Sveikos,
Dar karteli dekavoju uz info, del migdolu
Taigi rodau keptainius

Gal kas susidomes, man patiko, skanu, receptas verstas is italu:
Apelsininiai sausainukai
Per maždaug 30 sausainių
Ingridientai: 200 g šalto sviesto
100 g cukraus purdos
1 apelsino tarkuota žievelė
1 žiupsnelis druskos
1 š. vanilės ekstrakto
2 Š. apelsininio likerio
20 g smulkiai sukapotų apelsinų cukatų
300 g miltų
75 g sumaltų migdolų riešutų
1 kiaušinis
Kito: 50 g juodojo šololado
100 g apelsinų arba persikų uogienės
Išsukti sviestą su cukraus pudra, tarkuota apelsino žievele, druska, vanilės
ekstraktu, apelsinų likeriu ir apelsinų cukatomis.
Sumaišyti miltus su maltais migdolais ir išminkyti rankomis viską kartu su
sviestu. Įmušti kiaušinį ir išminkyti.
Palaikyti tešlą šaldytuve 3 valandas.
Iškočioti tešlą (0,5 cm storumo), išpjauti sausainių formeles ir dėti į orkaitę.
Atvėsinti sausainius.
Pusę sausainių pamirkyti tirpdytame šokolade (bet nepanardinti visiškai) ir juos
išdžiovinti.
Likusių sausainių viršų patepti uogiene ir sulipdyti su kita puse mirkytais
šololade.
Kepimo temperatūra: 160 laipsnių
Kepimo laikas: 10 minučių
P.S. Likerio nepyliau, puosem papildomai kokosais ir cukatas dariau pati.
Graziu svenciu