Mielos mamos, patarkit, kaip virti burokėlius, kad jie būtų tamsūs? Man jie pasidaro vos be rožiniai Ko įdėt?
Pabandyk virt neluptus O jei verdi sriuba, dek jau anksciau su lupyna virto buroko dek, aisku nulupus...
QUOTE(Dalia-lialia @ 2005 10 28, 12:11)
Pabandyk virt neluptus O jei verdi sriuba, dek jau anksciau su lupyna virto buroko dek, aisku nulupus...
nelupti ir nenupjauti per arti tos dalies kur lapai buvo, na zodziu, kad nesimatytu burokelio vidus, nes tada nuverda visa spalva lauk.
QUOTE(bea @ 2005 10 28, 11:22)
nelupti ir nenupjauti per arti tos dalies kur lapai buvo, na zodziu, kad nesimatytu burokelio vidus, nes tada nuverda visa spalva lauk.
Mano močiutė sakydavo , kad norint išvirti burokėlius , kad būtų tamsūs reikia verdant burokėlius su lupyna įdėti į verdamą vandenį citrinos rūgšties šaukštelį. Tas pats galioja ir verdant sriubą , tik aišku rūgšties nepadauginti ir cukraus tokiu atveju įdėti reikia. ( tada sriuba saldžiarūgštė gaunas)
QUOTE(vilmak @ 2005 10 27, 20:18)
Mielos mamos, patarkit, kaip virti burokėlius, kad jie būtų tamsūs? Man jie pasidaro vos be rožiniai Ko įdėt?
Reikia pilti rugštelės - acto, geriausiai obuolių arba vynuogių, nes jie sveikesni, arba dėti citrinos rūgšties, arba pilti išspaustų citrinos sulčių, tada toks skonis buna subtilus
Man visada gaunasi gražiai raudoni
As tai nieko nededu . Nuplaunu, prie lapu ta dali tai ilga plieku ir dedu i verdanti vandeni. O paskui baisiausiai pykstu kai rankas dazo.
O obuoliu sulciu pilu tik kai vekuoju.
O obuoliu sulciu pilu tik kai vekuoju.
Jeigu su lupyna verdi tai jokiu rugsciu nereikia.1)Virti ant silpnos ugnies,kad nekunkuliuotu.2) butinai virti uzdengtame puode,o isvirus nupilti skistima ir palikti puode(uzdengtame) kol atves.Ir viskas ciki bus
Kepk burokelius orkaiteje! Svarbu, kad burokėlių dugnelis būtų nenupjautas - tuomet kepant sultys neišbėgs. Tokie burokeliai skanus ir maistingi!
QUOTE(Silwer @ 2005 11 02, 17:12)
Kepk burokelius orkaiteje! Svarbu, kad burokėlių dugnelis būtų nenupjautas - tuomet kepant sultys neišbėgs. Tokie burokeliai skanus ir maistingi!
o kiek maždaug laiko kepi ir kokioj temperatūroj (apytikriai)? norisi ir man pabandyti