Sveiki
Šie metai daugeliui buvo nelengvi, o kas laukia kitais metais, dar net nežinome. Kalėdos yra kažkas nepaprasto, nebent man Tačiau norai dideli, o galimybės tokios menkos...
Sukurti šią temą paskatino vakar Vilniuje, Savanorių pr. Maxima bazėje pamatyta arbata Akcija, firminėje pakuotėje "Skonis ir kvapas" žalioji arbata su imbierais, kaina 3.99 Lt Kalėdinė arbata, pagalvojau, galėčiau kam nors padovanoti Gal kam nors dar tai bus tobula dovana tolimiems giminaičiams?
Siūlau visiems pasidalinti, kur ir ką tinkamo šventėms pastebėjote/žinote už patrauklią kainą Daugelyje temų atsiranda patarimų, kaip pasidaryti rankų darbo dovanų, ką galima iškepti ir pan. Bet ieškoti per visas temas mažai kas turi laiko, todėl galėtume visas idėjas ir patarimus talpinti čia, nes atskiros tokios temos neradau
Laukiamos visos idėjos - nuo Kalėdoms tinkamų akcijinių prekių iki pakavimo popieriaus pasidarymo namuose instrukcijų Taip po truputį, žiūrėkite, ir susikursime tobulas šventes išleidę nedaug pinigėlių
Aš tai per praeitas Kalėdas prisitaupiau nuo tualetinio popieriaus tų apvalių kartono tūtelių. Jas apklijavau blizgančiu popieriu, galuose surišau ir galus prakarpinėjau, t. y. padariau tokius kaip kutukus. Atrodė kaip dideli saldainiai Galima naudoti kaip dekoraciją arba kaip pakuotę dovanai. Aš į vidų tokio saldainio įpakavau savo mergaitei segtukus ir kitų smulkmenėlių. Jai labai patiko toks siurprizas. Stalo papuošimui ir padariau nebrangią dekoraciją. Išėjo kažkur virš 10 Lt tiktai. Gavau labai pigias po litą lėkštutes kinietiškas tokias dekoratyvines, vidurys raudonas, o kraštai mėlyni padekoruoti gražiai. Čiupau nedvejodama Po to nusipirkau stiklo rutuliukų mėlynų su pamarginimais, kainavo 3.99 Lt. Irgi kinietiški, supakuoti į maišiuką ir labai jų ten daug. Taip pat turėjau iš seniau žvakių-tablečių. Tai į lėkštutės vidurį dėjau po žvakę ir aplink ją sudėjau viena eile tų stiklo rutuliukų. Pasigamintas tokias žvakides sudėjau ant paserviruoto stalo tarp lėkščių. Stalą dengiau raudona atlasine staltiese. Uždegus žvakutes stalas atrodė įspūdingai Net pati nesitikėjau tokio rezultato
Svarbiausia kad dovana butu is sirdies, galima pvz nupirkti skanios kavos, kanors saldaus, pvz iskepti sausainiu, meduoliu, o jai nesinori kepti tai tiesiog nupirkti pvz geishos sokolada ar kanors panasaus ir dar koki niekuti prideti ( geriau ne kokia statulele, o tai kas reikalinga, pvz siltas grazias pirstines, papuosaliuka ar kanors)
QUOTE(Wilkutea @ 2009 10 17, 14:47)
Svarbiausia kad dovana butu is sirdies
Pritariu
Namie kepti meduoliai ar imbieriniai sausainiai, įvairūs rankdarbiai (megztos kojinės ar pirštinės, gražiai dekoruota dėžutė, rankų darbo atvirukai)... Visa tai, man atrodo, labai smagu tiek gauti, tiek ir pačiam kurti .
Smagaus švenčių laukimo
Smagu, kad yra rašančių, ale manau, galėtumėte konkrečiau Jei meduoliai, tai receptą kokį parašykite, jei rankų darbo atvirutė, tai pavyzdėlį kokį mestelėkite Teorinių idėjų daug, o kaip jas įgyvendinti praktiškai ir nebrangiai būna sudėtingiausias uždavinys
QUOTE(Sweet Dreams @ 2009 10 17, 17:39)
Smagu, kad yra rašančių, ale manau, galėtumėte konkrečiau Jei meduoliai, tai receptą kokį parašykite, jei rankų darbo atvirutė, tai pavyzdėlį kokį mestelėkite Teorinių idėjų daug, o kaip jas įgyvendinti praktiškai ir nebrangiai būna sudėtingiausias uždavinys
Na, meduolių, pyragų, sausainių receptų pilna vien ir SM Mes kepam kasmet vis kitokiom proporcijom, vis kažką naujo įdėdami Berods šį receptą naudojom:
Kočiojamos meduolių tešlos receptas
500 g miltų
100 g margarino
200 g medaus
200 g cukraus
2 kiaušiniai
kepimo milteliai
arbatinis šaukštelis prieskonių mišinio (gvazdikėliai, kardamonas, cinamonas, muškato riešutas, viskas sumalta)
šiaip aš dariau pusę šito recepto ir tai dvi skardas reikėjo kepti...
Medų, cukrų ir margariną šildom kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinam, įmušam kiaušinius, išmaišom, tada dedam persijotus miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Išmaišom. Valandai dedam tešlą į šaldytuvą. Tada kočiojam ant miltais pabarstytos lentos. Išpjaustom sausainiukus ir kepam 200C orkaitėje apie 10-15 min. Iškepti meduoliai sudedami į sandarų indą ir paliekami, kol ataušta.
Mes jų neuždengėm, kad nesuminkštėtų. Štai čia tas receptas ir visa Kalėdinių kepinių tema.
O atvirukai... Keletas mano paraše . Šiaip jau kiekvienas, manau, juos padarytų skirtingus, pagal savo fantaziją, turimas priemones, skonį ir kitką.
Praeitais metais kažkas iš SM užrodė saldainių eglutes Tai neatsispyriau pagundai padaryti Pirkau mažiukus šampano buteliukus (kad saldainių mažiau reikėtų ), kiekvienam buteliukui reikėjo apie pusės kilogramo saldainių, tai bendrai sudėjus, viena eglutė kainavo apie 10 Lt O patiko visiems, kas gavo, labai labai
Va tokia mano eglutė išėjo
Va tokia mano eglutė išėjo
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 10 17, 20:11)
labai idomu..kaip darete?
Klijavau saldainius su lipnia juostele, pradedant nuo apačios. Ir viskas Labai paprasta iš tikrųjų Ir saldainius galima naudoti įvairiausius, man Fortūna buvo priimtiniausia ir dėl spalvos, ir dėl dydžio (mažiau klijavimo)
QUOTE(KaleduManiake @ 2009 10 18, 08:22)
Reikės šiais metais ir man tokią pasidaryti tik gaila nespėju pasidairyti po parduotuves, dėl dovanėlių, nes visą laik skubu kurnors
pradekite dabar as dali nupirkau dovanu,kito menesio pradzioje,kadangi viska jau apgalvojus supirksiu likusias,iskepsiu Kaledini pyraga(kuri riekia laikyti 1,5-2 menesius)...liks 1,5 menesio smulkmenoms,namu puosybai . Manau net ir daug dirbanciam zmogui laiko tikrai pakankamai
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 10 18, 12:34)
pradekite dabar as dali nupirkau dovanu,kito menesio pradzioje,kadangi viska jau apgalvojus supirksiu likusias,iskepsiu Kaledini pyraga(kuri riekia laikyti 1,5-2 menesius)...liks 1,5 menesio smulkmenoms,namu puosybai . Manau net ir daug dirbanciam zmogui laiko tikrai pakankamai
gal galite pasidalinti receptuku?
QUOTE(valpurgija @ 2009 10 18, 11:49)
gal galite pasidalinti receptuku?
Stai Kalediniu kepiniu receptukai
http://www.supermama...?...385913&st=0
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 10 18, 14:34)
pradekite dabar as dali nupirkau dovanu,kito menesio pradzioje,kadangi viska jau apgalvojus supirksiu likusias,iskepsiu Kaledini pyraga(kuri riekia laikyti 1,5-2 menesius)...liks 1,5 menesio smulkmenoms,namu puosybai . Manau net ir daug dirbanciam zmogui laiko tikrai pakankamai
Pernai taip pat kepiau,labai visiems patiko,tik mano pastebėjimai,reikia šiek tiek mažiau cukraus,nes buvo per saldu