Labukas 4u.gif

As tp galiu pasiulyti pasakele. Ji skirta krikstynoms. Ideja mielai paskolinta, pasakele mano sukurta mano jaunelei krikstynu proga. Kiekviena mamyte gali ja pritaikyti savo vaikuciui pakeitus vardus ir kitus asmeninius dalykus.

Išaušusi pavasario saulutė, pabučiavo užmerktas akytes ką tik gimusiai mažulytei fėjai. Švelnus vėjelis sūpavo ją puikios alyvos, augančios anapus upelio, žiedelyje.
Visi stebėjos, kokia mažutė graži, kokios mėlynos akytės- kaip pavasario žibutės, kokia raudona burnelė- kaip gražiausia rožė, kokie skaistūs veideliai- kaip baltažiedės plukės, o plaukeliai švelnūs ir gelsvi, kaip laukų purienos.
Mažutę fėją tėveliai pavadino Grėte Sofija. Kad būtų tyra kaip perlas ir išmintinga.
Mylėjo Grėtutę tėveliai be galo ir be krašto, džiaugėsi ja dvi sesutės, o babytė rūpinosi ja labiausiai. Vasarėlę, ji miegojo uosdama švelnų alyvų aromatą, liūliuojama šakelių lingavimo. Rudenėlį, ji jau stebėjo išskrendančius paukščius, krentančius lapus. Žiemą, ji pradėjo tarti pirmuosius žodžius, kurie skambėjo kaip sidabrinio varpelio skambėjimas. O štai atėjus pavasariui, netikėtai nusiminė. Visi bandė ją pralinksminti, mama siuvo ploniausių žiedlapių suknutes, tėtis padirbino tikrą riešuto lukšto laivelį su mažulyte obels žiedlapio bure, sesutės mokė stebuklingiausių fėjų žaidimų, babytė ruošė skaniausius keksiukus su nektaru, bet Grėtutė vis buvo liūdna.
Tuomet susirūpinę tėvai pakvietė seną varną- išmintingą žiniuonę, kuri išmanė paukščių ir gyvulių, fėjų ir žmonių kalbas. Ne veltui ji buvo vadinama žynių žyne, tuoj suprato ko trūksta mažai fėjai. Besidžiaugdami mažyle, visi buvo pamiršę, kad ji neturi tų, kurie kartu su tėveliais džiaugsis pirmuoju Grėtutės žingsneliu, pamokys važiuoti dviratuku, pabars, kai ši slapčia smaližiaus, atlaidžiai nusišypsos jai sukūlus ploniausio porceliano puodelį, papasakos, koks gražus ir geras yra Dievas. Grėtutė ilgėjosi savo krikšto tėvų. O užvis labiausiai ji liūdėjo, kad jos nesaugo Dievo angelėlis, kurį kiekvienam vaikeliui Viešpats atsiunčia krikšto metu. Kad saugotų ir globotų, kad vestų vaikelį už rankos tiesos, gėrio ir grožio keliu.
Tuomet tėveliai, Grėtutei parinko nuostabią krikšto mamytę Rūtą ir šaunų krikšto tėvelį Julių, sukvietė brangiausius svečius ir šviesioje, jaukioje bažnytėlėje pakrikštijo mažylę. O šiuo metu šauniai švenčia Grėtės Sofijos krikštynas...


PS seku sia pasaka ir dabar, tik keiciu dykryciu vardus ir priezasti, kodel mazoji feja tapo liudna, pvz, labai sopejo dantuka, nepasiseke mokykloje ar pan. tongue.gif