Įkraunama...
Įkraunama...

Kepenėlės

Sveikutes, 4u.gif
Yra taip, kad nemegstu karstu kepeneliu, o vat atvesusios jos man labai skanios. Gal turite kokiu salotu ar uzkandziu su kepenelemis receptuku?
Siaip as darau tokias salotas, nusiziurejau is CILI picos blush2.gif :
Kepeneles (vistienos)
Vynuoges
Apelsinai
Pekino kopustas
(viskas lygiomis dalimis)
Uzpilu medaus - garstyciu padazu. thumbup.gif

Nagi dabar jus pasidalinkit savo kulinarinemis idejomis smile.gif
Atsakyti
As gaminu sonines, kepeneliu suktinukus, kurie skanus tiek silti, tiek atvese

user posted image

aprasymas ir daugiau nuotrauku bloge
http://www_neringa-b...-uzkandele.html
Atsakyti
Kepenėles valgau užsitepdama ant prancūziško batono smile.gif labai skanu.
Atsakyti
Marselio salotos su graikiniais riesutais
5 skilt. česnako
1 raudonas svogūnas
1 citrina
600 g kepenėlių vištienos
1 š. garstyčių
pipirų,druskos,
graikinių riešutų sauja


Kepenėles supjaustyti.Svogūną susmulkinti,česnaką-riekelėmis.Į keptuvę įpilame aliejaus,supilame svogūnus ir česnakus,druskos ir pipirų truputį.Kepti kol svogūnai bus minkšti.Tada sudedame kepenėles kepti.Salotas suplėšyti,riešutus pasmulkinti.Salotas sudėti į lėkštę.Iš citrinos išspausti sultis.Citrinos sultis užpilti ant salotų ir truputį ant kepenėliu.Šaukštą garstyčių įdėti į kepenėles kai jos baigia kepti.Kepenėles sudedame ant salotų.Puošiame riešutais.Skanaus!
Atsakyti
as gaminu pasteta, super gaunasi
Pastetas
"Reikės:
1200 gr vištų kepenų
300 gr sviesto
100 gr. brendžio
didelio svogūno
druskos, pipirų.
Eiga:
Svogūną sukepkite su trečdaliu sviesto, sudėkite kepenėles, apkepkite truputi, sudėkite likusį sviestą, druską, pipirus pagal skonį. Supilkite brendį. Jokiu būdu neperkepkite. Turi būti vos iškepę. Sumalt viską su blenderiu ir suverst į indą.
Pastabos:
Bukit atsargus su brendziu, kazkuriuo momentu keptuveje jis greiciausiai uzsidegs(antroj nuotraukikej biski matos:). Geriau naturekit nieko greit uzsiliepnojancio salia. Kepenu mase smulkinkit tiek kiek jum patinka, t.y. koks pastetas jum labiau patinka jei be gabaliuku - visai sutrinkit i piure. Kadangi pasteta valgysit salta - druskos dekite gan daug, turi but lyg truputi persudyta. Kai atsals bus pats tas
.
"

cia oficialus receptas, as gaminu is akies, ant sviesto pakepinu svoguna, kiek turiu kepeneliu, po to uzdengus dangti patroskinu, gale ipilu brendzio, kartais jei turiu dedu virta morka (graziau atrodo pastetas ir morka duoda saldumo)
kartais gaminu astresni, kartais ne...na zodziu fantazija kaip leidzia taip ir darau, bet super gaunasi pastetas
Atsakyti
Niu graziai skamba patiekaliukai thumbup.gif Reikes bandyt daryt 4u.gif
Atsakyti
o man patinka pastetas is kepeneliu ar kepenu sumaisytas su virtom morkom, saliero gumbu, pakepintu svogunu, viska sumalti, ideti marinuotu cielu pipiru, sudeti i kepimo inda ir kepti 180 temp. kol pavirsius graziai apskrus. istraukiam, pjaustom riekelem ir patiekiam
Kas megsta saldzius pastetus galima vietoj pipiru deti smulkintus dz. persikus ar slyvas + razinas.
Atsakyti
Pasteto dar neteko gaminti, bet daznai perku vistu kepeneles, apvolioju miltuose su prieskoniais (druska, pipirai, dziovintos petruskos) ir pakepu ant sviesto. Patiekiu su virtomis bulvemis ir svieziu darzoviu salotom.
Greita, nera labai brangu ir skanu ax.gif
Atsakyti
O as darau (retai, bet darau smile.gif ) tokias salotas:
Jautienos kepenys
Svogunai
Marinuoti agurkai
Majonezas

Jautienos kepenys supjaustomos plonais siaudeliais ir apkepinamos keptuveje (ant aliejaus) su mazu kiekiu pageidaujamu prieskoniu. Svogunai nulupami ir supjaustomi pusziedziais, taip pat apkepinami. Supjaustome marinuotus agurkelius siaudeliais. Kepenys ir svogunus atvesiname.
Visus ingridientus sumaisome su majonezu ir skanaus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(k_linele @ 2009 10 28, 22:53)
Siaip as darau tokias salotas, nusiziurejau is CILI picos  blush2.gif :
Kepeneles (vistienos)
Vynuoges
Apelsinai
Pekino kopustas
(viskas lygiomis dalimis)
Uzpilu medaus - garstyciu padazu.  thumbup.gif

Labai skanios salotos thumbup.gif
Atsakyti

 i 
FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti