Na, čia gal durna tema, bet turiu daug kefyro, nesinori, kad sugestų Kur jį panaudoti?
Tik nesakykit, kad kepti bulves ir valgyti su kefyru
na dar šaltybarčius galima....
...dar galima mėsytę marinuoti užpylus kefyru
...galima pyragą kepti
Is kefyro galima pasidaryti labai skanius drebucius, jei megsti desertus
Tai prašom parašyti receptus
Kažką girdėjau apie kefyro sausainius
Kažką girdėjau apie kefyro sausainius
As apie kefyro sausainius negirdejau
Kefyro drebuciai
1 litras kefyro
puse stiklines vandens
1 kupinas valgomas saukstas zelatinos
cukraus, vanilino,
razinu, konservuotu vaisiu, riesutu (cia priedai, kuriu visu galima nedeti)
I kefyra sudeti cukru (apie kokius 5 saukstus, pagal skoni, reikia ragauti), vanilina, isbrinkinta, istirpinta ir siek tiek atvesinta zelatina, vaisius, razinas riesutus ir viska gerai ismaisius ispilstyti i indelius. Laikyti saldytuve kol sustings.
Tikiuosi viska aiskiai surasiau
Skanaus!
Kefyro drebuciai
1 litras kefyro
puse stiklines vandens
1 kupinas valgomas saukstas zelatinos
cukraus, vanilino,
razinu, konservuotu vaisiu, riesutu (cia priedai, kuriu visu galima nedeti)
I kefyra sudeti cukru (apie kokius 5 saukstus, pagal skoni, reikia ragauti), vanilina, isbrinkinta, istirpinta ir siek tiek atvesinta zelatina, vaisius, razinas riesutus ir viska gerai ismaisius ispilstyti i indelius. Laikyti saldytuve kol sustings.
Tikiuosi viska aiskiai surasiau
Skanaus!
Chaciapuri (gruziniški blynai)
Tešlai:
0,5 l rūgpienio/kefyro
žiupsnelis druskos
½ šaukštelio kepimo miltelių arba sodos
1 kiaušinis
miltai
Įdarui:
250 g varškės sūrio ir 250 g fermentinio sūrio (arba gruziniško sūrio Suluguni)
1 kiaušinis
1 šaukštas tirpinto sviesto
2-3 skiltelės česnako
žalumynų (kinza, petražolės, krapai)
druskos, pipirų
Aliejus kepimui
1. Užminkyti nekietą tešlą.
2. Įdarui sūrį sutarkuoti, įmušti kiaušinį, supilti sviestą, sudėti smulkintą (išspaustą) česnaką, smulkiai sukapotus žalumynus, druska, pipirus.
3. Tešlą padalinti į 5-8 dalis ir iškočioti užkandinės lėkštės dydžio apskritimus. Į apskritimų vidurį dėti įdaro, kraštus užlenkti, viduryje palikti skylutę. Truputį perkočioti.
4. Įkaitinti aliejų, chaciapuri dėti skylute į apačią, kepti uždengus, po to atidengti apversti ir kepti neuždengus. Tinka su raudonuoju gruzinišku vynu, valgyti karštus. (kol visi iškeps, kad neatauštų, galima laikyti apykarštėj orkaitėj (60-80 laipsnių).
Tešlai:
0,5 l rūgpienio/kefyro
žiupsnelis druskos
½ šaukštelio kepimo miltelių arba sodos
1 kiaušinis
miltai
Įdarui:
250 g varškės sūrio ir 250 g fermentinio sūrio (arba gruziniško sūrio Suluguni)
1 kiaušinis
1 šaukštas tirpinto sviesto
2-3 skiltelės česnako
žalumynų (kinza, petražolės, krapai)
druskos, pipirų
Aliejus kepimui
1. Užminkyti nekietą tešlą.
2. Įdarui sūrį sutarkuoti, įmušti kiaušinį, supilti sviestą, sudėti smulkintą (išspaustą) česnaką, smulkiai sukapotus žalumynus, druska, pipirus.
3. Tešlą padalinti į 5-8 dalis ir iškočioti užkandinės lėkštės dydžio apskritimus. Į apskritimų vidurį dėti įdaro, kraštus užlenkti, viduryje palikti skylutę. Truputį perkočioti.
4. Įkaitinti aliejų, chaciapuri dėti skylute į apačią, kepti uždengus, po to atidengti apversti ir kepti neuždengus. Tinka su raudonuoju gruzinišku vynu, valgyti karštus. (kol visi iškeps, kad neatauštų, galima laikyti apykarštėj orkaitėj (60-80 laipsnių).
miau, tai kiek gi tu to kefyro turi ? as tai -megeja kefyro nereali . Vakare prie TV juoda duonyte su saulegrazom ir diiidelis puodas kefyro. Niam niam
noreciau apie kefyro deserta daugiau suzinoti O dar pamenu skanu mamos patiekala, bet nezinau nei kaip nei kiek . Ji kaitindavo kefyra, gaudavosi tokia skani silta varske . Tokia kaip gumine. Skanuuuuu
noreciau apie kefyro deserta daugiau suzinoti O dar pamenu skanu mamos patiekala, bet nezinau nei kaip nei kiek . Ji kaitindavo kefyra, gaudavosi tokia skani silta varske . Tokia kaip gumine. Skanuuuuu
QUOTE(Elina @ 2005 10 30, 20:23)
miau, tai kiek gi tu to kefyro turi ? as tai -megeja kefyro nereali . Vakare prie TV juoda duonyte su saulegrazom ir diiidelis puodas kefyro. Niam niam
noreciau apie kefyro deserta daugiau suzinoti O dar pamenu skanu mamos patiekala, bet nezinau nei kaip nei kiek . Ji kaitindavo kefyra, gaudavosi tokia skani silta varske . Tokia kaip gumine. Skanuuuuu
noreciau apie kefyro deserta daugiau suzinoti O dar pamenu skanu mamos patiekala, bet nezinau nei kaip nei kiek . Ji kaitindavo kefyra, gaudavosi tokia skani silta varske . Tokia kaip gumine. Skanuuuuu
tiesiog užverdi, kefyrą sutraukia, perkoši ir turi varškyte
man tai patinka blynai, kai ne piena pili i mase blynu, o kefyra