
agnuole isvarysi mane is proto su savo skanumynais

QUOTE(aguonele @ 2009 11 17, 13:06)
Isbandziau man rodos Sroves
zuvies su plutele recepta

Kazkaip neatgaminu


QUOTE(Neila+69 @ 2009 11 17, 16:03)
Visa batona maisei su puskiliu farso?


QUOTE(aguonele @ 2009 11 17, 19:33)
As padesiu suvalgyti

Atsiminiau, kad ir as siandien zuvi kepiau, bet kokia skanule-vegele, labai paprastai ruosta, su druska gerai nutrinta isorine vegeles puse, isimtos kepeneles ir ikriukai, supjaustyta, padruskinta, papipirinta, pamiltuota


SROVES vegele labai jau skaniai atrodo mmm megstu zuvi....
QUOTE(Evelincik @ 2009 11 16, 22:56)
Kazkokius siaubiakus cia pasakojat
Vis gi manau jus valget triusiuka,nenoriu tiket,kad tokie dalykai gali detis musu turguose 


Labai teisingai pasakė, bent jau anksčiau tai visuomet turėdavo likt kailiukas ant galūnių, nes katino ir kraliko skerdenas atskirt gali labai retas.
Siek tiek graikiskos virtuves
Dolmadakia avgolemono, arba lietuviskai - Balandeliai vynuogiu lapuose su kiausiniu - citrinu padazu
Kadangi viska darau is akies, tai proporciju nerasau, i keptuve pilam alyvuogiu aliejaus, metam supjaustus svogunu laiskus, pakepinam, dedam nemazai pjaustytu petrazoliu, metu, ismaisom. Tada farsa, gerai ismaisom, pilam pomidoru pasta (ne kecupa!), uzverdam, pilam ryziu, druskos, pipiru, viska gerai ismaisom ir paliekam atvesti. Cia bus idaras.
Imam vynuogiu lapus, as naudojau konservuotus, kuriuos uztenka tik gerai nuplauti, tiesiam i lekste blizgancia puse zemyn, dedam idara ir vyniojam, tai atrodo mazdaug taip




Puodo dugna padengiam keletu vynuogiu lapu, ir rikiuojam balandelius, juos spaudziam viena prie kito, kad verdant nesugalvotu issivynioti

Kai baigiam, ant virsaus dedam keleta citrinos griezineliu, truputi alyvuogiu aliejaus ir vandens, kad viska apsemtu. Ant virsaus dedam lekste ir ka nors paslegimui, balandeliai neturi tureti laisvos vietoj, galima ant lekstes uzdeti puodeli, kuris remtusi i puodo dangti
Verdam ant silpnos ugnies, virimo laikas priklauso nuo vynuogiu lapu, as viriau valanda, paragavau, buvo ok, tai ir isjungiau. Gali buti, kad reikia trumpesnio laiko, nes lapai minksti, arba ilgesnio, ziurekit pagal skoni.
Gaminame padaza - gerai isplakam du kiausinius su dviem saukstais miltu, pilam vienos arba puses citrinos sultis (priklausomai nuo kiekio), as visa laika naudojau mikseri, ir po truputi pilam karsta nuovira nuo balandeliu. Tada padaza pilam i puoda ir truputi pakaitinam, kol sutirstes, dedam druskos, ragaujam.
Ir galu gale valgom, mano vienas skaniausiu graikisku patiekalu

Dolmadakia avgolemono, arba lietuviskai - Balandeliai vynuogiu lapuose su kiausiniu - citrinu padazu

Kadangi viska darau is akies, tai proporciju nerasau, i keptuve pilam alyvuogiu aliejaus, metam supjaustus svogunu laiskus, pakepinam, dedam nemazai pjaustytu petrazoliu, metu, ismaisom. Tada farsa, gerai ismaisom, pilam pomidoru pasta (ne kecupa!), uzverdam, pilam ryziu, druskos, pipiru, viska gerai ismaisom ir paliekam atvesti. Cia bus idaras.
Imam vynuogiu lapus, as naudojau konservuotus, kuriuos uztenka tik gerai nuplauti, tiesiam i lekste blizgancia puse zemyn, dedam idara ir vyniojam, tai atrodo mazdaug taip




Puodo dugna padengiam keletu vynuogiu lapu, ir rikiuojam balandelius, juos spaudziam viena prie kito, kad verdant nesugalvotu issivynioti

Kai baigiam, ant virsaus dedam keleta citrinos griezineliu, truputi alyvuogiu aliejaus ir vandens, kad viska apsemtu. Ant virsaus dedam lekste ir ka nors paslegimui, balandeliai neturi tureti laisvos vietoj, galima ant lekstes uzdeti puodeli, kuris remtusi i puodo dangti

Gaminame padaza - gerai isplakam du kiausinius su dviem saukstais miltu, pilam vienos arba puses citrinos sultis (priklausomai nuo kiekio), as visa laika naudojau mikseri, ir po truputi pilam karsta nuovira nuo balandeliu. Tada padaza pilam i puoda ir truputi pakaitinam, kol sutirstes, dedam druskos, ragaujam.
Ir galu gale valgom, mano vienas skaniausiu graikisku patiekalu


Shalimar, iš kur tu tų lapų gauni?
receptuką įsitraiksiu į valgeraštį

QUOTE(Rastika @ 2009 11 18, 16:42)
itariu,kad nuo medzio pasiskina


Receptas tikrai puikus, tik beda, kad pas mus jau visi lapai nukrite, ne tik vynuogiu

QUOTE(brashke77 @ 2009 11 18, 14:48)
itariu,kad nuo medzio pasiskina



Is tikruju tai galima naudoti sviezius, kiek skaiciau, Lietuvoj jie buna geguzes pabaigoj - birzelio pradzioj, ir galima konservuoti. As niekada nesu konservavus, bet reikia daryti taip
Konservuoti vynuogių lapai
1 l vandens
120 g druskos
vynuogių lapų, kiek tilps
Paruošti stiklainius konservavimui. Jaunus vynuogių lapus išplauti, palikti išdžiūti. Sausus sudėti vieną ant kito, lygia puse į vidų. Surišti ryšulėlius lininiu arba medvilniniu siūlu, sudėti į stiklainį vieną šalia kito. Vandenį užvirinti, įberti druskos, išmišyti, kol ištirps. Karštu tirpalu užpilti lapus, uždengti plastikiniais dangteliais. Laikyti šaltoje vietoje. Prieš naudojant vynuogių lapus užmerkti šiltame vandenyje.
Mano pastebejimai - cia lapus susuka kaip cigarus ir sudeda i stiklaini, kai uzpila verdanciu vandeniu, jie truputi pakeicia spalva, ir as tai uzdaryciau metaliniais dangteliais. Pries naudojant - nuplauti.
Taip pat galima ir uzsaldyti - pries tai nuplauti, susukti ir nuplikyti verdanciu vandeniu.
Jei gaminama su svieziais lapais, juo reiktu nuplikyti arba pavirti kokias pora minuciu, kad suminkstetu

Beje, as manau, kad vynuogiu lapu turetu buti lietuviskose parduotuvese, jei jau atsirado phyllo teslos, tai ir lapu gali buti

Shalimar,kaip skaniai atrodo
Cia mano vienas megstamiausiu patiekalu
Teks MB i graiku restorana tempt

Cia mano vienas megstamiausiu patiekalu

Teks MB i graiku restorana tempt

QUOTE(ikristute @ 2009 11 17, 15:36)
Patikėk būna taip,
esu girdėjus tokių istorijų, o ir vienas draugas kurio tėvai kaime gyvena, pasakojo, kad kaimiečiai, kaimynai taip buvo padare, vietoj triušio, kates pardavinėjo, sakė nė kuo nesiskiria nulupti
, nežinau, kiek sąžinės reikia neturėt, kad taip daryt
. Todėl ir mums patarė žiurėt į uodegyte jei kada pirksim, bet mes tokių dalykų nevalgom, sąžinė neleidžia
, nes namie auginam dekoratyvinį triušiuką 







QUOTE(aguonele @ 2009 11 17, 12:06)
Isbandziau man rodos Sroves
zuvies su plutele recepta .labai patiko

Kaip skanu, ta plutelė, tai niam

QUOTE(Srove @ 2009 11 17, 19:17)
Atsiminiau, kad ir as siandien zuvi kepiau, bet kokia skanule-vegele, labai paprastai ruosta,
Tokio skanumyno, tai iš vis nesu ragavus



QUOTE(Shalimar @ 2009 11 18, 13:45)
Siek tiek graikiskos virtuves
Dolmadakia avgolemono, arba lietuviskai - Balandeliai vynuogiu lapuose su kiausiniu - citrinu padazu

Dolmadakia avgolemono, arba lietuviskai - Balandeliai vynuogiu lapuose su kiausiniu - citrinu padazu

Dievinu balandėlius


QUOTE(mamkaa @ 2009 11 09, 06:02)
Labas rytelis 
Kepti sparneliai
2 kg sparneliu, cesnako galvute, morka didele, 3 svogunai, druska, pipirai, kmynai. Visais siais prieskoniais itriname sparnelius ir paliekame pasimarinuoti 2 val. Tada dedame i skrada, uzpilame vandenuko ir kepame pie 1 val. Bekapant vandenukas isgaruoja, ir sparneliai graziai apkepa. Patiekiau kaip karsta patiekala, su darzovem ir vrtom bulvem. bulves galima kepti ir kartu su sparneliais orkaitej, bet kadangi kepiau daug sparnu tai netilpo bulves.

Papildyta:
niu kaip skaniai tarodo, kai tik pamaciau kazkaip pagalvojau, kad tai pica
. Labai viliojanciai spalvos atrodo, kazkaip beziurint atrodo, kad valgyciau valgyciau ir sustoti negaleciau.

Kepti sparneliai
2 kg sparneliu, cesnako galvute, morka didele, 3 svogunai, druska, pipirai, kmynai. Visais siais prieskoniais itriname sparnelius ir paliekame pasimarinuoti 2 val. Tada dedame i skrada, uzpilame vandenuko ir kepame pie 1 val. Bekapant vandenukas isgaruoja, ir sparneliai graziai apkepa. Patiekiau kaip karsta patiekala, su darzovem ir vrtom bulvem. bulves galima kepti ir kartu su sparneliais orkaitej, bet kadangi kepiau daug sparnu tai netilpo bulves.

Papildyta:
niu kaip skaniai tarodo, kai tik pamaciau kazkaip pagalvojau, kad tai pica

niam,niam



