SAUSIO 24 31 D.
Pirmadienis:
Pusryčiai: manų košė, sumuštiniai
Pietūs: Marinuotų pupelių sriuba, vakarykščiai cepelinai..
Vakarienė: Rūkyta žuvis.
Antradienis:
Pusryčiai: Jogurtas, sūrelis
Pietūs: Marinuotų pupelių sriuba, kepta žuvis
Vakarienė:Silkė, sūreliai
Trečiadienis:
Pusryčiai: Karšti sumuštiniai,
Pietūs, vakarienė: Raugintų kopūstų sriuba, blyneliai su mėsa
Ketvirtadienis
Pusryčiai: Sumuštiniai
Pietūs: Lazanija
Penktadienis
Pusryčiai: Manų košė
Pietūs: Pietūs kavinėj
Vakarienė:Jogurtas, sumuštiniai.
Šeštadienis
Pusryčiai: Virti kiaušiniai
Pietūs: Koldūnai su varške
Vakarienė: Rūkyta mėsukė, agurkas.
Sekmadienis
Pusryčiai: blynai
Pietūs:Rugštynių sriuba, faršo ir ryžių kukuliai, bulvių košė.
Vakarienė:Varškės sūris su upgiene, batonas, arbata, vištienos daktariška dešra.
Išlaidos - 141,73 LT.
QUOTE(deimapov @ 2010 02 02, 15:45)
Taip gamina cepelinus, nededa nei kiek virtų bulvių, krakmolo irgi man atrodo, arba jei ir deda tai nedaug. mano anyta tokius verda
nedaeina man vistiek


QUOTE(bjaurybe @ 2010 02 02, 18:18)
Manų košę, ne manus

QUOTE(deimapov @ 2010 02 02, 15:45)
Taip gamina cepelinus, nededa nei kiek virtų bulvių, krakmolo irgi man atrodo, arba jei ir deda tai nedaug. mano anyta tokius verda
as gaminu tokius, bet nededu nei virtu bulviu, nei manu, nei krakmolo

o likusia nuo pusryciu manu kose sumaisyciau su varske ir iskepciau varskes apkepa

QUOTE(Mergelė @ 2010 02 02, 17:43)
Marinuotų pupelių sriuba,
Kas per marinuotos pupeles?


QUOTE(Rudnosiene @ 2010 02 02, 20:28)
Čia labai jau gudriai užsirašiau

QUOTE(Mergelė @ 2010 02 02, 21:38)
Čia labai jau gudriai užsirašiau
. Maximoj perku konservuotas pupeles. Sudėjau 3 pjaustytas giminių parūkytas dešreles, bulvių, morkų ir t.t. Įmečiau nemažai pomidorų tomato, indelį konservuotų pupelių.

aaaa



QUOTE(mazge1979 @ 2010 02 02, 11:11)
čia tik pasiūlymas bus. aš kai pamatydavau pirmom savaitėm pas save kosmines sumas, dėdavau visvien meniu ir išlaidas savaitės, mamyčių komentarai, patarimai, apsiūlymai, pastebėjimai, labai padeda išlaidas sumažinti. beja, tavo labai gausi šeimyna. tai sakyčiau dėk savo meniu savaitės ir išlaidas, o mes bendrom jėgom padėsim tau atsirinkt
aišku, dėkui

aišku, dėkui

matai as isipaisau i tuos 200lt dazniausiai, bet praeita savaite sveciavosi keli giminaiciai tai mano islaidos apie 300lt


tiesa pasakius net neuzsirasinejau nieko nes per tuos svecius nei prie kompo neisejo prisest

nu bet jau nuo pirmadienio vedu griezta sarasa su visom smulkmenom

tai sekmadieni prisiduosiu

aciu mergaites uz pasiulymus ka daryti is manu koses

QUOTE(bjaurybe @ 2010 02 01, 09:07)
lakosi




QUOTE(Leksa @ 2010 02 01, 23:01)
Gal galit pasakyt, kodel kartais nevalgot? Siaip nenorit, ar pramiegat
(ar taupot). Manyciau, kad vaikui tai vistiek ka nors reikia duoti.

pramiegam



na, dabar mažius išėjo į darželį,aš būsiu namie, tai pusryčiai normalūs jau turėtų pasirodyti

dėkui už rūpestį

QUOTE(bjaurybe @ 2010 02 02, 18:18)


MELAGIŲ CEPELINAI
200g varškės
2kiaušiniai
2 šaukštai (kaupini) manų kruopų
4 šaukštai (kaupini) krakmolo
Viską išminkyti, palaikyti kokias 10-15 min., kad išbrinktų manai. Tada formuoti bandeles ar cepelinus su virtos mėsos, spirgintų dešrelių ar tiesiog dešrelių įdaru. rankas vis pavilgyti vandenyje, kad mažiau kibtų tešla ir mažiau pasišiaušę cepelinai būtų.
tešla tokia pominkštė gaunasi, bet nepadauginkit manų, nes cepelinai gausis truputį guminiai, kietoki. jau geriau, jei labai bijot, kad išsileis, įdėkit daugiau krakmolo, ar įberkite miltų

o gal kuri prisimenat, kaip gaminti virtų bulvių cepelinus? kaip mokykloj kad anksčiau gaudavom?

QUOTE(Rudnosiene @ 2010 02 01, 19:07)
Saldziarugste silke, tai panasus "sedevras" i marinuotas pupeles

Paprasciausia silke, kuria uzpilu 1:1:2 santykiu sumaisytu cukraus/ acto/vandens misiniu, megstantiems i ji galima imaisyti cinamono, prie viso to dar butinas pjaustytas svogunas ir karstos bulves.
QUOTE(aaagnex @ 2010 02 02, 11:34)
gal galima receptuka - labai idomiai skamba...
Manu/aviziniu dribsniu blynelius gaminu is mazdaug 1 stiklines manu kruopu ir 1 stiklines aviziniu dribsniu, abi kruopas sumaisau ir uzpilu puse litro kefyro. Si misinuka palieku apie pora valandu, kad kruopos isbrinktu, tada imusu kokius 3 kiausinius, apie 3 saukstus aliejaus, pora saukstu cukraus, nedideli sauksteli kepimo milteliu. Tesla gaunasi skystoka, tai is jos kepu kiek pastorintus lietinius. Gaunasi daugokai blynu, taip, kad kiekius reiketu koreguotis pagal burnu skaiciu

QUOTE(Vėjūna @ 2010 02 03, 13:16)
Manu/aviziniu dribsniu blynelius gaminu...
ooo




QUOTE(SilRa @ 2010 02 03, 12:10)
MELAGIŲ CEPELINAI
200g varškės
2kiaušiniai
2 šaukštai (kaupini) manų kruopų
4 šaukštai (kaupini) krakmolo
Viską išminkyti, palaikyti kokias 10-15 min., kad išbrinktų manai. Tada formuoti bandeles ar cepelinus su virtos mėsos, spirgintų dešrelių ar tiesiog dešrelių įdaru. rankas vis pavilgyti vandenyje, kad mažiau kibtų tešla ir mažiau pasišiaušę cepelinai būtų.
tešla tokia pominkštė gaunasi, bet nepadauginkit manų, nes cepelinai gausis truputį guminiai, kietoki. jau geriau, jei labai bijot, kad išsileis, įdėkit daugiau krakmolo, ar įberkite miltų

o gal kuri prisimenat, kaip gaminti virtų bulvių cepelinus? kaip mokykloj kad anksčiau gaudavom?

kiek laiko juos virt reikia ?