Labas rytas.
bandžiau kepti meduolius pagal Nerytės receptą. Deja, turbūt kažko nesupratau su tuo tešlos plikymu, nes būtent po šildymo tešla tapo nemaloniai lipni ir elastinga (sunku net paaiškinti, kas jai atsitiko). Kočiojant tešla traukėsi, formele išspaudus meduolį, nelaikė formos, todėl pabandžiau iškepti tik vieną skardą ir nusprendžiau, kad neverta. Likusią tešlą suverčiau į skardą ir išsikepiau pyragą-meduolį

Kuris, beje, visai neblogas išėjo, brandinsiu ir valgysiu riekėmis su arbata

Vaizdelis "nemeduoliškas", bet skonio jie buvo skanūs. Beje, berods anksčiau šioje temoje mačiau, kad kažkam nenusisekė lygiai taip kaip man (tešla traukėsi, o meduoliai labai išsikėlė).

Vidus čia dar nepilnai iškepęs, nes iškart pamačiau, kad neišeina ir po 5 min. traukiau iš orkaitės:

Visgi iki galo nesuprantančioms recepto siūlau kepti Cipciuko meduolius

Mano kepti pagal Cipciuką atrodo taip:

Užvakar pagaliau leidau sau vieną paragauti, matosi, kad laikymas jiems į naudą, skanesni nei ką tik iškepti. Laikau dėžutėje, kartu pridėjau obuolių, gal tikrai iš jų kažkiek drėgmės perima.
Neryte, iki kokios maždaug temperatūros įkaista tavo tešla, kai plikai miltus? Na, gal kažkaip detaliau tą darbo eigos vietą nupasakotum

Aš moku plikyti tešlą eklerams (ir jie man gerai išeina), bet va meduoliams nesugebėjau.