Sveikutes visos
Arteja stebuklu metas,nuostabiausios metu sventes. Aguonu pienas,manau yra vienas is Kuciu vakaro akcentu taciau as nesu nei gerus,nei darius sio gerimuko,o taip noretusi tad prasau pasidalinti savo gamybos ypatumais,nes tikiuosi Kuciu vakare skaniai isgert ji su artimaisiais
Aš neįsivaizduoju Kūčių be aguonų pieno Man niam niam kaip skanu.Tik manau kiekviena šeimyna darosi jį savaip.
Mes darome tai:
Nuplikytas karštu vandeniu aguonas reikia sumalti mėsmale.Galima ir kavamale.Ant sumaltų aguonų pilamas pienas ir dedama cukraus pagal skonį.Kiti dar skiedžia vandeniu, bet čia jau kaip kam.Man su kūčiukais nėra nieko skaniau kaip aguonų pienas
Mes darome tai:
Nuplikytas karštu vandeniu aguonas reikia sumalti mėsmale.Galima ir kavamale.Ant sumaltų aguonų pilamas pienas ir dedama cukraus pagal skonį.Kiti dar skiedžia vandeniu, bet čia jau kaip kam.Man su kūčiukais nėra nieko skaniau kaip aguonų pienas
teko girdet,kad reikia pamirkyt aguonas kazkiek tai laiko,ar tai nebutina?
Manau galite iš vakaro aguonas užsimerkti.Bet manau tai nėra būtina
Tikriausiai,ne vienai iš mūsų patinka aduonpienis.
Ruošiu aš jį savaip .
Pamerkiu aguonas,gerai išplaunu,sutrinu su grūstuve.
Vietoj cukraus dedu medų{sako geriau laikosi,skonis kitoks}
Man regisi,kad aguonpienis yra didelis akcentas prie kūčių stalo.
Ruošiu aš jį savaip .
Pamerkiu aguonas,gerai išplaunu,sutrinu su grūstuve.
Vietoj cukraus dedu medų{sako geriau laikosi,skonis kitoks}
Man regisi,kad aguonpienis yra didelis akcentas prie kūčių stalo.
Kiekvienais metais darom aguonpieni, nes mums tai irgi butinas dalykas per kucias Nu bet kad pienas pilasi tai pirma karta toki bajeri girdziu, aisku cia gal kaip kam patinka, bet is tikruju jis daromas taip: aguonas per nakti palaikom uzpile karstu vandeniu, tada malam kelis kart, o geriausiai jas grusti trinti, kad issisiskirtu kuo daugiau pieno, ir uzpilam jas virintu vandeniu cukraus pagal skoni nesam i balkona kad atsaltu gerai Toki darydavo senelis ir jokio pieno nereikia i ji pilti
na va,kaip ivairiai ir skirtingai visi daro o ar labai didelis skirtumas jei aguonas sumalciau kavamale?
QUOTE(moonlight=) @ 2009 12 18, 13:17)
na va,kaip ivairiai ir skirtingai visi daro o ar labai didelis skirtumas jei aguonas sumalciau kavamale?
Moonlight-aš,manau,kad nieko blogo nenutiks,jeigu aguonas sumalsi mėsmale.
Tik jas reikia pamerkti,prieš tai.
QUOTE(devintas dangus @ 2009 12 05, 12:32)
Aš neįsivaizduoju Kūčių be aguonų pieno Man niam niam kaip skanu.Tik manau kiekviena šeimyna darosi jį savaip.
Mes darome tai:
Nuplikytas karštu vandeniu aguonas reikia sumalti mėsmale.Galima ir kavamale.Ant sumaltų aguonų pilamas pienas ir dedama cukraus pagal skonį.Kiti dar skiedžia vandeniu, bet čia jau kaip kam.Man su kūčiukais nėra nieko skaniau kaip aguonų pienas
Mes darome tai:
Nuplikytas karštu vandeniu aguonas reikia sumalti mėsmale.Galima ir kavamale.Ant sumaltų aguonų pilamas pienas ir dedama cukraus pagal skonį.Kiti dar skiedžia vandeniu, bet čia jau kaip kam.Man su kūčiukais nėra nieko skaniau kaip aguonų pienas
Jei gerai supratau, tai ant sumaltų aguonų dar pilat pieną. Tik nesuprantu koks kūčių patiekalas su pienu. O kur pasninko tradicija.
Na, as nesu girdejusi, kad aguonu piena kas gertu , mes i aguonu piena dedames kuciukus ir valgom.
As aguonu piena darau taip, aguonas is vakaro uzmerkiu, kita diena kelis kartus permalu mesmale, pilu virintu atsaldytu vandeniu, dedu cukraus, kuciuku ir niaaam .
Tiesa, as visu aguonu is karto neuzpilu vandeniu,tik tiek, kiek mazdaug ta vakara suvalgom, nes tada greiciau surugsta pienas, kita diena dar pasitaisom likuti .
O , kad i aguonu piena piltu pieno, tai cia nesamoniu nesamone
As aguonu piena darau taip, aguonas is vakaro uzmerkiu, kita diena kelis kartus permalu mesmale, pilu virintu atsaldytu vandeniu, dedu cukraus, kuciuku ir niaaam .
Tiesa, as visu aguonu is karto neuzpilu vandeniu,tik tiek, kiek mazdaug ta vakara suvalgom, nes tada greiciau surugsta pienas, kita diena dar pasitaisom likuti .
O , kad i aguonu piena piltu pieno, tai cia nesamoniu nesamone
QUOTE(arriele @ 2009 12 16, 16:26)
daromas taip: aguonas per nakti palaikom uzpile karstu vandeniu, tada malam kelis kart, o geriausiai jas grusti trinti, kad issisiskirtu kuo daugiau pieno, ir uzpilam jas virintu vandeniu cukraus pagal skoni nesam i balkona kad atsaltu gerai Toki darydavo senelis ir jokio pieno nereikia i ji pilti
Žodis į žodį taip ir mano močiutė daro. Be aguonpienio man kažkaip ir ne tokios Kūčios būtų o, kad pilti pieną - negirdėjusi dar tokio finto
neturiu nei mesmales,nei blenderio,nieko mandro,net kocelas plonu galu radau medini plaktuka apvaloka,teks bandyt juo trinti