jie geriau visą matytų, ir nepraslystų pro jų akis, dovanojame po prožektoriuką ir įsegame po darbo pažymėjimą.

- Dabar stalo komendantus prašome atsistoti ir kad patvirtinti jus į šias pareigas, prašau prisipilti stikliukus ir viešai visiems matant išgert, kad mes galėtume spręsti apie jūsų tinkamumą šiam darbui (komendantai išgeria)

- ačiū. Dabar prašau vėl įsipilti irrrrrrrrrrrrrrrrr vėl išgerti:
Už svečius, kurie jus išrinko,
Už savo sveikatą,
Už savo kolegų sveikatą.
(komendantai vėl išgeria).

- ačiū. Su šiuo tostu mieli stalo komendantai jūsų gėrimas baigėsi. Lieka tik svečius prižiūrėti, jiems gerą pavyzdį rodyti. O dabar mieli sveteliai, siūlau prisipilti taureles ir išgerti už naujai išrinktų viršaičių sveikatą ir jų pareigas.
Leidžiama užkąsti. Pertraukėlė 10min.

VI. ĮTEIKIAMAS AUKSINIS SVEIKINIMAS
Mielieji tėveliai,
Jūs negailėjote išmintingo patarimo vaikams, anūkams ir draugams. Ištikus bėdai visuomet surasdavote savyje stiprybės ir jėgų jas įveikti. Dabar jūs laimingi, nes didžiausius darbus jau kartu atlikote – vaikai užauginti, namai pastatyti ir pasodintas ne vienas medis. Jūs kantriai kūrėte bendrą gyvenimą: grūdelis prie grūdelio, plyta prie plytos, žodis prie žodžio ir taip jau 50 metų kartu. Tad leiskite jums įteikti auksinių vestuvių sveikinimą ( Audronė perskaito sveikinimą ir įteikia).
O dabar ir siūlau prisipildyti taures šampano ir sudiedoti ilgiausių metų už tėvus.

Pakeliame tostą už svečius.
Pertraukėlė 5min.

VII. FILMUKO DEMONSTRAVIMAS.

VIII. SESIŲ IR PIRŠLIO SVEIKINIMAS.
Žmogaus kelias prasideda nuo to, kas arčiausiai: nuo tėviškės, nuo šeimos. Gimtinė - ta vieta, nuo kurios pradedame savo kelią... Galbūt todėl ir atsiminimai iš tų laikų yra patys šviesiausi ir saldžiausi...
Kviečiu savo prisiminimų vakarą pradėti nuo tetos .................


IX. BŪDVARDŽIŲ RAŠYMAS GRUPINIAM SVEIKINIMUI
Dabar bus išdalinti lapeliai ir prašau kiekvieno parašyti po vieną būdvardį. Būdvardžius rašykite pagal nuotaiką, žiūrint į jaunuosius, į visa pobūvį ir t.t.(primenu, būdvardis atsako į klausimą „koks?, kokia?, kokie?, kokios? žodeliai turi būti juokingi ir truputėlį kreizį)Pvz.:įpatingas, smailas, karštas, laimingas, ūsuotas ir t.t.)

X. ŠOKIAI (I DALIS)
O dabar kviečiame į šokių aikštelę, kur pirmąjį šokį atlis jaunieji.

XI. ŽIDINIO ĮNEŠIMAS
Šeimos židinio įteikimo per vestuves tradicija atėjo dar iš pagonybės laikų, kai ugnis buvo garbinama tarsi dievybė, o šeimos židinio ir ugnies deivė buvo viena – Gabija. Taigi ugnis buvo namų gerovės simbolis, o kiekvienuose namuose turėjo rusenti šventa ugnis, kuri niekuomet negalėjo užgesti. Tada ir gimė tradicija, kad naujai susikūrusiai šeimai nuolat degantį židinį užkurdavo ne kas kitas, o jaunavedžių tėveliai.


Prieš 50 metų jūs sukūrėte šeimą. Šeima - tai lyg židinys, prie kurio sugrįžtama kasdien atgauti fizinių ir dvasinių jėgų. Šeimoje auga vaikai, anūkai, proanūkiai ir šildosi šio židinio šilumoje.
Jūs nešėte šeimos židinio kibirkštėlę vaikams, dabar vaikai atneša šią jaukią savo šeimų aukuro ugnies dalelę jums brangūs tėveliai.
Tai meilės, pasitikėjimo, taikos ir šilumos liepsna, kuri neužgeso jau 50 metų. Kaip ir tuomet, taip ir dabar jūs esate laimingi nors smilkinius ir puošia jau sidabro gijos.

Žibėk, žėrėk, tėvų sodybos žiburėli,
Prieš amžius uždegtas senajam židiny.
Pro piktą negandą , pro neviltį tu vėlei
Mus, naujų dienų, rytojum vadini.
Žibėk, žėrėk, tėvų sodybos žiburėli,
Ugnelė tavo te per amžius neužges.

XII. ANŪKŲ MUZIKINIS SVEIKINIMAS

XIII. PERSKAITOMAS IR ĮTEIKIAMAS GRUPINIS SVEIKINIMAS

XIV. KAIMYNŲ IR DRAUGŲ SVEIKINIMAS.
Kartą paklausė išminčiaus: - Ar galima pasakyti, kiek yra draugystės pavidalų? - Keturi, – atsakė jis. – Yra draugai, kurie kaip maistas – jų reikia kasdien. Yra draugai, kurie kaip vaistas, ieškai jų tada, kai tau blogai. Yra draugai, kurie kaip liga – jie patys ieško jūsų. Tačiau yra ir tokie draugai, kurie kaip oras – jų nematyti, tačiau jie visada su jumis.

Paraginti kuo daugiau draugų+kaimynų+bendradarbių pasisakyti.

XV. ŽAIDIMAS „ILGAI IR LAIMINGAI“
Dabar kviečiami tėvai į vidurį, pastatomos 2 kėdės nugarom viena į kitą ir uždavinėjami klausimai apie jų pomėgius ir t.t.(tėvai trumpus atsakymus turi užrašyti ant lapų, o po to lyginami, kuris teisingesnis).
Apdovanojami pasaga už atsakymus.

XVI. ŠOKIAI – POKIAI- ESTRADA
Atsakyti
Super! O, kad būčiau anksčiau radus... Prieš metus turėjom senelių auksines vestuves, bet jie tiek skirtingi, kad vienas jokių švenčių nenori, o kitas didžiausio baliaus, tai susirinkom tik šeimoje, pasėdėjom, pasveikinom ir tiek, o aš taip norėjau rimto baliaus biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki ieškau žodžių auksinėms vestuvėms, būtent kokie žodžiai sakomi įteikiant lazdą, taip pat ieskau gražių sveikinimo žodžių auksiniu vestuvių proga. Ačiū iš anksto.
Atsakyti