tai ne pica

o pyragas

šiaip tai turėjo būti elzaso svogūnų pyragas,bet neturėjau reikiamo kiekio svogūnų ir grietinėlės

už tad apie 0,5 kg kalakutienos faršo ir kelis pievagrybius
tešlai:
250 g miltų persijoti ir sumaišyti su
250 g varškės, įberti
druskos pagal skonį, įpilti
125 ml vandensišminkyti tešlą ir padėti valandai į šaldytuvą
įdaras:
3 svogūnų galvos supjaustytos pusžiedžiais ir apkepintos nedideliame kiekyje
sviesto.ten pat papjausčiau ir kartu apkepinau
kelis pievagrybius ir
pora skiltelių česnako (tik nespauskit,o būtent supjaustykit).atskirai apkepinau
apie
0,4-0,5 kg neriebaus kalakutienos faršodruska,pipirai
užpilas:
3 kiaušiniaiapie 125 ml pieno2 v.š. grietinės2 v.š. majonezo4 a.š. krakmolodruska,pipirai,džiovinos petražolės.viską gerai sumaišyti
tešlą iškočioti ant miltais pabarstyto stalo (tešla man labai patiko -minkšta,elastinga ir ne "guminė"

). iškloti formą (aš kepiau didelėje skardoje.tik nekatokit mano klaidos-neklokit po apačią kepimo popieriaus

kaip aš jį paskui krapščiau nuo to pyrago

geriau skardą patepti trupučiu aliejaus).padaryti bortelius. ant viršaus kepinti svogūnai,faršas,užpilas ir aš dar pabarsčiau rūkytos šoninės,bet man jos skonis buvo per aštrus čia

bet MB patiko ir su ja
kepti 25 min 250 C orkaitėje (man buvo baisu tokioje temperatūroje kepti,padariau 220 C- kuo puikiausiai iškepė

)
mums buvo laaaabai skanu

labai patiko tešla-visiškai be riebalu,minkšta.
šiaip originale įdaras yra vien iš daug pakepintų svogūnų ,o užpilas iš 3 kiaušinių,250 ml grietinėlės,125 ml natūralaus jogurto,3-4 a.š. krakmolo ir 100-200 g smulkiai supjastyto bekono.
rekomendoju