Įkraunama...
Įkraunama...

akcija "Apgaubkime vaikus savo delnų šiluma"

Yra vaikų, kurie niekada neturėjo tik jiems numegztų vilnonių kojinių, šaliko, kepurės ar pirštinių... Yra vaikų, kuriems trūksta meilės ir žmogiškos šilumos...

Pirmą kartą Lietuvoje du labdaros ir paramos fondai – Almos Adamkienės fondas ir „Maisto bankas“ – bei visuomeninė organizacija „Gelbėkit vaikus“ susivienija bendrai Kalėdinei akcijai.

Mamos ar močiutės megztos vilnonės kojinės ar kepurė mums atrodo kaip natūralus ir savaime suprantamas dalykas. Tačiau vaikai globos namuose niekada nėra turėję tik jiems skirtų daiktų, kurie būtų numegzti su meile ir mintimis apie juos.

Akcijos „Apgaubkime vaikus savo delnų šiluma“ metu kiekvienas iš mūsų skatinamas imti į rankas virbalus, siūlus ir pradėti megzti. Numezgus šaliką, kojines, kepurę, pirštines ar kitus daiktus, skirtus vaikams, prašoma užrašyti atviruką su linkėjimais, supakuoti mezginius į gražų popierių, ant viršaus priklijuoti lapelį su užrašu, kokio amžiaus ir ar berniukui, ar mergaitei skirta dovana.

Iki gruodžio 15 d. dovanos bus renkamos visuose didžiuosiuose miestuose Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondo, „Maisto banko“ ir visuomeninės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ atstovybėse.

Kviečiame sutikti Kalėdas atsigręžus į Lietuvos vaikus ir tikimės, jog ši graži Kalėdinė akcija padės atkreipti dėmesį į tuos vaikus, kuriems reikia tiek nedaug – tik mūsų meilės ir šilumos.


Sukurtas akcijos puslapis Facebook‘e
http://www.facebook....30046984?ref=mf prašom prisijungti smile.gif

Taip pat pradėjau rašyti blog‘ą, prašom irgi prisijungti wink.gif

http://mezgamevaikams.blogspot.com/

Pagrindinis akcijos simbolis yra vaiko nupiešti ir nuspalvoti delniukai. Man kilo dar viena idėja, kurią gerų žmonių padedama galėčiau įgyvendinti.

Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatyme (http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=26397 ) yra daug punktų, privertusių mane susimąstyti. Vienas iš Jų:

3) kiekvienas vaikas turi lygias su kitais vaikais teises ir negali būti diskriminuojamas dėl savo arba savo tėvų ar kitų teisėtų vaiko atstovų lyties, amžiaus, tautybės, rasės,kalbos, tikėjimo, pažiūrų, socialinės, turtinės, šeimyninės padėties, sveikatos būklės ar kokių nors kitų aplinkybių;

Vaikai iš globos namų jaučiasi tarsi būtų ne mūsų visuomenės dalis. Aš labai noriu šiems vaikams padėti pamatyti, jog jie nėra raupsuotieji ir todėl izoliuoti nuo likusios visuomenės dalies. Kviečiu visus vaikus (ir suaugusiuosius) piešti tokius delniukus, kaip plakate, fotografuotis kartu su piešiniu ir siųsti nuotraukas į akcijos el. paštą mezgame.vaikams@gmail.com taip išreiškiant paramą, prisijungimą, palaikymą. O nuotraukas aš kelsiu į akcijos blog‘ą ir kitas visuomenės informavimo priemones.

Būčiau labai dėkinga, jei galėtumėte šią žinią išplatinti savo draugams ir kitiems geriems žmonėms.

Man šioje vietoje labai tinka Mauglio žodžiai – vis mes esam vieno kraujo – tu ir aš. smile.gif
Atsakyti
mielosios mamytės, ką gi manolte apie akciją? ar prisijungsite?
Atsakyti
QUOTE(Ronja @ Plėšiko Duktė,2009 10 31, 08:14)
mielosios mamytės, ką gi manolte apie akciją? ar prisijungsite?

Be abejo mirksiukas.gif Po truputį info plinta, mezgėjos renkasi siūlus smile.gif
Atsakyti
wink.gif o delniukus su savo vaikais piešit? ax.gif
Atsakyti
delniukus piešim, siūliukus sumegsim...

ale VYRŲ REIKIA - kompanija, kad palaikytų, į vaikų namus važiuojant. reikia gerų pavyzdžių....vat (negalvokit, kad man asmeniškai) wink.gif

Atsakyti
Labai graži akcija. Reikia ne tik pačioms megzti, bet įtraukti ir mamas, močiutes ir uošvienes ir tetas ir drauges, kad nei vienam vaikeliui šiltos dovanos nepritrūktų 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
labai graži akcija, būtinai prisijungsim drinks_cheers.gif
Atsakyti
Ačiū, mielosios, už palaikymą!!!

Štai adresai, kur galite nešti, siųsti dovanėles:

Panevėžyje dovanėles priims Socialinių paslaugų centras adresu Teatro g. 20A, pirmame kabinete.

Pupinės 11, Salininkai, Vilnius;

Vilniaus g. 22/1, Vilnius LT-01119;

Bažnyčios g. 2, Alytus, tel pasiteirauti 8 606 13 811;

Debrečeno g. 3 Klaipėda (d.d. 10-11.30 val., 13-16 val. ).

Ateityje adresų tik daugės smile.gif

Atsakyti
šiandien per LTV 18.15 val. žiūrėkite aktualijų laidą "Šiandien" wink.gif
Atsakyti
O kur Kaune galėčiau padovanoti savo megztus darbelius?
Atsakyti
QUOTE(Pimkie @ 2009 11 09, 21:35)
O kur Kaune galėčiau padovanoti savo megztus darbelius?

VŠI Senamiescio vaiku dienos centras, Adr.: Daukšos 52/14, Kaunas LT-44269, tel.fax: 8 37423310, mob.tel. 8 686 804 69, priėmimo laikas: 12 - 17 val.
Atsakyti
Aš taip pat mielai prisidedu prie akcijos, kol kas numezgiau tokias tris poras kojinaičių!
Atsakyti