Įkraunama...
Įkraunama...

Bankrotas!

QUOTE(Ciccio @ 2015 04 10, 10:36)
tai jūs tik norite pinigus atgauti ar bankrotą paskelbt?
Jei tik pinigus - bankroto skelbti nebūtina, galima kreiptis į teismą dėl teismo įsakymo išdavimo.

Pinigų neatgaunam jau nuo 2014 06 mėn. Kaip ir sakė-sunki padėtis, neatgausime dar tikrai greitai, nebent jie turi akcininką ir gali padengt pusę sumos ir uždarome tą sf, vadovui pasakiau, pasakė ne- paieškok internete kaip paskelbti įmonei bankrotą, kokius dokumentus paruoošti teismui.Dėl to čia ir užklausiau, dar ką rašė visos, nelabai gilinausi, esu darbe tai turiu ir kito darbo. Poto paskaitysiu, įsigilinsiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Indrutė:): 10 balandžio 2015 - 10:54
QUOTE(aiste1125 @ 2015 04 10, 10:36)
Laba diena,
internete informacijos yra, tik sunku rast nezinant tam tikru terminu, ir nezinant ko konkreciai ieskot. As dirbu su bankrotais, tai pabandysiu trumpai paaiskint procedura, kartu su linkais, kur galit pasiskaityt.  drinks_cheers.gif

Darau prielaida, kad skolininkas yra Limited kompanija, o ne self-employed zmogus, kuris teikia paslauga (nes tada kitokia procedura).

Limited (uzdaros akcines bendroves) nesavanoriskas bankrotas vadinasi Compulsory Liquidation (dar zinoma kaip winding up by the court).
Visu pirma jie jum sturi but skolingi maziausiai £750, kad galetumet imtis veiksmu vedancu link likvidacijos (bankroto). KAd irodytumet teismui, kad sia suma jie jums skolingi turit ivykdyt si procesa: serve statutory demand Statutory Demand . DAznai sito uztenka, kad skolininkas susimoketu. TAciau, jei po 21 dienos nesulaukete is ju jokiu veiksmu, tada galite kreiptis i teisma del kompanijos subankrutavimo. paskaitykite ciaKompanijos bankrotas . Proces yra brangus,virs £1500 ir tesimas turi teise atmesti jusu peticija, taigi yra atveju, kai sumokejus pinigus norimas rezultatas nebus pasiektas.

BAnkroto atveju pinigai retai atgaunami, nes OR (official receiver) ir IP (insolvencuy Practitioner)  - asmenys tvarkantys bankrota (lietuvoj panasus vaidmuo yra bankroto administratoriaus) mokesciai yra tokia auksti, kad dazniausiai ir pardavus visa kompanijos turta creditoriams mazai kas lieka.

Realiai labai retai kompanijas ar individualius asmenis su bankrutuoja kas nors kitas nei HMRC uz skolas siekancias desimtis ar nes simtus tukstanciu. Ju tikslas tada buna sustabdyt kompanija, kad netestu veiklos toliau nemokedami mokesciu. Mazesniems kreditoriams dazniausiais neapsimoka pradet sito proceso, nes jie neturi tam lesu.

Nezinant konkreciu detaliu bijau netiksliai patart, bet is pirmo zvilgsnio manyciau, kad jusu atveju geriau bandyt su statutory demand, gal jie issigas ir sumokes.

Supratau, kad su bankroto iškėlimu nėra paprasta doh.gif ok, tada kaip išmušt tą skolą?Kai sako, kad dar negreit..o skola jų 435eur maždaug.
Papildyta:
Vis dėl to paduosime į teismą skolų išieškojimui, nes daugiau skolininkų nemokių turime. Tai ką man reikia paruošti, kokius dokumentus? 4u.gif
Atsakyti
smile.gif+2015 04 10, 10:55-->
QUOTE(Indrutėsmile.gif @ 2015 04 10, 10:55)
Supratau, kad su bankroto iškėlimu nėra paprasta  doh.gif  ok, tada kaip išmušt tą skolą?Kai sako, kad dar negreit..o skola jų 435eur maždaug.
Papildyta:
Vis dėl to paduosime į teismą skolų išieškojimui, nes daugiau skolininkų nemokių turime. Tai ką man reikia paruošti, kokius dokumentus?  4u.gif


Jus cia ant mano atsakymo pakomentavote, bet as susimaisiau, galvojau jus Anglijot. As, matot, Anglijoj su bankrotais dirbu, ir susimaisiau, nes kelis forumus seku doh.gif Lietuvos sistema kitokia, tai , deja, negaliu patart. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aiste1125: 10 balandžio 2015 - 12:15
QUOTE(aiste1125 @ 2015 04 10, 12:13)
Jus cia ant mano atsakymo pakomentavote, bet as susimaiciau, galvojau jus Anglijot. As, matot, Anglijoj su bankrotais dirbu, ir susimaisiau, nes kelis forumus seku  doh.gif  Lietuvos sistema kitokia, tai , deja, negaliu patart.  blush2.gif

Aaaa, aš galvoju biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Indrutė: ) @ 2015 04 10, 12:55)
Vis dėl to paduosime į teismą skolų išieškojimui, nes daugiau skolininkų nemokių turime. Tai ką man reikia paruošti, kokius dokumentus?  4u.gif

Paprasčiausias būdas elektroniniu būdu per teismų sistemą epp paduoti pareiškimą dėl teismo įsakymo išdavimo. Čia dokumento šablonas net yra, savo duomenis įsirašykit http://www.dokumentai.info/node/16 . ir tuomet tą dokumentą reikia įdėti į teismų sistemos tinklapį https://e.teismas.lt/lt/public/home/. Viskas.


QUOTE(Indrutė: ) @ 2015 04 10, 13:26)

elektroninėje teismų sistemoje https://e.teismas.lt/lt/public/home/ jau yra įsakymo šablonas vadinasi jis "pareiškimas dėl teismo įsakymo išdavimo" ir galima pildyti automatiškai teismų sistemoje.
https://e.teismas.lt...mentstemplates/ rinktis reikia "civilinė byla" tada "I-a instancija" tada "APylinkės teismas" tada "pareiškimas dėl teismo įsakymo išdavimo" Kai prisijungstite, užpildysite formas (tame tarpe Žyminio mokesčio), sumokėsite ir patvirtintą banke kvitą nuskenavę įdėsite.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vi_ktorija: 10 balandžio 2015 - 12:35
Sveikos.

Esu motinystes atostogose, įmonė, kurioje dirbau bankrutavo. Balandžio 16 gavau įspėjimą, kad būsiu atleista iš darbo, kurį pasirašiau. Daugiau nieko nei gavau, nei pasirašinėjau. Buhalterė sakė, kad daugiau nieko nereikia. Bet man keista ir neramu, nes skaitau, kad ir pretenziją reikia parašyti (žinau, kad kiti darbuotojai kažką pasirašinėjo) ir gauna kažkokią informaciją ir atleidimo iš darbo sutartį pasirašo. O aš nieko nežinau, kiek buhalterės klausiau, sako nieko nereikia, kai tik ko reiks informuos. g.gif Ar neliksiu kažin be nieko, nes dar ir skoloj man įmonė buvo už pora mėnesių.? Ir aplamai ar priklauso kokia kompensacija, jei atleidžia man esant atostogose?
Atsakyti
QUOTE(Vicious_L @ 2015 05 29, 10:32)
Esu motinystes atostogose, įmonė, kurioje dirbau bankrutavo. Balandžio 16 gavau įspėjimą, kad būsiu atleista iš darbo, kurį pasirašiau. Daugiau nieko nei gavau, nei pasirašinėjau. Buhalterė sakė, kad daugiau nieko nereikia. Bet man keista ir neramu, nes skaitau, kad ir pretenziją reikia parašyti (žinau, kad kiti darbuotojai kažką pasirašinėjo) ir gauna kažkokią informaciją ir atleidimo iš darbo sutartį pasirašo. O aš nieko nežinau, kiek buhalterės klausiau, sako nieko nereikia, kai tik ko reiks informuos.  g.gif Ar neliksiu kažin be nieko, nes dar ir skoloj man įmonė buvo už pora mėnesių.? Ir aplamai ar priklauso kokia kompensacija, jei atleidžia man esant atostogose?


Labas, šias sumas bet kokiu atveju sumoka garantinis fondas - kompensacija už nepanaudotas atostogas (lubos - 1 mma), 2 mėn. išeitinė kompensacija (lubos - 2 mma). Šiaip reikia bankroto administratoriui parašyti finansinį reikalavimą.
Atsakyti