Įkraunama...
Įkraunama...

Mėnulio Fazės

Kas žino kaip mėnulio fazės lemia žmogaus elgesį, mastyseną,sveikatą ir visa kita? Kas Yra jautrus pilnačiai ir naktį virsta lunatiku..? smile.gif kokia menulio fazė geriausia kaip jum atrdodo? papasakokit viska ka žinot ir ka pačios norit pasakyti!?
Atsakyti
nu, aš tai tik tiek žinau, kad jei mėnulis tampa blynu danguje - geros nuotaikos ir santarvės nesitikėk. schmoll.gif Sapnai sapnuojasi visokie be ryšio, jaučiuosi nepailsėjus, neišsimiegojus. Būnu "žvėris" tongue.gif Čia mano draugas taip sako. Nesukalbama, isterikė ir viskuo nepatenkinta persona ax.gif
Šiaip pastebėjau, kad ir aplinkiniai keisti pasidaro. Klientai ateina kažkokie nesiorientuojantys, tai jiems kažko reikia, o gal nieko nereikia. Nu nemėgstu pilnaties. schmoll.gif
Kitų fazių kažkaip nepajuntu biggrin.gif Žinau, kažkada ten plaukus reik kirpti, kad augtų ir sveiki būtų, dar pagal mėnulius gėles sodina ir pan.
Atsakyti
Per pilnati as su savo vyru ir savo tevu negaliu susisneket , toks durnynas namuose buna blink.gif
Atsakyti
Na aš su savo uošviu prie bet kokios mėnulio fazės nesusikalbu biggrin.gif
Su vyru susikalbu tik tada kai pilnatis biggrin.gif - abudu kvaištelėję doh.gif

O jei rimtai, pati labai jautriai reaguoju į mėnulio fazes. Preišpilnis būna bene blogesnis nei PMS dieną, pilnatis - jokio miego naktį. Taip ir iškrenta man iš normalaus gyvenimo savaitė, kartais daugiau, kartais mažiau, čia jau kaip pati nusistatai...
Bet pilnaties nemėgstu.
Sako tai (pilnaties jutimas - aut. pastaba biggrin.gif ) priklauso nuo zodiako ženklo. Aš vėžys - esu jautri mėnulio fazėms. Mano vyras - mergelė - manęs niekaip suprast negali doh.gif
Atsakyti
Per kelias pilnaties valandas žmonės, gyvūnai ir augalai Žemėje aiškiai jaučia jėgą, lunatikai vaikšto miegodami, stipriau nei įprastai kraujuoja žaizdos, tą dieną surinktos vaistažolės pasižymi stipresniu poveikiu, dabar nupjauti medžiai gali žūti, padaugėja nusikaltimų, daugiau gimsta vaikų. Labai naudinga badauti visą dieną, nes organizmas labai gerai priima visas medžiagas. Organizme greičiau kaupiasi vanduo, jungiamasis audinys pasidaro minkštesni. Ta diena po operacijų yra nepalankiausia. Dažni potvyniai.

Per delčią geriau nei įprastai pavyksta operacijos, žaizdos mažiau kraujuoja, beveik niekada nelieka bjaurojančių ir energijos tekėjimą organizme blokuojančių randų. Beveik visi namų ruošos darbai tirpte tirpsta, ir kas daugiau valgo nei įprastai, ne taip greitai pasitaiso. Organizmas jaučia veikimą jėgos, kuri paremia tam tikrus ketinimus ir profilaktines bei gydomąsias priemones, kitką greičiau stabdo ir veikia teigiamai. Delčia pašalina nuodus ir išskalauja, išprakaituoja ir iškveoia, džiovina, tvirtina, uždaro ir sandarina, kaupia vandenį žemėje, skatina veikti ir eikvoti energiją.

Jaunatis - labai trumpas laikas ypatingiems impulsams žmogui, gyvūnams ir augalams: kas tą dieną badauja, išvengia daug ligų, nes organizmo pasirengimas pašalinti nuodus yra didžiausias. Tai geras laikas palikti viską, kas sena, pvz. atsikratyti blogų įpročių. |emė pradeda kvėpuoti, nesveiki medžiai, nugenėti tą dieną, tampa vėl sveiki.

Priešpilnyje veikia jėgos, vienus ketinimus, profilkatines bei gydomąsias priemones paremiančios, o kitus - stabdančius ir veikiančius neigiamai: priešpilnis veda, planuoja, kuria, įkvėpia, kaupia energiją, trukdo žemei įsisavinti vandenį, kauoia jėgas, skatina pasigailėti ir ilsėtis. Skrandžio negalavimai priešpilnyje įveikiami lengviau nei delčioje, ypač lengvai įsisavinamos mineralinės medžiagos ir vitaminai. Daug geriau veikia magnio, kalcio ir geležies preparatai. Organizmas yra pasirengęs priimti, todėl žmogus, valgydamas tiek pat, daug greičiau priauga svorio (!!!). Kuo mėnulis labaiu pilnėja, tuo gijimas po susižeidimų ir operacijų vyksta sunkiau, susiformuoja dideli randai. Daug dažnaiu priešpilnyje organizme ir ypač kojose ima kauptis skysčiai. Sunkesni būna apsinuodijimo reiškiniai įgėlus vapsoms ar apsinuodijus grybais.Bet priešpilnyje organizmas geriau priima gydomųjų tepalų poveikį. Be to, priešpilnio veikimą galima pastebėti ir buityje. Pavyzdžiui, priešpilnyje naudojant tokį pat kiekį skalbimo miltelių skalbiani būna švaresni nei delčioje.

rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baltija: 26 spalio 2005 - 18:23
nu manes tos fazes neveikia,bet viena pazystama labai.per pilnati is jo zodzio neistrauksi.anksciau net i kaima isvaziuodavo,kad kuo toliau nuo zmoniu.bet is kaimo gryzdavo su keliais sukurtais eilerasciais.niekada as jo nesupratau,gal jam vienatves per pilnati reikia wink.gif
Atsakyti
Per jaunaties pirmąją dieną reikia sugalvoti norą ir jis išsipildys. Dar geriau tą norą užrašyti, padėti ant palangės, prispausti arklio figūrėle ir palikti per naktį.

Atsakyti
Pasakysiu tik tiek- pilnatis man košmaras doh.gif .Kai tik pasidarau pikta, irzli- galiu net nežiūrėti per langą, nes žinau ką pamatysiu. Jua ir vyras pastebėjo mano tokius nuotaikų svyravimus, ir kai tik pradedu jau kabinėtis, atitraukia ramiai sau užuolaidą ir ramiai ištaria g.gif -PILNATIS. O tada nekreipia į mane dėmesio schmoll.gif , kol nenusiraminu mirksiukas.gif
Atsakyti
o man baisiau nei pilnatis yra PMSas lotuliukas.gif o mano vyrui pilnatis visai stogą nuneša....piktesnis, irzlesnis pasidaro doh.gif o šiaip irgi girdėjau, kad per pilnatį padaugėja darbo visoms psichologines problemas sprendžiančioms tarnyboms ir kitoms tarnyboms, nes visokie freakai ima skambinėt bigsmile.gif
Atsakyti
na dar šį bei tą radau :



Regimasis Mėnulio judėjimas ir jo fazės

Čia mes nenagrinėsime tikrojo Mėnulio judėjimo, kadangi tai neturi tiesioginio ryšio su nagrinėjama tema, be to apie tai galima pasiskaityti specialiojoje literatūroje.

Vieną kitą valandą pastebėjus Mėnulį, galima lengvai įsitikinti, kad jis žvaigždžių atžvilgiu juda iš vakarų į rytus, t.y. prieš laikrodžio rodyklę. Per parą jis pasislenka vidutiniškai 13° , dėl to kiekvieną tolesnę parą pateka (arba nusileidžia) maždaug 50 min. vėliau. Visą ratą danguje žvaigždžių atžvilgiu Mėnulis padaro per vidutiniškai 27,32 vid. saulinės paros. Šis laiko tarpas vadinamas žvaigždiniu arba sideriniu mėnesiu.

Regimasis Mėnulio pavidalas dar vadinamas faze. Skiriamos keturios pagrindinės Mėnulio fazės: jaunatis, priešpilnis, pilnatis ir delčia. Šiame darbe paminėtus fazių pavadinimus mes sutapatinsime tik su kritiniais taškais, kurių metu Mėnulis keičia pavidalą ir tyrimo eigoje laikysime tokios regimojo pavidalo (fazės) kaitos sekos: jaunatis (kaip kritinis taškas), 1 fazė, priešpilnis (kaip kritinis taškas), 2 fazė, pilnatis (kaip kritinis taškas), 3 fazė, delčia (kaip kritinis taškas), 4 fazė.

Ta pati Mėnulio fazė pasikartoja kas saulinės 29,5 paros. Šis periodas vadinamas sinodiniu mėnesiu. Jis kaip matyti yra ilgesnis už siderinį mėnesį, nes sinodinis mėnuo – tai laiko tarpas, per kurį mėnulis užima tą pačią padėtį Saulės, o ne žvaigždžių atžvilgiu, o juk Saulė taip pat pamažu slenka į rytus.

Žemiau apibūdinsime Mėnulio fazes.

Jaunatis

Saulė, Mėnulis ir Žemė sudaro vieną liniją. Todėl Mėnulis tampa nematomas. Saulės ir Mėnulio traukos jėgos sumuojasi ir veikia viena kryptimi, todėl tuo metu Žemėje pastebimi didžiausi potvyniai ir atoslūgiai.

1 fazė

Mėnulis juda į Rytus (prieš laikrodžio rodyklę), tolsta nuo Saulės. Tampa matomas vakarinėje dangaus skliauto dalyje. Apšviesta dešinioji jo pusė didėja, kol po 7,4 paros būna apšviesta pusė Mėnulio. Fazės pabaigoje Mėnulis sudaro 90 ° kampą Saulės atžvilgiu, taigi Mėnulio gravitacinis poveikis mažiausias. Mėnulio keliami potvyniai sutampa su Saulės atoslūgiais.

Priešpilnis

Po 7,4 paros Mėnulis sudaro 90 ° kampą Saulės atžvilgiu. Apšviesta visa dešinė Mėnulio pusė.

2 fazė

Po priešpilnio taško Mėnulis juda toliau, vis labiau nutoldamas nuo Saulės. Mėnulio ir Saulės gravitacijos pradeda dalinti vandenį. Ši fazė tęsiasi nuo 7,4 iki 14,8 paros.

Pilnatis

Mėnulis sudaro 180 ° kampą Saulės atžvilgiu. Matoma pilnai Saulės apšviesta mėnulio pusė. Įvyksta galutinis vandens pasidalijimas. Mėnulis sukelia savus potvynius, Saulė – savus.

3 fazė

Mėnulis ima artėti prie Saulės.Visiškai apšviesta Mėnulio disko dalis ima mažėti, kol kairėje pusėje lieka tik pusė apšviesto disko. Ši fazė tęsiasi nuo 14,8 iki 22,1 paros.

Delčia

Saulė apšviečia Mėnulio disko kairę pusę. Mėnulis sudaro 270 ° kampą Saulės atžvilgiu. Mėnulio ir Saulės gravitacinių jėgų poveikis vienas kitą neutralizuoja.

4 fazė

Mėnulis vis labiau artėja prie Saulės kol neatsiduria viduryje tarp Žemės ir Saulės. Tai tęsiasi nuo 22,1 paros iki 29,5 paros, t.y. iki naujos jaunaties. Vis labiau dyla Mėnulio pjautuvas kol galiausiai visai išnyksta.

3. Mėnulio įtaka žmogaus organizmui

Jaunatis

Tai pirmasis ypatingas taškas. Mėnulis atsiduria tarp Žemės ir Saulės, Mėnulio-Saulės trauka sumuojasi, todėl žmogus tampa 20 % lengvesnis. Žmogaus skysčiai yra prie galvos. Maksimalus In lygis. Dabar besiplečiančius ir kylančius aukštyn procesus keičia priešingi – suglaudinantys ir einantys žemyn.

1 fazė

Bendra Mėnulio ir Saulės gravitacija mažėja kol galiausiai viena kitą neutralizuoja. In mažėja, Jan didėja, todėl skysčiai iš galvos srities leidžiasi žemyn ir tolygiai pasiskirsto organizme (stiprėja Jan). Laipsniškai didėja žmogaus svoris bei aktyvumas.

Bendros rekomendacijos. Iš karto po jaunaties organizmo skysčiai ir gravitacinės energijos centras labai plačiai išsidėsto žmogaus kūne nuo pakaušio iki kojų pėdų. Taip atsitinka, nes bendra Saulės ir Mėnulio gravitacija stovintį žmogų veikia potvyniais ir atoslūgiais. Potvynis - kai žmogus būna nakties pusėje. Kadangi žmogus naktį guli (bent jau turėtų), skysčiai ir energija koncentruojasi ne kojų pėdose, bet maždaug polygiai pasiskirsto po visą organizmą. Taigi yra labiau stimuliuojama žmogaus viršutinė kūno dalis.

Taigi pirmos fazės metu:

a) pirmajame trečdalyje aktyviausios bus galva, veidas, smegenys, viršutinis žandikaulis ir akys;

b ) antrame - gerklė, kaklas, Eustachijaus vamzdis ir kaklo slanksteliai;

c) trečiame - pečiai, rankos iki alkūnių, plaučiai, nervų sistema.

Jeigu šiose organizmo dalyse bei organuose žmogus turi atvirą ar paslptą patologiją, atitinkamu fazės periodu jos poveikis sustiprės.

Šioje fazėje rekomenduojama pradėti sveikatingumo ciklus.

Konkrečios rekomendacijos per pirmąją Mėnulio fazę.

1. Fizinį krūvį laipsniškai didinkite iki penktos dienos. Penktą, šeštą ie septintą dienomis galimas maksimalus krūvis.

2. Rekomenduojama danžnai atlikinėti kontrastines vandens procedūras (karštas-šaltas).

3. Pirmoje fazėsdalyje rekomenduojama valgyti Jan maistą, padedantį suspausti organizmą, o antroje - lengvesnį natūralų maistą.

4. Fazės pabaigoje, naudinga švarinti bei maitinti odą, nes skysčiai labai gerai įsigeria į odą.

5. Iš vaistinių augalų šiuo metu palankiausia rinkti šakniavaisius, ypač fazės pabaigoje, nes juose susikaupęs maksimalus energijos kiekis.

Priešpilnis

Saulės gravitacija atsveria Mėnulio gravitaciją, taigi išorinės gravitacijos nėra. Žemė, anksčiau buvusi kiaušinio formos, vėl tampa apskrita. Maksimalus organizmo aktyvumas. Jan pasiekia maksimumą. Žmogaus svoris didžiausias, organizmas suspaustas. Po šio taško, organizmas vėl ima plėstis, skysčiai ima kilti į viršų.

2 fazė

Laipsniškai didėja Mėnulio ir Saulės gravitacija. In didėja, Jan mažėja. Skystosios terpės iš organizmo vidaus kyla į paviršių, organizmas plečiasi. Reikia mažinti fizinį aktyvumą, nes galima išsklaidyti ir prarasti daug energijos. Palankus laikas apsivalymo procedūroms.

Bendros rekomendacijos. Organizmo skysčių ir energijos centras yra krūtinės ląstoje, taigi antrosios Mėnulio fazės metu aktyviausios yra:

a) pirmame trečdalyje - viršutinė pilvo dalis, pilvas, alkūnių sąnariai;

b ) antrame - širdis, tulžis, krūtinės ląsta ir stuburo viršutinė dalis;

c) trečiame - skrandis, žarnos.

Jei šiose vietose yra užsislėpusi patologija, atitinkamu laiku ji paaštrės.

Šiuo metu organizmas plečiasi, skysčiai ir energija plūsta į paviršių, tai padeda organizmui apsivalyti. Tačiau reikia mažiau apkrauti organizmą, nes lengvai prarandama energija.

Konkrečios rekomendacijos:

1. Fizinį krūvį palaipsniui mažinkite.

2. Naudingos šiltos ir karštos vonios, kurios padės organizmui pereiti į plėtimosi stadiją.

3. Valgykite plečiantį In maistą.

4. Palankiausia fazė apsivalymui: šlakai ir nešvarumai patys veržiasi lauk.

5. Palankiausia rinkti antžeminę vaistinių augalų dalį.

Pilnatis

Maksimalus priešpriešinis Mėnulio ir Saulės poveikis Žemei. Žemė ištęsta, išplėsta. Žmogaus organizme energija laisvai liejasi iš vidaus į paviršių, skysčiai taip pat būna arčiau paviršiaus. Maksimalus In gimdo Jan. Išsiplėtimas keičiasi į suspaudimą. Didelis stresas. In pasiekia maksimumą.

Speciali rekomendacija: vengti seksualinių santykių, nes galima prarasti labai daug energijos.

3 fazė

Mėnulio ir Saulės gravitacinės jėgos mažėja, kol galiausiai neutralizuoja viena kitą. Vyrauja Jan. Energija ir skystosios terpės iš išorinės, išplėstos būklės stengiasi pereiti į sutelktą, veržiasi į organizmo vidų. Aktyvėja visi Jan procesai ir su jais susiję organai. Tai palankiausias metas dideliems fiziniams krūviams. Didėja lytinis aktyvumas. Subrendę kiaušinėliai patenka į gimdą, taigi šiuo metu galimas pilnavertis apvaisinimas.

Šio fazės:

a) pirmajame trečdalyje aktyvėja inkstai ir jiems artimos kūno sritys;

b ) antrajame - lytinės liaukos, prostata, šlapimo pūslė, tiesioji žarna;

c) trečiajame - šlaunys, stuburo galas.

Jei šiose srityse yra patologija, ji atitinkamu laiku ir pasireikš.

Bendros ir konkrečios rekomendacijos. Vyksta susispaudimas, todėl rekomendacijos tokios pat kaip ir pirmojoje fazėje.

Speciali rekomendacija. Mėnulio 17-ą dieną vyrams rekomenduojama turėti lytinius santykius su moterimis, nes moterų organizme vyksta energetinis persitvarkymas. Tai padidins vyrų energiją.

Delčia

Nėra jokių išorinių gravitacinių trikdžių, tačiau Žemės gravitacija maksimali. Maksimalus Jan. Vyksta vidinis posūkis nuos suspaudimo į išplėtimą. Reikalinga ramybė. Vengti perkrovimų bei stresinių situacijų. Rekomenduojama saikingai valgyti.

4 fazė

Didėja Mėnulio ir Saulės gravitacija. Dėl In didėjimo žmogaus energija ir skysčiai veržiasi į galvą, kūno svoris mažėja, kūnas plečiasi. Vyksta pašalinių skysčių ir šlakų šalinimas iš organizmo (menstruacijos taip pat).

Šiuo metu prasideda naujas plėtimosi etapas, bet jo veikimas savotiškas. Energija ir skysčiai kyla į viršų. Mėnulis šviesiu paros metu būna priešingoje Žemės rutulio pusėje, organizmo gravitacinė energija, o su ja ir skystosios terpės grįžta žemyn į kojų pėdas ir stimuliuoja tas kūno dalis.

Taigi ketvirtoje Mėnulio fazėje:

a) pirmame trečdalyje suaktyvėja keliai, kaulų sistema, oda ir virškinimo sistema;

b ) antrame - kojų kulkšnys, rankų riešai, kojų kaulai, regėjimas;

c) trečiame - kojų pėdos, kūno skysčiai, skrandžio ir žarnyno peristaltika.

Jei šiose srityse yra patologija, ji atitinkamu laiku ir pasireikš.

Bendros rekomendacijos. Šiuo metu reikia užbaigti visus treniruočių ir sveikatingumo ciklus. Panaudokite šį laiką kojoms stiprinti, šalinti druskų nuosėdas pėdose.

Konkrečios rekomendacijos tokios kaip ir antroje fazėje.

Ketvirtoji Mėnulio fazė - tai gyvenimo ciklo pabaiga. Tai visų procesų, vykstančių gamtoje galas. Tai užbaigta visuma.

Išvados

Taigi Mėnulio ciklai daro tiesioginę įtaką žmogaus organizmui, kuri pasireiškia pokyčiais žmogaus energetinėje sistemoje.

Taigi, būtina savo gyvenseną derinti pagal Mėnulio ciklą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Soda: 13 gruodžio 2005 - 21:06
Nu jo, čia tikras "šis bei tas" lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
žinai kaip sakoma : "kai davė, tai dribtelėjo" cool.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti