QUOTE(dianele @ 2009 11 24, 19:47)
Sveikutes.neradau temutes apie salotas su zuvimi.

Arteja sventes gal pasidalinkim kas ka darome

As darau tokias:
Rukyta skumbre
Ryziai
svogunas
morkute
majonezas
Isverdame ryzius ant ju dedu pakepintas morkytes su svogunu, ant ju smulkinta zuvyte ir ant virsaus dedu majoneza. Palaikome per nakti saldytuve ir niam niam
Ir as panasias darau (proporcijos pagal skoni):
Karstai rukyta zuvis ( tinka skumbre, eserys ir kt zuvys)
Virtas kiausinis
Zalias svogunas
Fermentinis suris,
Ryziai
Majonezas
As darau taip:
Virto kiausinio baltyma ir tryni susmulkinti atskirai, svoguna supjaustyti smulkiais kubeliais, suri sutarkuoti per smulkesne nei burokine trintuve (jei neturit tinka ir burokine)

zuvi isnagrineti, isimti kaulus ir susmulkinti nedideliais gabaleliais, ryzius aisku isvirti

Ir tada viska sluoksniuoti: ant indo dugno deti ryzius, patepti majonezu, tada deti svoguniukus, tada zuvi, vel patepti majonezu, tada deti suri, patepti majonezu, o ant virsaus as barstau kiausinius - juostelemis, viena juostele trynio, kita baltymo, bet galima taip ir nezaisti

Ir tada idealu butu deti i saldytuva nakciai. Siaip geriau padaryti daugiau sluoksniu, bet plonesniu, tada pastovejusi misraine pasidaro vientisa, sluoksniai nebyra atskirai.
Skanaus