
QUOTE(mazge1979 @ 2010 02 07, 15:27)
1. troškintuve perlinėmis kruopomis užkepta kalakutiena
2. naminiai kruasanai iš šaldytos tešlos
GAL GALIMA APIE ŠIUOS PATIEKALUS PLAČIAU?
3. sakyčiau neblogai, vadinasi galim maistuo taupyt, bet ats jo gaminimas
2. naminiai kruasanai iš šaldytos tešlos
GAL GALIMA APIE ŠIUOS PATIEKALUS PLAČIAU?

3. sakyčiau neblogai, vadinasi galim maistuo taupyt, bet ats jo gaminimas

1. na, čia aš užkepu troškintuve įvairios mėsos gabalus - karką, dar kokį gabalą su kaulu... šiuo atveju buvo visa kalakuto blauzda. taigi - išmarinuoju mėsą, palaikau kelias valandas, įdedu ją į troškintuvą. tada užpilu ją perlinėm kruopom arba žirniais. Kruopų dedu tiek, kad dar nuo jų iki troškintuvo viršaus liktų bent 3 pirštai. tada uždedu ant kruopų kepintų svogūnų ir morkų, užpilu sultiniu tiek, kad apsemtų kruopas ir dar per 2 pirštus daugiau skysčio. Tada dedu viską į orkaitę ir troškinu uždengtus. Mėsa, kur yra kruopose - išsitroškina, o kur virš kruopų -skaniai apskrunda. kruopos ar žirniai išmaišyti pavirsta puikiu garnyru


2. čia pagal Šapiro receptą -paprasčiausiai paimu Malsenos šaldytą bemielę tešlą, kur būna geltonuose pakeliuose. atšildau lakštelius, kiekvieną perpjaunu per pusę, susuku kampu tokia dūdele, sulenkiu į C raidę,patepu kiaušinio plakiniu,pabarstau cukrumi ir kepu orkaitėje. paskui dar galima juos iškeptus įpjauti ir pridėti uogienės į vidų, bet mums skanu ir taip

3. o man gaminti patinka

QUOTE(Erikutė @ 2010 02 07, 16:46)
aš paprastai susiplanuoju valgiaraštį iš anksto,o jei kas nors keičiasi - pataisau. tada nieko nepamirštu

QUOTE(murzilkaa @ 2010 02 07, 23:08)
Pietus: "bambioskes" su grybu idaru ir bulviu kose
tikrai įdomu - kas gi čia


QUOTE(bjaurybe @ 2010 02 08, 08:38)
1.tik žinoma tenka namie visokius vyniotinius marinuot. Vaikai užkandžiams mėsytės nori vistiek
. Savaitgalį iš vištos 2 kg vyniotinį padariau,
2. Pietūs sprandinės kepsniai su bulvėmis, rauginti kopūstai. MB šaltieną nešėsi.
3. Pietūs švediški kukuliai su bulvių koše, valgėm su marinuotom daržovėm.

2. Pietūs sprandinės kepsniai su bulvėmis, rauginti kopūstai. MB šaltieną nešėsi.
3. Pietūs švediški kukuliai su bulvių koše, valgėm su marinuotom daržovėm.
1. oi, kaip seniai namie vyniotinį kokį dariau



2. Dieve, kaip skaniai skamba



3. prašom receptuką - kas čia per Švediški kukuliai?