Įkraunama...
Įkraunama...

Kefyras

Na, čia gal durna tema, bet turiu daug kefyro, nesinori, kad sugestų ax.gif Kur jį panaudoti? smile.gif
Tik nesakykit, kad kepti bulves ir valgyti su kefyru schmoll.gif
Atsakyti
na dar šaltybarčius galima.... ax.gif
Atsakyti
...dar galima mėsytę marinuoti užpylus kefyru ax.gif
Atsakyti
...galima pyragą kepti blush2.gif
Atsakyti
Is kefyro galima pasidaryti labai skanius drebucius, jei megsti desertus biggrin.gif
Atsakyti
Tai prašom parašyti receptus ax.gif
Kažką girdėjau apie kefyro sausainius g.gif
Atsakyti
As apie kefyro sausainius negirdejau smile.gif

Kefyro drebuciai

1 litras kefyro
puse stiklines vandens
1 kupinas valgomas saukstas zelatinos
cukraus, vanilino,
razinu, konservuotu vaisiu, riesutu (cia priedai, kuriu visu galima nedeti)


I kefyra sudeti cukru (apie kokius 5 saukstus, pagal skoni, reikia ragauti), vanilina, isbrinkinta, istirpinta ir siek tiek atvesinta zelatina, vaisius, razinas riesutus ir viska gerai ismaisius ispilstyti i indelius. Laikyti saldytuve kol sustings.

Tikiuosi viska aiskiai surasiau ax.gif
Skanaus!
Atsakyti
Man sitas puslapis labai patinka.Eik Receptai - Pagal produktus - Kiaušiniai ir pieno produktai - Kefyras ax.gif
Atsakyti
Chaciapuri (gruziniški blynai)

Tešlai:
0,5 l rūgpienio/kefyro
žiupsnelis druskos
½ šaukštelio kepimo miltelių arba sodos
1 kiaušinis
miltai
Įdarui:
250 g varškės sūrio ir 250 g fermentinio sūrio (arba gruziniško sūrio Suluguni)
1 kiaušinis
1 šaukštas tirpinto sviesto
2-3 skiltelės česnako
žalumynų (kinza, petražolės, krapai)
druskos, pipirų

Aliejus kepimui

1. Užminkyti nekietą tešlą.
2. Įdarui sūrį sutarkuoti, įmušti kiaušinį, supilti sviestą, sudėti smulkintą (išspaustą) česnaką, smulkiai sukapotus žalumynus, druska, pipirus.
3. Tešlą padalinti į 5-8 dalis ir iškočioti užkandinės lėkštės dydžio apskritimus. Į apskritimų vidurį dėti įdaro, kraštus užlenkti, viduryje palikti skylutę. Truputį perkočioti.
4. Įkaitinti aliejų, chaciapuri dėti skylute į apačią, kepti uždengus, po to atidengti apversti ir kepti neuždengus. Tinka su raudonuoju gruzinišku vynu, valgyti karštus. (kol visi iškeps, kad neatauštų, galima laikyti apykarštėj orkaitėj (60-80 laipsnių).
Atsakyti
miau, tai kiek gi tu to kefyro turi blink.gif ? as tai -megeja kefyro nereali doh.gif . Vakare prie TV juoda duonyte su saulegrazom ir diiidelis puodas kefyro. Niam niam wub.gif
noreciau apie kefyro deserta daugiau suzinoti mirksiukas.gif O dar pamenu skanu mamos patiekala, bet nezinau nei kaip nei kiek blush2.gif . Ji kaitindavo kefyra, gaudavosi tokia skani silta varske rolleyes.gif . Tokia kaip gumine. Skanuuuuu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2005 10 30, 20:23)
miau, tai kiek gi tu to kefyro turi blink.gif ? as tai -megeja kefyro nereali doh.gif . Vakare prie TV juoda duonyte su saulegrazom ir diiidelis puodas kefyro. Niam niam wub.gif
noreciau apie kefyro deserta daugiau suzinoti mirksiukas.gif  O dar pamenu skanu mamos patiekala, bet nezinau nei kaip nei kiek blush2.gif . Ji kaitindavo kefyra, gaudavosi tokia skani silta varske rolleyes.gif . Tokia kaip gumine. Skanuuuuu 4u.gif


tiesiog užverdi, kefyrą sutraukia, perkoši ir turi varškyte wink.gif
Atsakyti
man tai patinka blynai, kai ne piena pili i mase blynu, o kefyra ax.gif
Atsakyti