Įkraunama...
Įkraunama...

Medus

Ar galima i kosele kruopu ideti sauksciuka medaus? Mum 6.5men. g.gif
Atsakyti
Geriau nerizikuok, nes medus - stiprus alergenas, kuri patariama duoti ne anksciau, kaip nuo vienu metu. Skaiciau, kad kudikiui uztenka cukru, kurie yra gruduose, todel nereikia papildomai saldinti. Jei blogai valgo, galima i kose imaisyti trintu vaisiu arba fruktozes.
Atsakyti
Manau, jog šaukštelis tokio amžiaus kūdikiui lyg ir daugokai. Nebent tikrai žinai, jog jis nealergiškas medui.
Atsakyti
Kažkuriam žurnaliuky skaičiau, kad meduje gali būti botulizmo sporų. Nedaug, todėl suaugęs organizmas nesuserga, o va kūdikiai gali susirgti ohmy.gif . Be to, medus didelis alergenas. Jo ir maitinančiai mamai nepataria valgyti. Geriau jau palaukti iki 3 metų wink.gif .
Atsakyti
QUOTE (Momo @ 2004 10 23, 15:22)
Geriau nerizikuok, nes medus - stiprus alergenas, kuri patariama duoti ne anksciau, kaip nuo vienu metu. Skaiciau, kad kudikiui uztenka cukru, kurie yra gruduose, todel nereikia papildomai saldinti. Jei blogai valgo, galima i kose imaisyti trintu vaisiu arba fruktozes.

siaip tai su meduciu geriau palauk
Atsakyti
Nu ka as zinau, kadangi as daug medaus valgiau nescia, tai gal mano Luko organizmas priprates buvo, nes medaus jis gavo tikrai anksti, ar tai arbatele su medum, ar siaip, o dabar tai isvis duodu sauksciuka tai jam super, ir jokios alergjos. Zinoma, visu organizmai skirtingi, bet esu isitikinusi, kad jau geriau medu duot nei cukru clap.gif
Atsakyti
Aš savo penkiametei iki šiol nesaldinu arbatos nei medumi, nei cukrumi. Ir geria. Tik dejuoja, kad darželyje "netikra arbata", t.y. saldi, todėl ten prašo įpilti vandens. O medų valgo tik kaip medų - gauna ir retkarčiais, ir kasdien, bet po truputį. Kadangi seneliai bitininkai, tai ir medaus, ir kitų bičių produktų mūsų namuose yra ir mažė jų gauna, bet normuotai, t.y. kaip vaistų. Arbatą su medumi geria tik vaistinę: čiobrelių, liepžiedžių, raudonėlio ir kt., bet tada, kai negaluoja.
Atsakyti
jei pati pavalgau daugiau medaus, sūniuką tuoj išberia (maitinu pati), tai dar negreit duosiu paragaut...
Atsakyti
Maniškis medų surado pats:) Pakabino pirštuku ir paragavo. Dabar jau žino, kad medus vat tam stiklainyje ir kartais pats jo paprašo. Suvalgomas kiekis - ne daugiau pusės arbatinio šaukštelio. Medaus prašo tikrai ne kiekvieną dieną...
Atsakyti
Mors ir cia tema ne apie alergija, bet vis tiek pasisakysiu. Pries pusmeti Vilniaus alergologijos centre (Antakalny) mus taip nugyde parazitkos (na, as irgi ilgai tempiau, vis laukiau, kol nuo paskirtu vaistu viskas susitvarkys, nors ir blogejo jau ne dienom o valandom), kad kai nuvaziavom i Santariskes, tai vienas profesorius mus net fotografavo ir siule tas p... i teisma paduoti. Gydemes visokiausias vaistais ir budais, isleidom nesuvokiamai daug laiko, nervu, pinigu ir t.t., kol galiausiai nenuvaziavom pas viena zolininka (jau paprasciausiai neturejau ka prarasti), ir jis dave mums pora rusiu zoliu, dar visko prisake ka daryti, ir po dvieju savaiciu mums isgaravo visos alergijos. Ir, svarbiausiai, ta arbata, kuria mes turejom gerti, labai neskani, tai jis sake pasaldinti ja medum, kad vaikutis gertu. Ir pabreze, kad medus yra labai labai stiprus alergenas, gali ji vartoti pora metu ir nieko nejausti, o kai atsiras kokia astma, nezinosi is kur. Taciau su bet kokiom zolem medu gerti visada galima ir tai yra netgi labai sveika. Visos zoles kazkaip neutralizuoja alergines medaus savybes. Taigi mes sekmingai pusmetu geriam zoliu arbatele su medumi ir neturim jokiu alergiju. Bet vieno medaus valgyti as neduociau.
Atsakyti
Aš tau taip pat patarčiau neskubėti su medumi.Nes pamenu,kai dar pati maitinau savo sūneli,tai vienu metų buvau apsirgusi virusine liga,ir pavartojau aš tada medaus,norėjau ligą greičiau įveikti,tai sekančia dieną mano vaikiuką išbėrė.
Atsakyti
skaiciau, jog medus ir riesutai vaikams gali buti net mirties priezastimi verysad.gif
Atsakyti