Aviena mėtose su parmezano plutele.
Kad negaišti laiko, įjungiame orkaitę, kurį turės sušilti iki 180-200 C, pastatome keraminę kepimo formą šildyti.
1 asmeniui 2 avienos kotletai ant kauliuko (nugarinė)
Paruošiame mėsą nupjaustome plėves, riebalus. Ideale turi likti tik šonkauliuko kaulas, stuburinę dalį geriau pašalinti, ir būtinai patikrinti, ar neliko smulkių kaulo nuolaužų.
Paruošimui reikia 3 dubenėlių.
1 dubenėlis - mėtos ir česnakai.
Mėtų lapelius (apie 30-40) vnt. smulkiai sukapojame, ten pat susmulkiname 2 česnako skilteles. Įdedame druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
2 dubenėlis - sūrio ir džiūvėsėlių paniruotė.
100-120 gr. Parmezano sūrio (čia tinka ir mūsų lietuviškas Džiūgas) tarkuojame ant smulkios tarkos. Sumaišome su 100 gr. Smulkių paniravimo džiūvėsių.
3 dubenėlis kiaušinio suplaktinė (lezjonas)
3 kiaušinius kruopščiai suplakame su valgomuoju šaukštu vandens ir žiupsneliu druskos.
KEPIMAS.
Keptuvėje įkaitiname 150 gr. Tyro alyvuogių aliejaus su gabaliuku sviesto.
Kotletus įtriname mėtų-česnakų mišiniu, kad jo liktų gausiai.
Pamerkiame į lezjoną, po to į paniruotė, vėl į lezjoną, vėl į paniruotę.
Kotletus apkepame gerai įkaitintuose riebaluose apie 30 sekundžių kiekvienai pusei, kol apskrus nuostabiai auksine spalva.
Jokių būdų negalima kepti per ilgai sugadinsite švelnią paniruotę.
Apkeptus kotletus sudedate į jau įkaitusią keraminę formą.
Kepate orkaitėje 20-30 minučių.
Ištraukiate formą iš orkaitės, užklojate rankšluosčiu ir paliekate 10 minučių.
Nuostabiai prabangaus skonio mėsa.