Terra  
  man tinginei labai tinka  
  ACIUUUUU 
                
                                    
                
                
                
            
                cia buvo tokiu pagerintu kuciuku receptai..o koks receptas tikru "dietiniu" ?  
                
                                    
                
                
                
            QUOTE(Margareta @ 2009 12 16, 14:07)
Tradicinių tikrų kūčiukų receptas nuo pagerintų skiriasi tuo, kad tešla daroma be kiaušinių, pieno ir sviesto. Aliejaus galima pilti. Vietoje pieno, naudojamas šiltas vanduo. Darbo eiga ta pati kaip ir pagerintų.
                Šiemet jau tris kartus kepiau kūčiukus  
 receptai iš interneto. jau antrus metus kepu.
1 stiklinė vandens
50 g aliejaus
žiupsnelis druskos
1/4 stiklinės aguonų
100 g cukraus
0.5 kg miltų
7 g sausų mielių
Tešlą minkau duonkepėje. gaunasi 2 skardos kūčiukų.
Šilti labai skanūs, minkšti kai šilti. kai atšąla pasidaro traškūs.
ir antras receptas:
200 ml vandens
40 g aliejaus
žiupsnelis druskos
75 g cukraus
40 g aguonų
0.5 kg miltų
5 g sausų mielių
Tešlą minkau duonkepėje. gaunasi 2 skardos kūčiukų.
Nors ir skirtumo tarp abiejų receptų beveik nėra, tačiau šie kūčiukai kitą dieną dar būna minkšti (atšalusius laikau maišelyje).
                
                                    
                
                
                
            1 stiklinė vandens
50 g aliejaus
žiupsnelis druskos
1/4 stiklinės aguonų
100 g cukraus
0.5 kg miltų
7 g sausų mielių
Tešlą minkau duonkepėje. gaunasi 2 skardos kūčiukų.
Šilti labai skanūs, minkšti kai šilti. kai atšąla pasidaro traškūs.
ir antras receptas:
200 ml vandens
40 g aliejaus
žiupsnelis druskos
75 g cukraus
40 g aguonų
0.5 kg miltų
5 g sausų mielių
Tešlą minkau duonkepėje. gaunasi 2 skardos kūčiukų.
Nors ir skirtumo tarp abiejų receptų beveik nėra, tačiau šie kūčiukai kitą dieną dar būna minkšti (atšalusius laikau maišelyje).
                Hm... Paskaitinėju čia, paskaitinėju, ir kažkaip nelabai Jus, mergaitės suprantu  
  Jau net pokelis kartus šiemet kepusios kūčiukus  
 Taigi čia šventinis patiekalas.. Jei dažnai kepti, tai ir švenčių nesijus, nes tampa eiliniu kepiniu  
 Na, nebent aš čia jau visai senoviškų pažiūrų..  
                
                    
                        
                                    
                
                
                
            QUOTE(Elika @ 2009 12 17, 09:23)
Hm... Paskaitinėju čia, paskaitinėju, ir kažkaip nelabai Jus, mergaitės suprantu  
  Jau net pokelis kartus šiemet kepusios kūčiukus  
 Taigi čia šventinis patiekalas.. Jei dažnai kepti, tai ir švenčių nesijus, nes tampa eiliniu kepiniu  
 Na, nebent aš čia jau visai senoviškų pažiūrų..  
O aš tame nematau nieko blogo. Juk ir namus puošiame iš anksto ir dovanomis rūpinamės gerokai prieš šventes. Man atrodo, kad šventinė dvasia turi spinduliuoti gerokai anksčiau, negu prasideda šventės. O tikroji šventinė kulminacija bus, kai visa šeimyna susės už stalo ir visai nesvarbu ką pasidėsime ant stalo, svarbu, kad aplink stalą būtų susirinkę visi mylimi tau žmonės.
                Panašu, kad tai priklauso nuo šeimos tradicijų  
  pas mus namie eglutės ir namų puošimas vyksta kučių vakarą prieš vakarienę ir tikrai ne anksčiau  
  Tik dovanomis rūpinamasi anksčiau.. O šventė su visais papuošimais, maisto ruošimu, ateina kūčių dieną - gruodžio 24 
 O aguonų pienas ir kūčiukų kepimas iš vakaro.. 23 d.  
  Matyt, todėl man Kūčios kur kas didesnė ir brangesnė šventė nei Kalėdos  
  Tai ir sunkoka suprasti kaip galima kepti kūčiukus kepti daug anksčiau ir dar po kelis kartus  
  Bet čia tik klausimas buvo, tikrai ne priekaištavimas, tiesiog, idomu..  
 
Vakar bandžiau kepti duonkepėje pyragą "savos kūrybos", ir pirmą kartą visšskai kepinys nesigavo... Nors nezžinau ką ne taip padariau
  Tas nesigavimas, tai pusantros valandos kepiau ir vidurys vistiek buvo žalias..  
                
                    
                        
                                    
                
                
                
            Vakar bandžiau kepti duonkepėje pyragą "savos kūrybos", ir pirmą kartą visšskai kepinys nesigavo... Nors nezžinau ką ne taip padariau
                Aš dabar suku galvą kokią duoną būtų galima iškepti kalėdoms  
  Duonkepė pas mane pirmas kalėdas šves, tai galvoju, gal kokį kalėdinį pyragą galima būtų iškepti  ar duonelę 
 
Atrodo, jau nemažai visokių išbandžiusi, tai sunkoka pasirinkti šventėms
  Gal kokių pasiūlymų turit?  
                
                    
                        
                                    
                
                
                
            Atrodo, jau nemažai visokių išbandžiusi, tai sunkoka pasirinkti šventėms
QUOTE(Terra2 @ 2009 12 16, 10:47)
Nataliunchik kučiukų receptas geras ir , matyt, kad daug rankų šilumos įdėta. O mane duonkepė tingiuke padarė, nes tešlą dariau duonkepėje. Principas tas pats kaip ir pas nataliunchik, bet daug paprasčiau. Neiškenčiu ir pasidalinu receptu, gal kas ir susidomės. Taigi 
KŪČIUKŲ receptas( valgymui iki kūčių)
600gr miltų
250 ml šilto pieno
4v.š. aliejaus
100gr tirpinto sviesto arba margarino
1 pak. vanilinio cukraus
1stiklinė cukraus
0,5 stiklinės karštu vandeniu nuplikytų aguonų
1a.š. druskos
3a.š. mielių
2kiaušiniai(dedu tik trynius)
Šiltą pieną, paplaktus kiaušinius, cukrų, aliejų, sviestą, vanil. cukrų, aguonas sudėjau į duonkepę, subėriau išsijotus miltus, druską, mieles ir tešlos funkcija( pas mane 30min. maišo, 1val. kildina). Tada išėmiau iš duonkepės, padariau dešrelių storio virveles, supjausčiau ir į skardas( gavosi dvi ). Leidau dar pakilti apie pusvalandį ir į orkaitę . Kepiau įkaitintoje 180* orkaitėje apie 15-20min. iki apskrudimo.
Gryno svorio gavosi 900 gr kūčiukų.
KŪČIUKŲ receptas( valgymui iki kūčių)
600gr miltų
250 ml šilto pieno
4v.š. aliejaus
100gr tirpinto sviesto arba margarino
1 pak. vanilinio cukraus
1stiklinė cukraus
0,5 stiklinės karštu vandeniu nuplikytų aguonų
1a.š. druskos
3a.š. mielių
2kiaušiniai(dedu tik trynius)
Šiltą pieną, paplaktus kiaušinius, cukrų, aliejų, sviestą, vanil. cukrų, aguonas sudėjau į duonkepę, subėriau išsijotus miltus, druską, mieles ir tešlos funkcija( pas mane 30min. maišo, 1val. kildina). Tada išėmiau iš duonkepės, padariau dešrelių storio virveles, supjausčiau ir į skardas( gavosi dvi ). Leidau dar pakilti apie pusvalandį ir į orkaitę . Kepiau įkaitintoje 180* orkaitėje apie 15-20min. iki apskrudimo.
Gryno svorio gavosi 900 gr kūčiukų.
QUOTE(Elika @ 2009 12 17, 13:37)
Aš dabar suku galvą kokią duoną būtų galima iškepti kalėdoms  
  Duonkepė pas mane pirmas kalėdas šves, tai galvoju, gal kokį kalėdinį pyragą galima būtų iškepti  ar duonelę 
 
Atrodo, jau nemažai visokių išbandžiusi, tai sunkoka pasirinkti šventėms
  Gal kokių pasiūlymų turit?  
Atrodo, jau nemažai visokių išbandžiusi, tai sunkoka pasirinkti šventėms
as is vis tik viena recepta isbandziau
QUOTE(o-pa-pa @ 2009 12 17, 14:22)
as is vis tik viena recepta isbandziau 
 greitai kepsiu vatikano duonele,bet jos negalima isnesti is namu,gal galetumet rekomenduot ka nors skanaus ka butu galima nunesti i svecius 
 Buciau dekinga 
kokia ta Vatikano duonele ir kodel jos negalima nesiti is namu?
QUOTE(Margareta @ 2009 12 17, 16:58)
sako jei ja isnesi is namu,tai isnesi ir laime
    




