IMBIERINIAI SAUSAINIAI
350 g miltų;
2 nubrauktų arbatinių šaukštelių kepimo miltelių;
1 arbatinio šaukštelio malto imbiero;
0.5 arbatinio šaukštelio cinamono;
žiupsnio smulkios druskos;
120 g sviesto
185 g rudojo cukraus (gali būti ir įprastas);
1 kiaušinio;
cukraus sausainukų kočiojimui.
Darom tešlą
Dubenyje, kuriame minkysite tešlą suberkite ir išmaišykite miltus, kepimo miltelius, imbierą,cinamoną. Išlydykite ir ataušinkite sviestą. Atskirame inde suberkite cukrų, vavilinį cukrų, druską, įmuškite kiaušinį, supilkite ataušusį sviestą ir viską gerai išplakite mikseriu. Sviesto masę supilkite į miltus ir viską gerai išminkykite, kol tešla nelips prie rankų. Tešlą pridenkite ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms, kad ši sustingtų.
Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 laipsnių. Skardą įklokite sviestiniu popieriumi.
Atskiroje lėkštelėje įpilkite šiek tiek cukraus. Iš tešlos formuokite mažus rutuliukus ir delnu įspauskite į cukrų ,gaunasi tokia cukruota kapeika. Kapeikytes dėkite į skardą palikdami tarpus nes jos kepdamos išsipučia. Kepkite apie 10 minučių.
SKANAUS
Kepti prieš kalėdas,arba kai labai norite ko saldus

Šiandie kepiau ,nerealiai skanūs,tik nuotraukas idėti čia problema.Dar kas mėgsta kardamoną ir gvazdikėlius galima ir šių prieskonių įmesti