QUOTE(<LIBE> @ 2010 02 12, 10:53)
mamytes, man laba idomu kieko koks racionas..
1. Darzoves
2. Vaisiai
3. Mesyte
4. Zuvis
5. Miltiniai patiekalai
6. Pieno produktai
7. Duona
Aš valgau (nuo pat pradžių, kai pradėjau žindyti mažylę- tiesa, uos produktus, kurie man atrodė "įtartini" pradėjau valgyti tik po truputį, stebėdama kūdikio reakciją):
1. Bulvės, morkos, špinatai, paprika, pomidorai (lupdavau odą iš nėštumo metu ir dabar), agurkas (irgi lupu), poras, pievagrybiai, alyvuogės, cukinija, artišokas, baklažanas, burokėliai, iceberg'o salotos, avokadas, salieras, moliūgas, šaldytos voveraitės, prieskoninės žolelės (dabar- savos šaldytos), lęšiai.
2. bananai, kivi, kriaušės, obuoliai (tik kepti, nes nuo kitokių man pačiai pučia pilvą, tai su vaiku net neeksperimentuoju), savos šaldytos braškės, avietės, vyšnios, juod. serbentai, spanguolės, melionas, mandarinai (labai saikingai), citrinos, imbieras.
3. Nevalgau.
4. Retkarčiais valgau menkę, lašišinę žuvį. Paprastai- troškintą arba keptą orkaitėje.
5. Makaronai (visokie visaip, labai patinka ir tinka), įvairios grūdinės košės (išskyrus grikius, kurių negaliu pakęsti

)- dažniausiai pusryčiams.
6. Viskas, išskyrus kefyrą/rugpienį/pasukas. Jogurtą stengiuosi pirkti natūralų (dažniausiai- Dobilas), valgau visaip- ir su šaldytom uogom, o kartais, kaip padažą su prieskoninėm žolėm ir agurku, šlakeliu alyvų aliejaus susimaišius. Mėgstu ir nemažai valgau kieto sūrio ir varškės.
Grietinę ir ypač sviestą vartoju saikingai, bet taip dariau visada.
7. Duoniukai (labai patinka ir daug valgau ruginių duoniukų FinnCrisp), daugiagrūdė duona, itališka duona ciabatta (silpnybė, bet nedažnai valgau), džiūvėsiai, javinukai, barankos ir pan. "kramtalai"
Aliejų naudojų alyvų, linų sėmėnų, moliūgų sėklų, sezamo, saulėgrąžų.
Arbatas geriu žolelių, vieną kartą dienoje juodą arbatą arba vieną kavą jei dar labai norisi kavos - renkuosi bekofeininę.
Saldumynai gana saikingai, bet vis vien: ledai, pieninis šokoladas, sausianiai ir savi gaminiai- kokia nors proga pyragas ir pan.
Lig šiol nevalgau: pupų, pupelių, žirnių, sojų pupelių gaminių ir pan., kopūstų, kefyro ir pan., virtų/ keptų kiaušinių (kiek yra kokiam gaminyje, tiek), vengiu prieskonių su visokiais dažikliais/ stiprikliais, visokių sultinio kubelių ir kito šlamšto 9bet ir anksčiau vengiau). Riešutų valgau itin saikingai ir retai- pvz. du graikinius arba lazdyno riešutus vienu metu... iki kito karto, kai prisiminsiu (po kokio mėnesio

)
Sushi sukau namuose keletą kartų, bet pati valgiau tik su agurku ir avokadu. Vis vien buvo labai skanu ir gerai
Na, gal kam pravers.
Tiesa, aš esu vegetarė, labai seniai. Tik nėštumo metu bei žindydama retkarčiais valgau žuvies. Paskui, nežinau, gal vėl nebevalgysiu, bus matys.