Na manau, kad su tuo pačiu baltu glajum. leisti kol sudžius gerai, o paskui padengti visa kotą.
QUOTE(azalija170 @ 2010 06 10, 11:55)
sakykit gal kuri .daret eziukus,kaip padarote,spyglius?
spyglius darau iš to paties glajaus, tik truputi daugiau jo reikia ir kad labai tirštas būtų (nebėgtų), tada peilio galiuku tampau.
QUOTE(simike @ 2010 06 10, 12:47)
Nugi paskaitinėjau šitą temą ir radau net kelis variantus, kuriais naudojasi merginos, kepdamos grybukus ne keptuvėje. Tai vieną radau, kad formuoja kūgį, kurį pastačius kepa, o antras - tai kepamos dvi koto puselės paskui jos suklijuojamos ir tepamos glajum. Tai aš turbūt bandysiu antrąjį variantą, manau kotas graženis bus 

aš darau kūgį
Atnešu grybukų
Oj privargau, visgi geriausias variantas pasirodė koteliui kepti kūgį
O aš jau buvau nusiteikusi kepti puseles, jas klijuoti. Šnipštas, puselės turi būti idealiai lygios, jeigu nori gražų kotą suklijuoti
Bet šiaip, kaip pirmam kartui, tai visai neblogai




QUOTE(simike @ 2010 06 12, 15:36)
Atnešu grybukų
Oj privargau, visgi geriausias variantas pasirodė koteliui kepti kūgį
O aš jau buvau nusiteikusi kepti puseles, jas klijuoti. Šnipštas, puselės turi būti idealiai lygios, jeigu nori gražų kotą suklijuoti
Bet šiaip, kaip pirmam kartui, tai visai neblogai 




klijuoti manau tinka didesniems grybukams, maži ir pastatyt lengviau kai kūgis ir darbo mažiau ir gražiau atrodo. O ką dėjai į kepurėles. kad tokios tamsios

QUOTE(simike @ 2010 06 12, 15:36)
Atnešu grybukų
Oj privargau, visgi geriausias variantas pasirodė koteliui kepti kūgį
O aš jau buvau nusiteikusi kepti puseles, jas klijuoti. Šnipštas, puselės turi būti idealiai lygios, jeigu nori gražų kotą suklijuoti
Bet šiaip, kaip pirmam kartui, tai visai neblogai 




mieloji... ar galite pasakyti kaip jūs taip gražiai padengėte grybukų galvutes? koks receptas šokolado? ir kotelius taip gražiai kaip padengti (ir koks receptas)... žiūriu ir grožiuosi ir prisimenu kaip aš baisiai dengiau....


Sveikos, glajus dariau iš akies. Koteliams tai tradicinį iš baltymo, cukraus pudros ir citrinos rūgštelės (na maždaug vienas baltymas, viena stiklinė cukraus pudros ir citrinos rūgštelės pagal skonį). Viską sudėjau į dubenį ir su mikseriu plakiau, paskui dažiau kotus su teptuku
Palikau kad apdžiūtų per naktį. O galvoms - ėmiau apie stiklinę pieno, apie dvi stiklines cukraus (ne pudros) ir kakavos. Pieną su cukrumi užvirinau, maišiau kol ištirpo cukrus, tada dėjau kakavą. O kakavos dėjau tiek, kad masė taptų tiršta tokia (na išėjo gal 4-5 kupini šaukštai), kad būtų įmanoma dengti galva ir jos nesigautų permatomos. Ir viskas. Galvas dažiau kol karštas glajus buvo. Tiesiog įmerkdavau galvą, nuvarvindavau perteklių ir apversdavau. Suktis reikėjo greitai, nes masė labai stingo greitai. Tai vis pakaitindavau, kol suskystedavo ir vel merkdavau galvas
Nors galvos pasidengė beveik idealiai, bet man blizgesio trūko, mąstau kitą kartą gal vos vos aliejaus įpilti ar dar kažko.



Zinosim

QUOTE(simike @ 2010 06 15, 18:59)
Sveikos, glajus dariau iš akies. Koteliams tai tradicinį iš baltymo, cukraus pudros ir citrinos rūgštelės (na maždaug vienas baltymas, viena stiklinė cukraus pudros ir citrinos rūgštelės pagal skonį). Viską sudėjau į dubenį ir su mikseriu plakiau, paskui dažiau kotus su teptuku
Palikau kad apdžiūtų per naktį. O galvoms - ėmiau apie stiklinę pieno, apie dvi stiklines cukraus (ne pudros) ir kakavos. Pieną su cukrumi užvirinau, maišiau kol ištirpo cukrus, tada dėjau kakavą. O kakavos dėjau tiek, kad masė taptų tiršta tokia (na išėjo gal 4-5 kupini šaukštai), kad būtų įmanoma dengti galva ir jos nesigautų permatomos. Ir viskas. Galvas dažiau kol karštas glajus buvo. Tiesiog įmerkdavau galvą, nuvarvindavau perteklių ir apversdavau. Suktis reikėjo greitai, nes masė labai stingo greitai. Tai vis pakaitindavau, kol suskystedavo ir vel merkdavau galvas
Nors galvos pasidengė beveik idealiai, bet man blizgesio trūko, mąstau kitą kartą gal vos vos aliejaus įpilti ar dar kažko. 



ačiū, bandysim, gal kas nors į tą pusę, link jūsų grožių, bus

mielai perpirkčiau grybukų keptuvę
rašykit į až

Vakar kepiau

Tešla:
Kiaušiniai, pienas, miltai, cukrus, vanilė. Puošta pienišku šokoladu(su juodu gražiau atrodo) ir pabarstukais

Tešla:
Kiaušiniai, pienas, miltai, cukrus, vanilė. Puošta pienišku šokoladu(su juodu gražiau atrodo) ir pabarstukais
