Labai norejau kada issikept i keksa panasu pyraga, bet kad butu toks purus, lengvas ir tiktu prie kavos, ir va lyg siandien pagaliau pavyko, tad dalinuos receptu:
Pyragas su grietinėle prie kavos (Sour Cream Coffee Cake)
2/3 puodelio smulkintų pekano riešutų (galit keist i graikiškus riešutus),
2 V.Š. rudojo cukraus,
1,5 a.š. cinamono.
TEŠLAI:
1 puodelis (226 g) kambario temperatūros sviesto,
2 puodeliai cukraus,
2 kiaušiniai,
0,5 a.š. vanilės ekstrakto (galit ją pakeist 1 a.š. vanilinio cukraus),
2 puodeliai miltų,
1 a.š. kepimo miltelių,
1/4 a.š. sodos,
1/4 a.š. druskos,
1 puodelis grietinėlės (kas skaičiuojat kalorijas, keiskit sumažinto riebumo),
cukraus pudros (pabarstymui).
Mažame dubenėlyje sumaišykite riešutus, rudąjį cukrų ir cinamoną ir atidėkite į šoną.
Dideliame dubenyje suplakite sviestą su cukrumi iki baltos purios konsistencijos, tada po vieną, nuolat plakdami, įmuškite kiaušinius. Po kiekvieno gerai išplakite. Įmaišykite vanilę.
Atskirai sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską (aš persijoju). Suberkite miltų masę į sviesto/kiaušinių masę, pakaitomis su miltais supildami greitinėlę.
Supilkite pusę tešlos į lengvai pateptą riebalais ir pabarstytą miltais kepimo formą. Ant jos užbarstykite pusę riešutų masės, tada uždėkite likusią tešlą ir užbarstykite likusius riešutus.
Kepkite iki 350F (175C) laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių. Atvėsinkite apie 10 min., tada perkelkitė aušti ant grotelių. Kai galutinai atvės, apibarstykite cukraus pudra.
P.S. Aš dėjau kiek mažiau cukraus ir turbūt nebarstysiu cukraus pudra.
Šaltinis: Žurnalas "Taste of Home".