Sveikutes.neradau temutes apie salotas su zuvimi. Arteja sventes gal pasidalinkim kas ka darome As darau tokias:
Rukyta skumbre
Ryziai
svogunas
morkute
majonezas
Isverdame ryzius ant ju dedu pakepintas morkytes su svogunu, ant ju smulkinta zuvyte ir ant virsaus dedu majoneza. Palaikome per nakti saldytuve ir niam niam
QUOTE(dianele @ 2009 11 24, 19:47)
Sveikutes.neradau temutes apie salotas su zuvimi. Arteja sventes gal pasidalinkim kas ka darome As darau tokias:
Rukyta skumbre
Ryziai
svogunas
morkute
majonezas
Isverdame ryzius ant ju dedu pakepintas morkytes su svogunu, ant ju smulkinta zuvyte ir ant virsaus dedu majoneza. Palaikome per nakti saldytuve ir niam niam
Rukyta skumbre
Ryziai
svogunas
morkute
majonezas
Isverdame ryzius ant ju dedu pakepintas morkytes su svogunu, ant ju smulkinta zuvyte ir ant virsaus dedu majoneza. Palaikome per nakti saldytuve ir niam niam
Ir as panasias darau (proporcijos pagal skoni):
Karstai rukyta zuvis ( tinka skumbre, eserys ir kt zuvys)
Virtas kiausinis
Zalias svogunas
Fermentinis suris,
Ryziai
Majonezas
As darau taip:
Virto kiausinio baltyma ir tryni susmulkinti atskirai, svoguna supjaustyti smulkiais kubeliais, suri sutarkuoti per smulkesne nei burokine trintuve (jei neturit tinka ir burokine) zuvi isnagrineti, isimti kaulus ir susmulkinti nedideliais gabaleliais, ryzius aisku isvirti Ir tada viska sluoksniuoti: ant indo dugno deti ryzius, patepti majonezu, tada deti svoguniukus, tada zuvi, vel patepti majonezu, tada deti suri, patepti majonezu, o ant virsaus as barstau kiausinius - juostelemis, viena juostele trynio, kita baltymo, bet galima taip ir nezaisti Ir tada idealu butu deti i saldytuva nakciai. Siaip geriau padaryti daugiau sluoksniu, bet plonesniu, tada pastovejusi misraine pasidaro vientisa, sluoksniai nebyra atskirai.
Skanaus
pas mus labai megsta tokia misrainyte:
rukyta skumbre
virtos pupeles
kepta jauda duona
tarkuotas suris
cesnakas
majonezas
niam niam
rukyta skumbre
virtos pupeles
kepta jauda duona
tarkuotas suris
cesnakas
majonezas
niam niam
Labai panasiai visos salotos skamba. As irgi darau su rukyta zuvimi (skumbre, j. eseriu) labai paprastas: zuvis, kiausiniai, acte pamarinuoti smulkiai pjaustyti svoguniukai ir majonezas. Butent tie marinuoti svoguniukai priduoda 'cinkelio'. Dar tinka smulkiai pjaustyti marinuoti agurkeliai. Beje, vietoj zuvies galima imti konservuotus krabus. Prabangios, bet nerealiai skanios salotos gaunasi
Karšto rukymo zuvis
ryziai
marinuoti agurkeliai
zirneliai
majonezas
Papildyta:
Lasisa
cukinija
raudona paprika
pomidorai
viska susmulkinti pabarstyti druska,juodaisiais pipirais ir uzpilti acto/aliejaus uzpilu (2 dalys acto,1 aliejaus)
ryziai
marinuoti agurkeliai
zirneliai
majonezas
Papildyta:
QUOTE(SKAISTES mama @ 2009 12 06, 18:16)
sveikos kulinares gal kokias salotas su rukyta lasisa zinot? labai jau megstu sia zuvi
Lasisa
cukinija
raudona paprika
pomidorai
viska susmulkinti pabarstyti druska,juodaisiais pipirais ir uzpilti acto/aliejaus uzpilu (2 dalys acto,1 aliejaus)
Aš labai paprastą darau, bet jos visad pirmos nelieka.
Karšto rūkymo hekas, smulkiai kapotas svogūnas ir majonezas. Skanaus
Karšto rūkymo hekas, smulkiai kapotas svogūnas ir majonezas. Skanaus
Karšto rūkymo skumbrė, virtas burokėlis, svogūnas, pupelės/žirneliai... užpilas - mjonezas... Hmmm paprasta, elementaru, bet skanu su juoda duona