Mano merginai 1,10. Kol gyvenom vasara pas senelius jie pripratino rytais duoti kava (cikorijos kava balinta su pienu), maukdavo kaip reikiant, o grizus i namus vis prasosi kavos, bet as jos neturiu, ir parduotuvej neradau pirkt.
Ar kas nors bandet duoti toki gerima savo vaikams?
Lietuviskai ji vadinasi TRUKAZOLE
siek tiek aprasymo:
Šioje kavoje daug inulino, kuris teigiamai veikia žarnyno florą ir tokiu būdu pagerina virškinimą bei didina atsparumą. Cikorijos kava pasižymi antiseptiniu, apetitą keliančiu, tulžies ir šlapimo išsiskyrimą skatinančiu poveikiu
Pirma kart girdziu apie tokia kava..

QUOTE(*Selma* @ 2009 10 25, 12:32)
Manau, kad visgi nereikėtų piknaudžiauti, nes tai yra vaistažolė. Šios kavos nepatariama gerti nėščiosioms ir ką tik pagimdžiusioms mamoms, tai ką jau kalbėti apie mažą vaiką. Šiaip vertėtų pasitarti su gydytoju.
Tai, kad is nepiknaudziaujam,maziau nei puse vaikisko puoduko cikorijos kavos,o visa kita pienas.
QUOTE(panterele35 @ 2009 10 25, 18:04)
Tai, kad is nepiknaudziaujam,maziau nei puse vaikisko puoduko cikorijos kavos,o visa kita pienas.
sveika,galiu patart geriam nuo 1m.lietuviska MIEZINE KAVA ir skanu ir sveika,yra pirkt IKI,kaina 2lt.skanaus :

kelis kartus per savaitę išgeriu su kondensuotu pienu, man skanu
vaikams kava????
o kam tokiems maziems vaikams kava duot?
nesupratau..
cikorijos kava man tai labai skani, bet vaikui tikrai neduodu jokios kavos

nesupratau..

QUOTE(vanesa9 @ 2012 10 31, 16:53)
vaikams kava????
nesupratau..

nesupratau..

Tai jūs gal maišote? Cikorijos kava tai nėra ta eilinė kava su kofeinu. Cikorijos kavoje nėra kofeino, kaip tik labai sveika net ir vaikams, žinoma ne kūdikiams ir metinukams, o šiek tiek vyresniems jau...
"Cikorijos kava - yra sveikas, organizmą stiprinantis gėrimas iš sodžiuje išaugusių gėrybių - cikorijos, miežių, gilių bei morkų."
QUOTE(*Liepa18* @ 2012 10 31, 17:29)
Tai jūs gal maišote? Cikorijos kava tai nėra ta eilinė kava su kofeinu. Cikorijos kavoje nėra kofeino, kaip tik labai sveika net ir vaikams, žinoma ne kūdikiams ir metinukams, o šiek tiek vyresniems jau...
"Cikorijos kava - yra sveikas, organizmą stiprinantis gėrimas iš sodžiuje išaugusių gėrybių - cikorijos, miežių, gilių bei morkų."
nemaisau

na tikrai savo vaikui neduosiu kavos