Sveikos. Noriu ir aš papasakoti apie mano 'mylimą' kepimo-troškinimo būdą. Temos neseku, tai nežinau, gal jums nebus naujiena, nes skaičiau, kad tokiu būdu kai kas kepat bulves.
O viskas vyksta taip: imu gabalėlį kepimo folijos, patepu aliejumi, dedu gabalėlį pvz.lašišos, tvarkingai užlankstau foliją viršuje ir galuose (panašiai kaip kibiną

. Tokius ruošinukus dedu į šaltą keptuvę, uždengiu dangtį ir kaitinu ant 2-os padalos (iš 3), kai rodyklė pasiekia vidurinį laukelį kaitvietę išjungiu ir palieku pastovėti 10-15 min. Tokiu būdu kepu žuvį, kotletus , vištienos gabalėlius, pjaustytas daržoves ir pan. Kotletus prieš kepant apvolioju džiuvėsiuose, žuvį pamarinuoju- čia jau kaip kam patinka. Taip pagamintas maistas lieka sodraus skonio, greitai iškepa, bet neperkepa, virtuvėj jokių kvapų ar garų, ir praktiškai keptuvės plaut nereikia

Į keptuvę nepilu nei aliejaus, nei vandens, nes nuo gaminamo maisto atsiranda šiek tiek garų.
Pabandykit