QUOTE(kugelis @ 2009 11 04, 21:54)
Is tikruju domintu bet kas ka galetum pasakyt..
Kiek ilgai tau tai buvo taikyta? Ar mityba buvo pakankama? Ar nejautei diskomforto? Ar nebuvo kazkokiu salutiniu reiskiniu? Ar maista ta specialu pirkai ar namie gaminta naudojai? Daktarai minejo kazka, kad su laiku gali prireikt ir parenterinio maitinimo,taciau sito proceso as net neisivaizduoju..nezinau nei kaip tas maitinimas vyksta, nei kaip tai is viso vyksta.
Enterinis maitinimas man buvo taikomas dvejopai:
pirmu atveju pirkadvau specialius gėrimukus- Nutridrink , vėliau ir Nutrison. Nutridrink yra įvairaus skonio- braškinis, šokoladinis, vanilės skonio, kažkokių vaisių ir neutralaus skonio. Tas neutralaus skonio man nelabai patiko

Nutrison, berods yra tik neutralaus skonio, bet tekdavo prisiversti ir gerti

Diskomforto jokio nejaučiau, išskyrus tai, kad dėl ligos nuolat pykindavo, o ypač atsigėrus tų gėrimukų. Pirmą kartą juos vartojau apie tris savaites, o antrą apie dvi savaites.
Antru atveju pro nosį buvo įkištas maitinimo zondas ir nuolat lašindavo tam skirtus "gėrimus". Diskomfortas tik toks, kad jaučiau tą šlangelė, bet baisaus tikrai nieko
Parenterinė mityba yra maitinimas per į veną įvestą kateterį(man įvedė į kaklą).
Kažkur turėjau nuorodą į puslapiuką apie šias mitybas, pabandysiu surasti, galbūt padės
Papildyta:
Štai, radau:
-->ČIA<--
Jeigu dar kažkas domins- klauskit, kiek žinosiu-papasakosiu