Įkraunama...
Įkraunama...

Alyvuoges

Alyvuoges atradau Portugalijoje.. Po to jus buvo primirstos ilgam.. Neseniai ekspromtu su ivairiomis alyvuogemis pasigaminau toki uzkandeli prie vyno:

Alyvuoges - koks 1 litras
Cesnakai - dvi trys didesnes skilteles
Alyvuogiu aliejus - du valgomieji saukstai
Citrinu sultys - kiek ir alyvuogiu aliejaus
Medus - valgomasis saukstas su kaupu
Soja - irgi pora valgomuju saukstu

Cesnakas susmulkinamas ir sumaisomas su kitais ingridientais. Ragaujama ir pagal skoni gali buti viskas pataisoma su citrinu sultimis, medumi ar soja. Na pagal savo skoni. O tada viskas parai paliekama marinuotis. Po paros su surio pagaliukais valgoma ir uzgeriama patinkanciu vynu. thumbup.gif

Taip patiko, kad norisi daugiau suzinoti panasiu ir kitokiu receptu, kur alyvuoges pagrindinis ingridientas. Dar smagu butu suzinoti, su kokiu vynu dazniausiai uzkandziaujate alyvuogemis.
Atsakyti
Šiaip alyvuogės tinka vėrinukams prie vyno, aš naudoju jas tik papuošimui, nes jos man be galo šlykščios doh.gif
Atsakyti
Vakar kepiau itališką duoną su alyvuogėmis labai patiko.
Šiaip dievinu alyvuoges galiu valgyti vienas
Atsakyti
yra tokia temele berods uzkandziu skiltyje, ten galima rasti panasiu receptuku thumbup.gif man patinka alyvuoges pamarinuoti su apelsinu zievelem. proporcijos mazdaug tokios: 1 indelis juoduju alyvuogiu, 1-2 skilteles cesnako (sutrintos ar sukapotos), vieno apelsino tarkuota zievele (tik oranzine dalis), saukstelis raudonelio, 3-4 saukstai alyvuogiu aliejaus. uztenka pamarinuoti pusvalandi, tai jei uzklumpa netiketi sveciai su vyno buteliu, galima greit paruosti tokia uzkandele thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(regna @ 2009 11 15, 14:15)
Vakar kepiau itališką duoną su alyvuogėmis labai patiko.
Šiaip dievinu alyvuoges galiu valgyti vienas

gal galima recepteli 4u.gif ?
Atsakyti
QUOTE(mama_Greta @ 2009 11 15, 16:21)
yra tokia temele berods uzkandziu skiltyje, ten galima rasti panasiu receptuku thumbup.gif man patinka alyvuoges pamarinuoti su apelsinu zievelem. proporcijos mazdaug tokios: 1 indelis juoduju alyvuogiu, 1-2 skilteles cesnako (sutrintos ar sukapotos), vieno apelsino tarkuota zievele (tik oranzine dalis), saukstelis raudonelio, 3-4 saukstai alyvuogiu aliejaus. uztenka pamarinuoti pusvalandi, tai jei uzklumpa netiketi sveciai su vyno buteliu, galima greit paruosti tokia uzkandele  thumbup.gif


Super receptukas. thumbup.gif Reikes isbandyti - saldytuve kaip tik keli indeliai laukia nauju receptu. Ir ne tik alyvuoges laukia. essen.gif
Del temeles - tai ten uzkandziu tema, o cia alyvuogiu. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Petcare: 15 lapkričio 2009 - 15:26
QUOTE(mama_Greta @ 2009 11 15, 15:21)
yra tokia temele berods uzkandziu skiltyje, ten galima rasti panasiu receptuku thumbup.gif man patinka alyvuoges pamarinuoti su apelsinu zievelem. proporcijos mazdaug tokios: 1 indelis juoduju alyvuogiu, 1-2 skilteles cesnako (sutrintos ar sukapotos), vieno apelsino tarkuota zievele (tik oranzine dalis), saukstelis raudonelio, 3-4 saukstai alyvuogiu aliejaus. uztenka pamarinuoti pusvalandi, tai jei uzklumpa netiketi sveciai su vyno buteliu, galima greit paruosti tokia uzkandele  thumbup.gif
Papildyta:

gal galima recepteli 4u.gif ?


as is Kretos parsiveziau alyvuogiu marinuotu su apelsinais, tai skonis tikrai niam niam smile.gif bet buvo visas apelsinas riekelemis supjaustytas...
Atsakyti
QUOTE(Petcare @ 2009 11 15, 16:24)
Super receptukas. thumbup.gif Reikes isbandyti - saldytuve kaip tik keli indeliai laukia nauju receptu. Ir ne tik alyvuoges laukia. essen.gif
Del temeles - tai ten uzkandziu tema, o cia alyvuogiu. mirksiukas.gif

isbandyk ir parasyk ar patiko smile.gif del temeles - as turejau omeny tema butent apie alyvuoges http://www.supermama...?...9260&st=108
man labai patinka visokios uztepeles is alyvuogiu ar pamarinuotos alyvuoges, todel seku ta tema ir todel pasiuliau pasiziureti, nes ten yra panasiu receptu, kuriuos pati isbandziau, bet negi dabar perrasinesi kazkieno idetus receptus biggrin.gif o kuo daugiau ideju, tuo geriau, todel aciu ir uz tavo recepta, butinai ismeginsiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mama_Greta @ 2009 11 15, 16:21)


gal galima recepteli 4u.gif ?

Italiska duonelė su alyvuogėmis
miltai{800g}
sausos mielės{v.v.š}
Raudonas svogūnas
alyvuogės{16vnt}
alyvuogių aliejaus{5 šaukštai}
druska,
vanduo{300g}
Svogūną smulkiai supjaustykite ,pakepinkite alyvų aliejuje iki auksines spalvos.
Smulkiai supjaustykite alyvuoges.
Dubenėlyje supilkite vandenį mieles ,druską.
Palengva supilkite išsijotus miltus,išmaišykite
Sudėkite alyvuoges ,apkeptus svgūnus su aliejumi.
Kočiokite tešlą,kol tešla nebelips prie rankų
Suformuokite kamuolį ir padėkite į gilų indą
Uždenkite rankšluosčiu drėgnu ir palaikykite,kol padvigubės.,apminkykite
Poto vel palikite,kol prdės didėti
Paskui tešlą išverskite ant stalo pabarstyto miltais,vėl paminkykite.
Galima puošti alyvuogėmis ir svogūnais.
Įdėkite į kepimo indą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje220C
Kepkite40-50min.
Iškeptą duonytę dėti ant rankšluoščio.
Inf šaltinis olives.lt
Naudojau 500g. rupių miltų,300g.kvietinių miltų.
Man patiko.


Atsakyti
QUOTE(mama_Greta @ 2009 11 15, 16:21)
yra tokia temele berods uzkandziu skiltyje, ten galima rasti panasiu receptuku thumbup.gif man patinka alyvuoges pamarinuoti su apelsinu zievelem. proporcijos mazdaug tokios: 1 indelis juoduju alyvuogiu, 1-2 skilteles cesnako (sutrintos ar sukapotos), vieno apelsino tarkuota zievele (tik oranzine dalis), saukstelis raudonelio, 3-4 saukstai alyvuogiu aliejaus. uztenka pamarinuoti pusvalandi, tai jei uzklumpa netiketi sveciai su vyno buteliu, galima greit paruosti tokia uzkandele  thumbup.gif



Pagaliau issibandeme. smile.gif Super. thumbup.gif Tik dar pagardinau vos vos meduciu. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*Selma* @ 2009 11 15, 09:55)
nes jos man be galo šlykščios doh.gif


ir man schmoll.gif
Atsakyti
Nerealiai skanios alyvuoges jau pagardintos ivairiais prieskoniais ir isskirtines, internetine parduotuveje nuolatos perku. Uzsakius uz 30 Euro Vilniuje, atveza nemokamai:
http://gourmetlife.l...oges-uztepeles/

Atsakyti