QUOTE(laurindre @ 2009 10 29, 09:04)
Tai stipriai suvyniok ir dek i saldytuva, ten skruzdes neilys, tik su vyru gali sunkoka,bet , jei gerai isuksi, gal nesupras
vyrai toliau nosies nemato
bent jau pas mane 
QUOTE(laurindre @ 2009 10 29, 09:04)
Tai stipriai suvyniok ir dek i saldytuva, ten skruzdes neilys, tik su vyru gali sunkoka,bet , jei gerai isuksi, gal nesupras
vyrai toliau nosies nemato
bent jau pas mane 
Taigi va kad sako saldytuve nera gerai laikyti, turbut laikysiu orakaitej (isjungtoj, be abejo) o kas del vyro tai maniskis saldumynus is po zemes atkasa
QUOTE(Shalimar @ 2009 10 29, 10:49)
Taigi va kad sako saldytuve nera gerai laikyti, turbut laikysiu orakaitej (isjungtoj, be abejo) o kas del vyro tai maniskis saldumynus is po zemes atkasa
As jau ji ispejau, kad namie du menesius bus pyragas, kurio negalima liesti, tai jis tik galva palingavo 
Įtariu, nelabai suprato, kaip čia bus pyrgas ir liesti negalima
QUOTE(Shalimar @ 2009 10 29, 10:49)
Taigi va kad sako saldytuve nera gerai laikyti, turbut laikysiu orakaitej (isjungtoj, be abejo) o kas del vyro tai maniskis saldumynus is po zemes atkasa
As jau ji ispejau, kad namie du menesius bus pyragas, kurio negalima liesti, tai jis tik galva palingavo 
ooo gera mintis su orkaite
O į ką vynioti reikia? Į sviestinį popierių? (aš čia klausiu apie Kalėdų pyragą
Saviškį ir aš perspėjau, kad savaitgalį kepsiu, o valgyt bus galima tik per Kalėdas, tai pasižiūrėjo taip keistai
QUOTE(kutvela @ 2009 10 29, 10:22)
merginos radau maximoj prieskoniu meduoliams,
tai kad visose prieskonių pardėse tų prieskonių yra... ta prasme meduoliams
QUOTE(Shalimar @ 2009 10 29, 10:49)
turbut laikysiu orakaitej
o ten oro patenka
QUOTE(Will @ 2009 10 29, 11:17)
O į ką vynioti reikia? Į sviestinį popierių?
as į sviestinį popierių ir rankšluostuką suvyniojau....
tik jaučiu būsiu sugadinus šiemet pyragą
o ir konsistencija kitokia pyrago gavosi.. pernai tik iskepus jis buvo žiauriai kietas.. o šiemet jis minkštas
QUOTE(Vikucce @ 2009 10 29, 11:15)
Aš tokius pat naudoju, tik Kotanij turiu šiuo metu, man labai patinka
tokį skonį ir kvapą duoda 
Kotanij vienus pirkau karstam vynui, tai ten gryna sintetika buvo, vien kvapas ir kazkokie balti milteliai,
Tie, kur nuotraukoj, gal ir nieko, turiu, bet dar neatidariau, bet sudeti, kur raso, turetu buti gera.
Dar esu pirkus Avokado firmos strudeliui prieskoniai, tie irgi geri jau isbandziau obuoliu pyraga kepant
sveikos darbstuoles, labai suzavejo mane visi tie kalediniai kepiniai...siemet ir as darbuosiuos,...kepsiu egle, pyraga pagal daivaja ir nusiziurejau tas formeles sokolado liejimui
http://www.arevitosi...ts/Cdcs6h5j.jpg
labai jos mane suzavejo...
bet gal kuri galetumet isduot sokolado recepteli, kad ir formelej sustingtu ir eglei tiktu apliet...
buciau labai dekinga 
ziurejau psl. duota nuorodele, kad tiesiog sokolada tirpint...bet turbut labai brangu gaunas...
jei visa egle apliet...
http://www.arevitosi...ts/Cdcs6h5j.jpg
labai jos mane suzavejo...
ziurejau psl. duota nuorodele, kad tiesiog sokolada tirpint...bet turbut labai brangu gaunas...
Išbandžiau meduolius pagal Cipciuką
Dariau iš pusės normos, nes tai buvo tik bandymas
Sodos neturėjau, tai dėjau kepimo miltelius, o vietoj dirbtinio medaus - naturalų
Kepė apie 8 min, bet guminiai man jie nesigavo
Gal kepimo miletliai kalti
Ir cukraus nedeginau, tiesiog tingėjau
Dėjau :cinamoną, kardamoną ir maltą imbierą. Jau kad namai pakvimo
Meduoliukai tikrai skanūs, kad ir neguminiai
Kelis sandariai įvyniojau į kepimo popierių, pažiūrėsiu koks skonis ir kokybė bus po 2 savaičių
Iš pusės normos gavos 1,5 skardos.
Ir dar pastebėjimas, kad labai greitai pagaminami

Kol spaudžiau formels, mažoji skalbimo miltelius vonioj pabėrė
Galvoju, kad įtartinai tylu
Pasidalinsiu labai skaniu Kalėdiniu aguonų vyniotiniu, kurį visada kepu Kūčių vakarą ir taip jau keli metai
Gaila, kad foto neturiu
Kalėdinis aguonų vyiotinis
TEŠLAI:
500g miltų
30g mielių
3 šaukštai cukraus
2/3 stiklinės šilto pieno
100g ištirpinto margarino
1 kiaušinis
ĮDARUI:
200g aguonų
50g razinų
3šaukštai cukraus
1kiaušinis
PAPUOŠIMUI:
125g cukraus pudros
1kiaušinis
10g lazdyno riešutų
Iš nurodytų produktų tešlai, paruošti tešlą ir paklildinti. Dvigubai iškilusią tešlą dar kartą išminkyti.
Idarui nuplikyti ir pamalti aguonas, išmirkytas razinas. Aguonas, razinas, kiaušinį ir cukrų išmaišyti.
Iškočioti stačiakampį tešlos lakštą ir užtepti įdarą. Kraštus palikti tuščius. Susukti vyniotinį, kurio galus užspausti, kad neišbyrėtų įdaras. Vyniotinį apie 15 min pakildinti sviestiniu popireiumi išklotoje skardoje. Prieš kepant aštriu peiliu keletą kartų viršų įpjauti įstiržai (kaip duonos kepalą įpjauna). Kepti 40-45min 200 laipsnių temp. Praėjus 20 min. temp. sumažinti iki 185 laipsnių. Iškepusį vyniotinį atvėsinti. Papuošti glajumi (viską išmaišyti, išskyrus riešutus ir aplieti vyniotinį, tada ant viršaus užbarstyti kapotus riešutus).
Mano pastebėjimai: Į tešlą dedu daugiau cukraus, nes mėgstam saldžiau, o vietoj margarino naudoju aliejų. Žiūrėkit kad įdare nebūtų skysčio, jei bus, geriau nusunkti ir labai gerai užspausti kraštus kai vyniojate vyniotinį. Gaunas tikrai didelis
Ir dar pastebėjimas, kad labai greitai pagaminami

Kol spaudžiau formels, mažoji skalbimo miltelius vonioj pabėrė
Pasidalinsiu labai skaniu Kalėdiniu aguonų vyniotiniu, kurį visada kepu Kūčių vakarą ir taip jau keli metai
Kalėdinis aguonų vyiotinis
TEŠLAI:
500g miltų
30g mielių
3 šaukštai cukraus
2/3 stiklinės šilto pieno
100g ištirpinto margarino
1 kiaušinis
ĮDARUI:
200g aguonų
50g razinų
3šaukštai cukraus
1kiaušinis
PAPUOŠIMUI:
125g cukraus pudros
1kiaušinis
10g lazdyno riešutų
Iš nurodytų produktų tešlai, paruošti tešlą ir paklildinti. Dvigubai iškilusią tešlą dar kartą išminkyti.
Idarui nuplikyti ir pamalti aguonas, išmirkytas razinas. Aguonas, razinas, kiaušinį ir cukrų išmaišyti.
Iškočioti stačiakampį tešlos lakštą ir užtepti įdarą. Kraštus palikti tuščius. Susukti vyniotinį, kurio galus užspausti, kad neišbyrėtų įdaras. Vyniotinį apie 15 min pakildinti sviestiniu popireiumi išklotoje skardoje. Prieš kepant aštriu peiliu keletą kartų viršų įpjauti įstiržai (kaip duonos kepalą įpjauna). Kepti 40-45min 200 laipsnių temp. Praėjus 20 min. temp. sumažinti iki 185 laipsnių. Iškepusį vyniotinį atvėsinti. Papuošti glajumi (viską išmaišyti, išskyrus riešutus ir aplieti vyniotinį, tada ant viršaus užbarstyti kapotus riešutus).
Mano pastebėjimai: Į tešlą dedu daugiau cukraus, nes mėgstam saldžiau, o vietoj margarino naudoju aliejų. Žiūrėkit kad įdare nebūtų skysčio, jei bus, geriau nusunkti ir labai gerai užspausti kraštus kai vyniojate vyniotinį. Gaunas tikrai didelis
QUOTE(Shalimar @ 2009 10 29, 01:58)
Didziausias galvos skausmas bus kaip paslepti pyraga nuo skruzdeliu (tikrai atsiras, jei laikysiu neapsaugota) ir nuo vyro 
Kokia Tu laiminga moteris
QUOTE(laurindre @ 2009 10 29, 11:04)
Tai stipriai suvyniok ir dek i saldytuva, ten skruzdes neilys, tik su vyru gali sunkoka,bet , jei gerai isuksi, gal nesupras
vyrai toliau nosies nemato
bent jau pas mane 












