Įkraunama...
Įkraunama...

Lėliuko judesių skaičiavimas ir žymėjimas

Mielos mamytes nestuke.gif !
Man daktare uzdave namu darba smile.gif .Kiekviena diena turiu skaičiuoti tam tikru laiku judesius.Mums jau yra 29 sav. ir judam kada tik sugalvojam 2.gif .Tad parasykit kada ir kaip jus zymites tuos judesiukus.Smagiu spyriuku jusu sonkauliukams clap_1.gif !
Atsakyti
as zymedavau 3 kartus dienoj, ryte tik pabudus, per pietus, kaip tik ir pailsedavau, na ir vakare pries miegeli, po valanda laiko.
Atsakyti
Kriaka, o kokiu budu zymedavai?Ar kai leliukas sujuda ir dedi bruksniuka,ar kokiu nors kitokiu budu.Gal buvai susigalvojusi koki nors savo zymejima sutartiniais zenklais?
Atsakyti
kai laukiausi pirmo lialiaus kiekvieną dieną 10 valandą ryto guldavausi ant kairio šono ir pusę valandos žymėdavau: stiprus spyris brukšniukas, silpnas - taškas. biggrin.gif Dabar jau 34 savaitės nėščia su antruoju ir nieko neskaičiuoju, nes nėra laiko, noro, o ir gydytoja nieko nesakė. biggrin.gif Bet jei turi laiko būtinai skaičiuok ir užsirašinėk aš dar ir dabar kartais išsiimu tą lapelį ir džiaugiuosi kaip judėjo mano mažius (tiesa dabar,išlindęs, jis juda šimtą kartų daugiau) nestuke.gif
Atsakyti
sveikutės
aš judesius tiek su pirmu tiek dabar žymiu bet kokiu laiku pusę val.tik skirtumas tas kad su pirmu vaikeliu liepė žymėti kas dieną, o dabar du kartus per savaitę užtenka. Laikas nesvarbu, tik jei per pusvalandį sujuda tik 5k. tai reikia dar pusvalandį žymėti, nes būna kad lelius tuo laiku užmiega. Bet juk jau žinom laiką kada vaikutis daugiausia juda, tada ir gulk ant kairio šono biggrin.gif . O savo kažkokių žymėjimo ženklų tai ir neišradinėjau, juk yra spec. žymėjimai, p/l kuriuos gydytojai žiūri kaip lelius juda.
Tik va, kai su pirmąja žymėjau tai kažkaip labiau žinojau kada rutuliukus piešti(apsivertimus) o dabar kažkaip nebesuprantu ar čia rutuliukas ar ilgas brūkšnelis wink.gif
sekmės
Atsakyti
mes tai savo knygoje turim tokį lapą, kur valandos surašytos ir mums reik tik pasirinkti kada skaičiuoti judesius, o tada ties ta valanda skaičių įrašyt thumbup.gif
bet fainiau, kai su tokiu super aparačiuku leliuko širdelę klauso biggrin.gif ten irgi reik judesius žymėt
Atsakyti
As zymedavau nuo 28-os savaites kiekviena diena po du-tris kartus. Dazniausiai po valanda-bet jai priskaiciuodavau daug judesiuku per trumpesni laika, tai ir nebelaukdavau valandos pabaigos.Zymedavau taip: taskelis-bet koks judesiukas, Bruksnelis-spyris, skrituliukas-apsisukimas.
Atsakyti
Na kad ispiria, tai suprantu, bet kazkaip man nelabai aishku, kada apsiverchia ir ishvis iki kokios savaites lialius dar turi vietos vartytis?
Atsakyti
labas

As turiu jau viena leliuka:O jam jau trys. Skaiciuodavau du kartus dienoje ir viena tik uzrasyravau ir zenklai nepasikeite lyg..dabar jau laukiu ant dienu antro..te skaiciuoju irgi du kartus ir viena uzrasau, o gyd tik paklausia ar gerai juda kiek ir visas net neziuri i ta lapa:( Nezinau ar cia gerai, bet paskutini karta klause leliuko pilvuke tonus ir viskas buvo neblogai. Tik kad va paskutinem dienom tinginukas pasidare, juda, bet ne taip kaip 30 sav. anksciau trode visus sonkaulius nuspardys:)) dabar normas atitinka, bet tik tiek...
Atsakyti
Neseniai buvau pas gydytoja, tai ji irgi liepe skaiciuoti judesiukus. Mums jau 33sav., bet sake, kad galima skaiciuoti nebutinai atsigulus, galima ir atsisedus, paciu aktyviausiu leliukui metu, kad butu idomiau skaiciuoti. Ir uztenka viena karta per diena.
Atsakyti
Man gydytoja sake paskaiciuoti 1k. i diena po 15minuciu..Jei suskaiciuoji bent 5 judesiukus-vadinasi viskas liuks smile.gif tai as kai tik prigulu,tai taip duoda makaluotis,kad jau nebezinau ar cia 15minuciu vyksta vienas didelis"judesys",ar daug judesiuku laugh.gif tai net nerasau,nes net neziuri gydytoja uzrasu..
Atsakyti
Sveikos,

Butent kad tie judesiukai i pabaiga visai keiciasi smile.gif Man va jau 22 turetu but gimdymas ir vaikelis spatdosi ir uzpakali kilnoja is vieno pilvo galo i kita nezinau... g.gif O kartais tik galunemis duodas. Jau antras vaikelis, bet kazkaip cia tie judesiukai man vis neaiskiau ir baime didesne unsure.gif
Atsakyti